Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

10 Yıl Sonra Nasıl Bir Türkiye Ve Dünya Düzeni Bekliyorsunuz?

Uranyum☢️

Üst Yönetici
Katılım
8 May 2023
Mesajlar
155
Tepki
1,367
Puan
211
Beyin fırtınası yapalım. Sizce 10 yıl sonra nasıl bir Türkiye ve Dünya bizi bekliyor?

Hayatımızda neler değişecek? Sizce hayatta kalabilecek miyiz?

 

kayısı

avukat kedy
Moderatör
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
700
Tepki
2,100
Puan
113
Türkiye'nin genel oy dağılımı senaryolarına göre yorumum değişir. :D
 

uzayboslugu

Trainee
Katılım
23 Şub 2024
Mesajlar
1
Tepki
0
Puan
1
savaşın olmadığı bir dünya düzeni umuyorum öncelikle. beklentilerimi yazacağım ben :) küçükten büyüğüe
istanbul için trafiğin azaldığı, herkesin birbirine saygılı olduğu, güler yüzlü insanlar görmek sokakta, bisiklete binen insanlar işe gidip gelirken falan :)
bir de binaların yenilenmesi yani kentsel dönüşüme başlanacak gerçi murat kurum geldiğinde
her yere ulaşımın metro ve trenlerle sağlanması gibi gibi şeyler istanbul için
bu türkiye genelinde de olabilir.
dünyada ise masum insanlar ölmesin yeter
 

Hissiz Müziğim

Moderatör
Katılım
22 May 2023
Mesajlar
1,143
Tepki
4,082
Puan
283
Bence hiçbir şey düzelmeyecek belki bundan daha da kötü olabilir.
Bu düşüncem sadece oylar veya Türkiye'nin politikası ve gündemi ile alakalı değil. Daha çok insan kavramıyla alakalı.
Yüzyıllar önce de aynıydı şuan da aynı. Sefalet içinde yaşayan çok. Kaç kişi durumu değiştirmek istedi ya da kaç kişi değiştirdi.

Hiçbir zaman çağın problemi olamadı insanlar.

Güçlüler, işadamları ve erkekler yönetiyor dünyayı ve hep de böyleydi. Kadın hakları, çocuk hakları veya hayvan hakları neden var sanıyorsunuz. Siz hiç erkek hakları diye bir şey duydunuz mu ? Sizce böyle bir şeye ihtiyaçları var mı? Her şeyi onlar yönetiyor zaten. Biz de seviniyoruz kadın haklarımız var diye. Neden böyle bi ayrıma gerek duydular?
Hukuk sadece adalet vs , hakkımızı aramak için yok . Daha çok azınlıkların hakkını korumak için var. Bahsettiğim şeyde de azınlıklar kadınlar, hayvanlar ve çocuklar oluyor. Biz farkında olmasak da erkekler, güçlüler ve işadamları tarafından yönetiliyoruz.

Burada amacım erkekleri vs yüceltmek kadınları küçük görmek kesinlikle değil. Böyle bi düşüncem de yok bir kadın olarak.
Bir insan olarak yaşayamıyor olmamız zoruma gidiyor. İstediğini düşünemiyorsun , fikirlerini özgürce belirtemiyorsun, güzel gelecek kuramıyorsun. Birileri bastırıyor bizi, yavaş yavaş tepkisizleştiriyor ve bu şartları normal olarak gösteriyorlar. Bir de şükür eklendi buna. ŞÜKRET falan. Neye niye şükredeyim?
Kendi hayatımı beğendiğimi söyleyemem benden çok daha kötü şartlarda yaşayan insanlar elbette var buna çokça kez şahit de oldum. Ama neden daha iyisini istemeyeyim? Birileri bizim yerimize karar veriyor ve biz buna hiçbir şey yapmıyoruz.


21. yüzyıldayız hâlâ savaş, fakirlik, şiddet var. İnsanoğlu bir arada yaşamayı öğrenemedi . Her seferinde toplumda kutuplaşmayı sağladılar. Milliyetçilik dediler ama Kürt-Türk problemini çıkardılar. Düşünce özgürlüğü dediler sağ - sol ayrımı yaptılar. İnsanoğluna sorsan her şeyi bilirim der ama insan olmayı bilmez.

Geleceğe dair ümitli olduğumu söyleyemem. Zenginler daha zengin fakirler de daha fakir olacak. Orta sınıfı iyice yok edecekler ki çoktan başladı bu durum.
Bir laf varya "halimiz itten beter" bunu söylemek hoşuma gitmiyor, hayvanlara hakaret ediyormuşum gibi geliyor. Ama durum bu.

Tabii yazacak daha çok şey var da...
 

divayorgun

Trainee
Katılım
23 Şub 2024
Mesajlar
2
Tepki
0
Puan
1
dünyayı hiç iyi şeyler beklemiyor bence ama kendi çevremizi değiştirip güzelleştirebilriiz belki öncelikle ülkemizin ekonomisi düzeldiği noktada daha mutlu insanlar olacağız
yaşadğımız yer iyileştirildiğinde daha mutlu olacağız söyleenenlerin çoğuna katılmakla beraber önce şehrin değişmesi lazım.. umarım değişimi görürürüz en yakın zamanda
 
Üst