Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Bitmek Bilmeyen Ev Işleri

Hissiz Müziğim

Moderatör
Tepki
4,037
Çoğumuz günlük ev işi yaparız. Özellikle kızlar bu konuda daha çok ev işini yapıyor.
Ben evin ilk çocuğu olarak üzerine bir kız olarak bütün sorumlulukları ben üstleniyorum maalesef. Ev işi de buna dahil. Ve her gün yapmak insanı çok yoruyor.
•Akşam bulaşıklarını yıkamayı hiç ama hiç sevmem. O yüzden ya annem ya da kız kardeşim yıkarlar .
•Merdiven süpürmek. Sağolsun babam bu konuda çok yardımcı olur bana!
•Pencere silmek. O kimyasallar midemi bulandırıyorlar. Bir de omuzlarımı çok ağrıtıyor.
•Çamaşırları katlayıp yerleştirmek. Bizim evde her gün makine çalışır. Bu yüzden her gün kıyafetleri katlamak insanı usandırıyor.
Sizin de yapmayı sevmediğiniz ev işleri var mı?

Ü

Üye silindi 248

En nefret ettiğim yazın sıcağında ütü yapmak, bana öyle bir basıyorlar ki camdan atmamak için zor tutuyorum kendimi. Bir de ben moda tasarım okuyorum, stüdyoda 5 dakikada bir kullanıyoruz ütüyü. Ben yapmasam bile illaki birileri yapıyor, bir süre sonra alıp kafama basasım geliyor o ütüyü

Betülliçe✨

Fanbase Starter
Tepki
2,099
benle kardeşim her şeyi bölüştük jhgvöjgh herkes nasıl anlaşıyorsunuz diyor(nazar değdirmeseler iyi) ama beni en çok yoran süpürge. bir odayı süpürdüğüm gibi koşuyorum klimanın karşısına.

Konu Sahibi
Hissiz Müziğim

Hissiz Müziğim

Moderatör
Tepki
4,037
benle kardeşim her şeyi bölüştük jhgvöjgh herkes nasıl anlaşıyorsunuz diyor(nazar değdirmeseler iyi) ama beni en çok yoran süpürge. bir odayı süpürdüğüm gibi koşuyorum klimanın karşısına.
Ne güzel. Ben de iş bölüşümü yapalım diyorum ama o hep kolay işleri alıyor. Bir de eli çok yavaş. O bir kahvaltı bulaşığını yıkayana kadar ben bütün işleri ondan önce bitiriyorum. Aşırı sorumsuz birisi.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ütü yapmak ve çamaşır katlamak yapmayı en sevmediklerim olabilir
Ben de ütü yapmayı sevmiyorum. Çok da ütü yapmam, gerek duymuyorum. Bi şalımı ve gömleklerini ütülerim .

Betülliçe✨

Fanbase Starter
Tepki
2,099
Ne güzel. Ben de iş bölüşümü yapalım diyorum ama o hep kolay işleri alıyor. Bir de eli çok yavaş. O bir kahvaltı bulaşığını yıkayana kadar ben bütün işleri ondan önce bitiriyorum. Aşırı sorumsuz birisi.

Ben de ütü yapmayı sevmiyorum. Çok da ütü yapmam, gerek duymuyorum. Bi şalımı ve gömleklerini ütülerim .
ay ewt ewt elleri çok yavaş :rolleyes: ona kolay olan tüm küçük işleri veriyorum ağır işleri ben yapıyorum diye. diğer işleri de sırayla yapıyoruz.

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552
Çoğumuz günlük ev işi yaparız. Özellikle kızlar bu konuda daha çok ev işini yapıyor.
Ben evin ilk çocuğu olarak üzerine bir kız olarak bütün sorumlulukları ben üstleniyorum maalesef. Ev işi de buna dahil. Ve her gün yapmak insanı çok yoruyor.
•Akşam bulaşıklarını yıkamayı hiç ama hiç sevmem. O yüzden ya annem ya da kız kardeşim yıkarlar .
•Merdiven süpürmek. Sağolsun babam bu konuda çok yardımcı olur bana!
•Pencere silmek. O kimyasallar midemi bulandırıyorlar. Bir de omuzlarımı çok ağrıtıyor.
•Çamaşırları katlayıp yerleştirmek. Bizim evde her gün makine çalışır. Bu yüzden her gün kıyafetleri katlamak insanı usandırıyor.
Sizin de yapmayı sevmediğiniz ev işleri var mı?
Beni puding vs gibi seyleri karistirmak bunaltiyor pisene kadar karistirman lazim surekli karistirman o sicagi yemen lazim

Arven

Fanbase Starter
Tepki
2,284
Gerçekten tüm ev işlerinden tüm kalbimle nefret ediyorum ama ütü ve ev süpürmek ayrı bı dert bu kadar sıkıcı ev işi olabilir mi ya çok bunalıyorum
çamaşır katlarken demiş yukarıda birileri ben çamaşır katlarken video falan izliyorum daha çekilebilir oluyor bulaşık makinesi doldurup boşaltırken de müzik dinliyorum genelde

robloxpro

Trainee
Tepki
128
bulaşık makinesini boşaltmayı seviyorum ama bulaşık makinesine bulaşık yerleştirmek çok kafamı karıştırıyor en iyi nasıl yer tasarrufu ederim şöyle koysam düzgün temizlenir mi şöyle koysam pervaneye takılır mı..
tuvalet lavabo gibi yerleri temizlemesi de sarıyor.

sonra süpürme var tabii ki nefret ediyorum 🥲 çok saç döken birisi olarak saçlarım halıyla öyle bir bütünleşiyor ki süpürgeden sonra tiftik tarağı(?) ile üstünden geçiyorum yine makinedeki kadar saç çıkıyor. bir de süpürgenin sapı gevşediği için boruyu çıkmasın diye en kısa hale getirip dizlerimin üstünde yapmak zorundayım dizlerim mahvoluyor 😭

ama en sevdiğim işim tavuklarla ilgilenmek sanırım çok komik hayvanlar. insanların tanesine 3 lira verdiği yumurtayı bizzat kümesinden taptaze beleşe toplaması iyi hissettiriyor. tabii kışın yem parası baya giriyor ama olsun 🥲

herkes ütüden bahsetmiş ama annemle ben ütüyü boykot ediyoruz arkadaşlar. çok lüzumsuz bir alet ve eminim icat edilmese kıyafetlerimizin kırışık olması göze batmazdı. kıyafetleri katlayıp da makineye atarsak o kadar da kırışmıyor zaten. ütüyü yok sayarsak kurtulabiliriz bence siz de boykotumuza katılın ✊

kayısı

avukat kedy
Yönetici
Tepki
2,103
Friends Monica'nın TR versionu olarak temizlik takıntım olduğunu söylesem yanlış olmaz. Ancak şöyle bi durum var: Aile evindeyken ben de bir süre sonra bunalırdım temizlik yapmaktan çünkü annemler pijamaları bile ütülüyor. Dude???? Sürekli çamaşır yıkanması bir yana ev de o kadar büyüktü ki bayılıyorduk temizlik bitince. Ama şimdi kendi evimdeyim ve bulaşık makinemiz bile yok ama herkes kendi bulaşığını yıkasın kuralı sayesinde az bir şey bulaşık çıkarıp onu da hemen yıkamak hoşuma gidiyor. Çamaşır konusunda da öyle. Kendi çamaşırlarımı yıkıyorum ve sonrasında onları çamaşır teline düzenli bir şekilde asmak hoşuma gidiyor. Kendi odamda detaylı temizlik yapıp her yeri düzenlemeyi seviyorum. Düzenleyemeyince sinir krizleri geçiresim geliyor. KLJGFŞLKDGF Sevmediğim tek şey ütü. Biriktirip topluca yapardım eskiden ama haftasonu işim olunca o hafta giyecek bir şey bulmakta zorlanıyordum. Ama ev arkadaşım harika bir taktik verdi. Ütümüz maşallah hızlıca ısınabilen küçük bir ütü. Giyeceğim şeyi sabahtan ya da bi gece önceden hızlıca ütülüyorum, sürekli ütüyle uğraşmama da gerek kalmıyor. Yani ilginç bir şekilde, kendi evime çıkınca daha çok sevmeye başladım ev işlerini. KLJSKFJFGKL