Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Soru 'Anısı Var' Diyeceğiniz Türkçe Şarkılar

ashelyaa

Trainee
Katılım
29 Tem 2023
Mesajlar
15
Tepki
26
Puan
6
İnsanın kendi dilindeki şarkılarda ki anlamı daha iyi kavrayabildiğini düşünüyorum. Tabii şuan Türkiye'nin pop sektörü büyük çökmüştü ama içlerinde hala ayıklanabilir inci taneleri olduğunu düşünüyorum.

Sizin 'anısı var açma' diyebileceğiniz Türkçe şarkılarınız neler?

Benim Bikinisinde Astronomi başta gelir. Neredeyse 1,5 yıl önce en yakın arkadaşım boğularak vefat etti. Kendisiyle de dinlerdik bu şarkıyı ama o gidince ayrı bir anlamı oldu. Umuyorum yattığı yerde rahattır. Konu ölüm olunca bir şekilde atlatılıyor maalesef:')

İkinci olarak Kolay Değildir diyeceğim. Babam asker ve çok sık taşınmak zorunda kaldık ve her yolculuğumuzda bu şarkı en az bir kere açılırdı arabada. Zaten askerleri anlatan bir şarkı olduğu için beni hep farklı bir yerde hissettiriyor.

Son olarak Sen Ağlama olabilir. Küçükken tüm kötü anılarımın içinde olduğu Kıbrıs'ta çok dinlerdi annem. Ordan kaldı bana şimdi açsam ağlamadan bitmez o şarkı.
 

Lilyy

Rookie Idol
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
400
Tepki
891
Puan
62
Tam olarak ani denir mi bilmiyorum ama bir şeyle çağdaştirdiğim için "yalnızlığın çaresini bulmuşlar" dinlediğimde ağlıyordum.
 

2307

Fanbase Starter
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
535
Tepki
1,173
Puan
27
Konum
HayDay'de ki çiftliğimdeyim📍
Seni Öptüğüm Sokak dinlediğimde dertleniyorum 😢
 

hibluesky

Rookie Idol
Katılım
5 Tem 2023
Mesajlar
307
Tepki
686
Puan
27
Tarkan-aşk gitti bizden
Kral pop'ta kuzenimle favori şarkımızdı

Duman-aman aman /madrigal-bambaşka

Mezunken gece 2'de bunları dinleyerek otobüsle üniye gittiğim günleri hayal ediyordum, konserde dinleyecegim diyordum sürekli xavnsmsms
 

betul

Fanbase Starter
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
846
Tepki
2,512
Puan
75
Can Bonomo - Güneş

Hem huzur veren hem de duygusallaştıran bir şarkı
 
Üst