Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Aşk Şarkılarından Gına Geldi

BobaTea

Fanbase Starter
Tepki
2,637
Bütün dinlediğim şarkılar aşk veya ayrılık acısıyla falan alakalı artık gerçekten gına geldi. Önerebileceğiniz şarkılar var mı? Ne konuda olduğu fark etmez aşk harici olduğu sürece. Ben de önereyim bir iki tane.

Pulp- Common People

Ekonomik sınıf ve zenginlerin fakirler gibi davranmak istemesi ama asla fakir olmanın ne olduğunu anlayamayacaklarından bahsediyor. Sözleri çok iyi. Albümdeki uzun versiyonunu dinlemenizi tavsiye ederim.

Rockwell- Somebody's Watching Me

Paranoya hakkında. 1984 yılında çıkmış. Belli ki George Orwell'ın kitabından esinlenilmiş. Şarkının sözleri biraz absürt ama 80'lerin müziğini çok beğeniyorum.

Kang Daniel- Paranoia

Bildiğimiz bir isim. Evet, gene paranoya hakkında. Bu konuyu seviyorum.

Nora

Rookie Idol
Tepki
1,413
Pek müsait bi ortamda değilim link bırakamıyorum fakat dayanamayıp bi kaç öneri yazmak istedim konuyu görünce.

Biraz politik dertler biraz melankolik isyanlar

Şanışer - Susamam
Kurban - Yobaz
Barış Akarsu - Kimdir O
Duman - İyi De Banane
Çilekeş - Siyah, Y.O.K, Kendimden Geriye
Mor Ve Ötesi - Cambaz, Bir Derdim Var
Green Day - Boulevard Of Broken Dreams
Simple Plan - Welcome To My Life

Tepki
297
Öğkkk geldi hemde bana da neşeli şarkılar lazım böyle makeba ve calm down gibi afrika esintili 🇿🇦 robert hatemo senden çok var tarzında da olur skdkdkdk

mirai

Trainee
Tepki
334
Aşk diye bir şeyin varlığına bile inanmadığım için bu başlık bana iyi gelecek

Blue Hearts -boku no migite şarkı sağ elini kaybetmekle ilgili yani kim bununla ilgili bir şarkı yazar ki türkçe çeviri yok ingilizce linkliyorum. Özellikle punk rock seviyorsan bakmalısın pek fazla aşk şarkıları yok geneli insanlara karşı hicivlerle ve garip konularla ilgili

Keşke arkadaşlıklar ile ilgili daha fazla şarkı çıksa diyerek hemen bir kaç şarkı öneriyorum

Feridun Düzağaç bu şarkıyı ölen arkadaşı için yazmış hep güzel sözler yazsa da beni en etkiliyen şarkısı hep budur

Bob Marley zaten

Ceza fanı olarak

Ve son önerim

Konu Sahibi
BobaTea

BobaTea

Fanbase Starter
Tepki
2,637
Türkçe öneriyim ben de.

Zakkum- Hipokondriyak

Aşırı etkilenmiştim. Manyak bir şarkı. Kesinlikle dinleyin tarif edersem süprizi kaçar.

Ben hatta Adamlar’ın tüm albümlerini baştan sona çalma listesi gibi dinlemeni öneririm mskskf
Adamlardan Koca yaşlı şişko dünya dinlemiştim, güzeldi. Çok Türkçe dinlemiyorum ama bakarım bir.

Ü

Üye silindi 187

Mabel Matiz-öküz.

Tam bir feminist-hümanist manifesto bu şarkı.

Bir şarkı yazsam kesinlikle kansere yazardım ben de çünkü söyleyecek çok şeyim var.

Gelmiş geçmiş en felsefi en öğretmen müzik gruplarından biridir Pink Floyd.Dark side of the moon bir romandır ölümden,paradan hayattan bahseder.

Moderatörün son düzenlenenleri:

peterpan

Fanbase Starter
Tepki
1,253

Almanya'nın tarihi olaylarını eleştirel bir şekilde anlatan efsane bir şarkı. youtube'da hangi sahneler hangi dönemi anlatıyor ve metaforları ne anlama geliyor ile ilgili bir sürü videoları da var.