Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Haber Depremi Çok Hissettiniz Mi?

Ü

Üye silindi 123

Ben hiç hissetmedim ancak forumda hissettiğini söyleyenleri gördüm. Büyüklüğü ne kadar veya herhangi bir kayıp yaşanmış mı bilmiyorum ancak etkilenen herkes için iyi dileklerimi iletiyorum. Maalesef deprem hayatımızın bir gerçeği ancak her gerçek böyle ağır bir korku yaşatmamalı insanlara. Aksine bilindiği için bir çeşit güven duygusu hissedilmeli. Bizdeki korkunun da depremden değil gerekli önlemlerin sağlanmamasından olduğu da aşikar bir vaziyette. Dilerim artık büyük veya küçük herhangi bir doğa olayı kontrol edilebilir etkenlerin kontrol edilmemesi sebebiyle büyük yaralar açmaz. Herkesin sağlığını diliyorum. Çok dikkat edin kendinize. Çünkü başka ne denir inanın bilemiyorum artık.
 

Hissiz Müziğim

Moderatör
Katılım
22 May 2023
Mesajlar
1,143
Tepki
4,082
Puan
283
Hepinize çok geçmiş olsun. Umarım bir daha yaşanmaz demek istiyorum ama deprem ülkesi olduğumuz için depremlerle karşılaşmamız çok muhtemel. Yetkili kişiler akıllanıp gerekli önlemleri en kısa zamanda almalı yoksa bunun sonu birçok anlamda felakete yol açacak. Kötü şeyler söyleyip moral bozmak istemem ama bu vurdumduymazlık ile sonuçları hiç iyi olmayacak.
Bu haftasonu 3 günlüğüne Adıyaman'a gitmiştim. Durum gerçekten çok vahim. Daha ellenilmemiş enkazlar vardı. Bazı yerler yıkılmış bazıları da yıkılıyordu. İşçiler çalışıyordu ama her yere yetecek kadar çalışan yoktu. Bir sürü binalar boşaltılmış yıkılmayı bekliyor. Kim bilir içlerinde kaç aile yaşıyordu ama şimdi hiçbiri yok, anıları duruyor belki...
Birileri bana bir yıl süre verin diyordu ama bırak bir yılı en kötü o da gerçekten bir şeyler yaparlarsa en az beş yılda düzeltebilir. Ki bu bile çok zor. Sadece bir yerde değil birkaç şehrin birçok yerinde. Nerdeyse bir yıl dolacak ama el değmemiş yerler çok.
Konteynerlerde kalan çoktu ama onlar da çok yetersizler. Bir ailenin kısa ya da uzun süre fark etmeksizin yaşaması için oldukça elverişsiz. Çalışma alanları kısıtlı çünkü faaliyet gösterebileceği yerlerde hem çalışma var hem de yapı sorunu var. Konteynerleri kullananlar için de zor ve yetersiz.
Her şeyi geçtim belki yapılar bir şekilde halledilir ya insanda bıraktığı iz. Birçok kişi en sevdiği insanları kaybetti. En çok ihtiyacı olacağı zamanlar annesi, babası, kardeşi ya da evladı yanında olmayanlar var. Çoğu ihmalsizlikten öldü bunların dönüşü yok. Devlete en çok ihtiyacımız olduğu zamanda bile sonradan yardıma geldiler.(sadece bir siyasi partiden bahsetmiyorum hepsi)
Üzerine yetmezmiş gibi yardım istediğimiz için vatan haini ilan edenler oldu. Kimseyi ilahlaştırmanın gereği yok. Biz oy kullanarak ellerine, ülkeyi düzgün bir şekilde yönetmesi ve halkının refahı için kullanması gereken birçok önemli yetki veriyoruz. Halkına hizmet etmek zorundalar. Yaptıkları hizmeti gözümüze sokup biz bunu yaptık deme hakları yok. Sen zaten yapman gereken şeyleri yapacaksın tebriğe ne gerek var? Daha bunları yapamayan insanlara yetki veriyoruz şaka gibi. Özür diliyorum belki bencillik olabilir ama devletin halkından başka ne gibi önceliği olabilir. En çok halkının desteğe ihtiyacı varken gidip başkalarına son sürat yardıma koşması. Keşke bu desteği en çok ihtiyaç duyduğumuzda da yapsaydınız. Türkiye'de yaşayan Türk genci olarak devlete karşı kendimi değersiz hissediyorum.
 

Jaesexual

Trainee
Katılım
19 Eki 2023
Mesajlar
110
Tepki
293
Puan
8
Kocaeli’de sağlam hissedilen yerler oldu. Benim yaşadığım ev merkeze de kıyıya da uzak olduğu için çoğu depremi hissetmiyoruz. Geçtiğimiz kış Düzce’de olan deprem bizi fena sallamıştı o kadar. Ama bugün resmen biri evi temelinden tutup itti sanki. Fenaydı. Bursa’da olan bazı tanıdıklarımın evlerindeki eşyalar dahi devrilmiş. Kötüydü. Geçmiş olsun♥️
Ben izmitteyim (açık adres sayilmaz herhalde koskoca izmit) hafif sallantı oldu sadece, iş arkadaşlarım da hissetmeyince buraya çok yansımadı diye düşündüm, yazdığını görünce şaşırdım açıkçası
 
Üst