Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Searching For Ty Teaserını İnceleme

kaorii

Rookie Idol
Katılım
30 May 2023
Mesajlar
311
Tepki
1,453
Puan
27
Taeyong'un 2. mini solo albümü olan "TAP" için "Searching for TY" isiminde uzunca bir teaser yayınlandı.
Teaser'a her anlamda hayran kaldım. Tam bir film havasında çekilmiş, bilmiyorum belki ilgim olduğundan olabilir ama bu tür kpop işleri beni kendisine çok çekiyor. Arkada çalan şarkısını da ayrı beğendim.




Şimdi bu teaser için twitter'da "johndopresident" isminde bir kullanıcı çok güzel bir inceleme / teori yazmış. Onu okuduğumda teaser gerçekten çok daha anlamlı geldi ve burada paylaşmak istedim.

GGWNroIbsAAmqnd.jpg (cr. leetheeyong)



hazırsanız başlıyorumm 🌸


Teaser'da gördüğümüz lee taeyong, 28 yaşında, işsiz bir adam.


Herkesin kurgu olduğuna inandığı TY adlı gizemli bir yaratığı arayan bir topluluğun yöneticisi (admini)


Topluluğunda bu yaratığın / varlığın gerçekten var olduğuna inandığını paylaşır ama kimse ona inanmaz. Hatta youtube'a bu yaratığın gerçekten olduğuna dair kanıtlı videolar paylaşır ancak videoları kimse izlemez. Buna rağmen pes etmez bu sefer gidip bu TY adlı yaratık ile ilgili posterler hazırlar ve her yere asar.
Bu şekilde teaser'da da görüldüğü üzere birkaç kisi toplamayı başarır ve onlara TY'yı bulabilecekleri olası yerler hakkında bilgiler verir ama yine hüsran çünkü bu insanlar aslında TY ile hiç ilgilenmemektedir.

20240215_170448.jpg 20240215_170227.jpg Ekran görüntüsü 2024-02-15 172800.png


Çaresizce bu sefer gidip bu yaratığı bulmasına yardımcı olabilecek bir makine yapmasına yardımcı olacak birini bulması için özel dedektifler tutar. Teaser'da o dedektiflere para teklif ettiği bir kısım var, sonrasında lee taeyong'u yaka paça kaçırdıkları gözüküyor. Teaser'da kötü gibi gözükselerde aslında ona yardım etmek istiyorlar, kötü değiller. Para yeterli olmasa da ona yardım etmeyi kabul ediyorlar, arabada saçını falan seviyorlarjsjshs yine arabada durdukları bir kısım var yaşlı birini karşıdan karşıya geçiriyorlar.

Ekran görüntüsü 2024-02-15 172915.png



Ekran görüntüsü 2024-02-15 173011.png


Bu dedektifler onu makineyi yapabilecek biriyle tanışacağı bilinmeyen bir yere bırakıyorlar.
Bu makineyi yapabilecek kişiyi aslında lee taeyong'un topluluğunda daha önce gördüğümüz yaşlı amca olduğunu anlıyoruz.
Neyse lee taeyong bu adama makine ile ilgili bilgiler verir ve adam da bunu yapmak için calışmalara koyulur. Bu amca makineyi sonunda yapar ve lee taeyong'a kullanma talimatlarıyla birlikte verir. Teaser'ın sonunda lee taeyong'un makineyi kullanarak bu yaratığı bulduğunu görüruz.

MixCollage-15-Feb-2024-05-37-PM-4476.jpg


MixCollage-15-Feb-2024-05-40-PM-1701.jpg

Peki bu teaserın anlatmak istediği şey nedir?



Buradaki gizemli kimlik “TY”, insanların var olduğuna inanmadığı, kendisinin “en iyi versiyonu.”
Mesela everything everywhere all at once filmini izlediyseniz orada Evelyn olan ana karakter kendisinin en tüm evrenlerdeki en kötü versiyonuydu bunun gibi düşünebilirsiniz. O da aslında en iyi versiyonun peşinde.

Ekran görüntüsü 2024-02-15 174910.png FZfVpKiWYAAT3nx.jpg

Bu teaser’da gördüğümüz işsiz-gizem bağımlısı rolü, kendisinin “en iyi versiyonu olduğuna inanıyor ve onu bulmak için her şeyi yapmaya hazır.
yani taeyong bize, kimse ona inanmasa bile kendisinin en iyi versiyonunu bulabileceğine inandığını söylüyor .

Afişler aracılığıyla topladığı insanlar, polis tarafından soruşturulduklarında böyle bir varlığın var olduğuna inanmadıklarını söyleyerek onu inkar ediyorlar... hatta çocuk sadece 'taeyong abisinin' ona verdiği yemek için orada olduğunu söylüyor... belki de bir şekilde kendilerini gösteren ama aslında en iyi benliğini bulabileceğine inanmayan insanlara atıfta bulunuyor.


taeyong'un istediği makinenin bir prototipini yapması (kağıt üzerinde tasarladığı ve makineyi yapan adama teslim ettiği proje) yapmak istediği şeyleri ( sanatı ile ilgili girdileri) ve makineci de ona sanatı ile ilgili yardımcı olabilecek profesyonelleri ifade ediyor olabilir... Taeyong'un girdileri ve fikirleri ile profesyonellerin yardımının bir ürünü olan makine, şarkılar veya harika bir albüm yapabilecek diğer faktörler (örneğin albüm tasarımı, vb.) olabilir... harika bir makineye (albümü/sanatı) sahip olmak onun 'en iyi benliğini' bulmasına yardımcı olabilir.


🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
 
Son düzenleme:
Üst