tinkin'barb
Trainee
- Tepki
- 171
Büyük bir şehirde yaşamıyorum ondan farklı kültürden insanları görmek benim için hep sıra dışı olmuştur. Herneyse bir kafede garsonluk yapıyorum müşteri olarak 1 koreli aile geldi. Birde sürekli geliyorlar. Her geldiklerinde böyle güler yüzlüler falan. Benide tanıyorlar. 8 yıldır kdrama izleyen birisi olarak içimden onlara jest olsun diye bir iki kelam etmeyi planladım. Birde ne kadar samimi olursan müşteriyle bahşiş ihtimalin artar(özellikle yabancılar için geçerli) Ek olarak ilk kez koreli gördüm hayatımda. Herneyse yemekleri bitti masalarını temizledim bana google çeviriden teşekkür ettiler -bu arada koreli olduklarından eminim girerken anyong diye mekana giriyorlardı- teşekkür mesajı yazarken hepsi gülüyordu sonra bende kamsahamnida dedim karşılık olarak. yüzlerine baktım. tüm o gülümsemeleri kayboldu. bir anda gözleri donuklaştı. ben gülümsemeye devam ettim. sonra mutfağa doğru giderken o kadar demoralize oldum ki anlatamam. içimden acaba saygı eki hatası falan mı yaptım diye düşünüyorum böyle dsfsdfdfg. yani ben koreye gitsem ve orda birisi bana kendi dilimde teşekkür etse herhalde karşımdaki kişiyi desteklerdim baya gülümserdim ne biliyim bir anda somurtmazdım en azından. başkada bir şey demedim ama bi tık hayallerim suya düştü. daha sempatik davranırlar sanmıştım.(koreli olduklarından değil, birisi kendi dillerinde hitap ettiği için) ha birde 4 günde yaklaşık 8-9 bin liralık yemek yediler ve 1 kuruş bile bahşiş vermediler orasıda ayrı Buda böyle ilginç bir anı oldu. Aileme falan anlattımda onların çok umrunda olmadı gibi.