Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Çalıştığım Yerdeki Koreli Turistler

tinkin'barb

Trainee
Tepki
171
Büyük bir şehirde yaşamıyorum ondan farklı kültürden insanları görmek benim için hep sıra dışı olmuştur. Herneyse bir kafede garsonluk yapıyorum müşteri olarak 1 koreli aile geldi. Birde sürekli geliyorlar. Her geldiklerinde böyle güler yüzlüler falan. Benide tanıyorlar. 8 yıldır kdrama izleyen birisi olarak içimden onlara jest olsun diye bir iki kelam etmeyi planladım. Birde ne kadar samimi olursan müşteriyle bahşiş ihtimalin artar(özellikle yabancılar için geçerli) Ek olarak ilk kez koreli gördüm hayatımda. Herneyse yemekleri bitti masalarını temizledim bana google çeviriden teşekkür ettiler -bu arada koreli olduklarından eminim girerken anyong diye mekana giriyorlardı- teşekkür mesajı yazarken hepsi gülüyordu sonra bende kamsahamnida dedim karşılık olarak. yüzlerine baktım. tüm o gülümsemeleri kayboldu. bir anda gözleri donuklaştı. ben gülümsemeye devam ettim. sonra mutfağa doğru giderken o kadar demoralize oldum ki anlatamam. içimden acaba saygı eki hatası falan mı yaptım diye düşünüyorum böyle dsfsdfdfg. yani ben koreye gitsem ve orda birisi bana kendi dilimde teşekkür etse herhalde karşımdaki kişiyi desteklerdim baya gülümserdim ne biliyim bir anda somurtmazdım en azından. başkada bir şey demedim ama bi tık hayallerim suya düştü. daha sempatik davranırlar sanmıştım.(koreli olduklarından değil, birisi kendi dillerinde hitap ettiği için) ha birde 4 günde yaklaşık 8-9 bin liralık yemek yediler ve 1 kuruş bile bahşiş vermediler orasıda ayrı 😂 Buda böyle ilginç bir anı oldu. Aileme falan anlattımda onların çok umrunda olmadı gibi.

inx

Fanbase Starter
Tepki
2,450
seninle çeviri aracılığıyla iletişim kurarlarken senin aniden korece cevap vermen şok etmiştir belki coemfpsld bir de büyük şehir değil dedin orada insanlar popüler kültürle ilgilenmiyor bu yüzden kore hakkında bir şey bilmiyor diye düşünmüş de olabilirler bilemedim aklıma başka bir şey gelmedi

Konu Sahibi
tinkin'barb

tinkin'barb

Trainee
Tepki
171
Kore'de bahşiş kültürü yoktu sanki🤔 o yüzden olabilir. Ama neden donuklaştıklarını çözemedim cmebckjrıcur
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Hangi hıyar ağası benim imzamı değiştirdi?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

@Uranyum senden pis kokular alıyorum
Olabilir çünkü hesabı bildiğin kuruşu kuruşuna tam ödeyip çıktılar. Birde sayende konu başlığı açtım teşekkür ederim.
Kamsahamnida belkide bir garsondan duymak istedikleri bir söz değildir diye yorumladım kendim. Yine de gülümsemeyi kesmek için bir neden değil gibi geldi bilmiyorum. Ya da kafamda canlandırdığım tepkileri başkaydı. Aman.

Konu Sahibi
tinkin'barb

tinkin'barb

Trainee
Tepki
171
seninle çeviri aracılığıyla iletişim kurarlarken senin aniden korece cevap vermen şok etmiştir belki coemfpsld bir de küçük şehir dedin orada insanlar popüler kültürle ilgilenmiyor bu yüzden kore hakkında bir şey bilmiyor diye düşünmüş de olabilirler bilemedim aklıma başka bir şey gelmedi
Hakkımda kendi aralarında dedikodu yapmışlardır ondan anladım diye endişelenmişlerdir belki haha

Konu Sahibi
tinkin'barb

tinkin'barb

Trainee
Tepki
171
Bir şey diyeceğim belki aralarında senin bilmeni istemeyecekleri bir şey konuşuyorlardı sen de korece konuşunca anladığını düşünüp şaşırdılar.
Dreammy ile muhteşem teoriler
Ta uzaktayken bana oldukların yerden bakıp gülümsüyorlardı aslında sonraki gün geldiklerinde ben masalarını silerken hiçbiri konuşmuyordu ilk günün aksine bence bu konuda haklı olabilirsin

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552
Olabilir çünkü hesabı bildiğin kuruşu kuruşuna tam ödeyip çıktılar. Birde sayende konu başlığı açtım teşekkür ederim.
Kamsahamnida belkide bir garsondan duymak istedikleri bir söz değildir diye yorumladım kendim. Yine de gülümsemeyi kesmek için bir neden değil gibi geldi bilmiyorum. Ya da kafamda canlandırdığım tepkileri başkaydı. Aman.
Belki koreden tiksinip kacmislardir tatil icin sonra korece duyunca zort olmuslardir

Ü

Üye silindi 56

Aynısı benimde başıma geldi ama burda şok olan kişi bendim 😂 alacarte restorantta çalışarken full yabancı misafir vardı rezervasyon isimlerine baktığımda. Bir erkek ve 2 kız çocuğu geldi. Büyük ihtimalle anne kendi adına açmıştı rezervasyonu. Karşıladım masalarına aldım. Tüm siparişi, yiyecek içecek önerilerine varana kadar ingilizce aldım. Ara sıcağı götürdüm verdim, o sırada başka masayla ilgilenmem gerekiyordu. Bu babaları dediğim kişi baktım elini kaldırdı bende yanına gittim, bana dedi ki "bu yemeğin içindeki tavuk soğuk" Öyle diyince ben bir duraksadım tabi. Acaba yanlış mı duydum diye algılamaya çalıştım zaten ilk tepkim pardon? oldu 😂 sonra adam tekrar etti yemeğimdeki tavuk soğuk dedi. Bende hemen değiştirelim dedim ama elimde tabak mutfağa giderken diyorum ki "ulen madem Türkçe biliyorsun benden de iyi konuşuyorsun ne uğraştırdın beni 5 saat sipariş alırken 😂" o anlık şokla senin Koreli aile de benim yaşadığımı yaşamış olabilir. Belkide sen korece biliyordun neden bizimle korece konuşup sipariş falan almadı diye düşünmüş olabilirler 🤷😅

Konu Sahibi
tinkin'barb

tinkin'barb

Trainee
Tepki
171
Aynısı benimde başıma geldi ama burda şok olan kişi bendim 😂 alacarte restorantta çalışarken full yabancı misafir vardı rezervasyon isimlerine baktığımda. Bir erkek ve 2 kız çocuğu geldi. Büyük ihtimalle anne kendi adına açmıştı rezervasyonu. Karşıladım masalarına aldım. Tüm siparişi, yiyecek içecek önerilerine varana kadar ingilizce aldım. Ara sıcağı götürdüm verdim, o sırada başka masayla ilgilenmem gerekiyordu. Bu babaları dediğim kişi baktım elini kaldırdı bende yanına gittim, bana dedi ki "bu yemeğin içindeki tavuk soğuk" Öyle diyince ben bir duraksadım tabi. Acaba yanlış mı duydum diye algılamaya çalıştım zaten ilk tepkim pardon? oldu 😂 sonra adam tekrar etti yemeğimdeki tavuk soğuk dedi. Bende hemen değiştirelim dedim ama elimde tabak mutfağa giderken diyorum ki "ulen madem Türkçe biliyorsun benden de iyi konuşuyorsun ne uğraştırdın beni 5 saat sipariş alırken 😂" o anlık şokla senin Koreli aile de benim yaşadığımı yaşamış olabilir. Belkide sen korece biliyordun neden bizimle korece konuşup sipariş falan almadı diye düşünmüş olabilirler 🤷😅
ahaha cidden olabilir. çünkü ingilizceleri falanda kötüydü baya iki saat anlaşmaya çalıştık. akıcı korece bilsem siparişlerini alırdım ama o kısa sürede bunu düşünmek yerine şaşırmış olmaları daha mümkün 😁

• Alev
Reactions: ask