Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Dipnot: İyi Ki Varsın!

mineonere

rocket puncher
Moderatör
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
5,590
Tepki
15,981
Puan
212
Merhabalar herkese, umarım hepiniz iyisinizdir.
Birkaç gündür burada yoktum, normalde ne kadar aktif ve çenesi düşük olduğumu bilenler vardır aranızda mutlaka. Ama kendime gelmem zaman aldı, biraz da işlerim vardı ama şimdi aranızdayım ve sizlerle biraz konuşmak istiyorum.
Kübra Engin’in i*tiharı beni çok üzdü, eminim sizi de üzmüştür. Mektubunun her bir satırı hâlâ aklımda. Unutacağımı da sanmıyorum. Zira dile getirdiği her şey, hayatımızın en önemli noktalarından en gerçek anlarından oluşuyordu.
Yattığı yer incitmesin, dilerim artık huzurludur.
Geriye, hayata dönmem gerekirse bugün öznem cinsiyet fark etmeksizin sizlersiniz. İster arkadaş ister abla ister kardeş ister bir dost olarak görün beni ama lütfen söylediklerime biraz olsun dikkat verin.
Siz değerlisiniz.
Siz özelsiniz.
Siz biriciksiniz.
Siz çok güzelsiniz.
Siz çok kıymetlisiniz.
Hayat şartlarının zorluklarının farkındayım. Kaygınız ruhunuza ağırlıklar yükleyecek kadar fazla belki. Sağlıklı uyuyamıyor, belki yeterince sağlıklı beslenemiyorsunuz. Baktığınız yerde hayallere dalıp gidiyor, kâbuslarla uyanıyorsunuz. Gelecek sizin için büyük bir kara buluttan oluşuyor belki.
Herkesin acısına saygım büyük, herkes farklı hayatlara sahip. Hiçbirinizin ailesine, değerlerine herhangi bir olumsuzluk barındırmadığım gibi söylemek de haddime değil. Diğer yandan acı da yarıştırdığımı lütfen düşünmeyin.
26 yaşındayım. Gerçekten zor bir hayatla bugünlere geldim. Konuşmayı bildiğim halde konuşamadığım zamanlar oldu. Her biri bana bir şeyler öğretti, her birinden az çok bir şeyler aldım. Kimseden yarar gelmediğini düşündüğüm zamanlarda ben kendime iyi gelmeye çalıştım. Bu hayata bir kez geldim çünkü istediklerimi, hayallerimi yaşamadan da gitmeyeceğim.
Hiçbir zaman yüzde yüz sağlıklı, yüzde yüz iyi şartlarda olmayacağımız gerçeği var. Bunun farkındayım. Belki de asla istediğimiz o noktaya ulaşamayacağımız da. Ama bunların hiçbiri sizin güzel hayatınızın, sizin hayal gücünüzün, sizin isteklerinizin hatta istekle parlayan o güzel gözlerinizin üzerine gölge düşürmemeli. Her birinizin canı siyasetten de siyasetçilerden de burada haklarında konuştuğumuz idollerden de daha kıymetli.
Böyle düşünmüyor, hissetmiyor olabilirsiniz. Belki tüm bu söylediklerim sizin için birer saçmalıktan ibaret. Ama hayatta her zaman nefes alarak da çıkabileceğimiz bir yolun olduğunu unutmayın.
Düşünceleriniz, söyledikleriniz, giyim tarzınız, davranışlarınız çevrenizdekiler tarafından ‘uygun’ ya da ‘normal’ karşılanmıyor olabilir. Ama emin olun her birinizi olduğunuz gibi sevecek, kabullenecek nice iyi gönüller var bu dünyada. Ben varım. Biz varız.
Kimse olmasa bile aynaya geçip baktığınızda kendinize sarılabilecek olan siz varsınız. Işıklar söndüğünde herkes yalnızdır, neden kendini yıldızınız olmayasınız?
Korkmanız isteniyor sizden, geriye adım atmanız, baskıya boyun eğmeniz. Yapmak zorunda değilsiniz. Attığınız sesli veya sessiz çığlıkların, yüksek tuttuğunuz motivasyonunuzun, kendinize olan inancınızın, gösterdiğiniz saygı ve sabrınızın sizi getireceği güzel noktalardan vazgeçmeyin.
Pes edenlerden olmayın.
“Ey eski günler” diyor bazıları, sanki o zamanlar çok güvenliymiş gibi. Değeri var mıydı kadının o zamanlarda? 13-14 yaşlarında evlendirilmek miydi güvenli olan? Yoksa darbe zamanları mı? 12 Eylül mü? Sağ-sol meselelerinden sirk çadırlarına dönen üniversiteler mi? Ben üniversitedeyken hâlâ yemekhanelerde “şu masaya oturmayın orası … partinin üyelerinin” diye şart koşuyorlardı. Sözüm ona o üyelerinin ‘reisi’ olan kişi yemekhaneye girince herkesin ayağa kalmasını, ceketinin alınmasını falan bekliyordu.
Eskiye özenmeyin. Özendirmelerine de izin vermeyin.
Okuyun.
Ben o yazarı okumam demeyin kitapları da okuyun.
En karşıt görüşün dahi düşüncelerini dinleyin, NASIL OLMAMANIZ GEREKTİĞİNİ öğrenin. Başkaları size engel oluyor belki bilemem ama siz kendinize engel olmayın. Ne bu ülke ne bu dünya kimsenin babasının malı değil HEPİMİZİN. Sizin de var ondan alacaklarınız. Sizin de hakkınız.
Atatürk bu ülkeyi gidip birileriyle el sıkışarak almadı. Hadi kalk benim sıram geldi diyip sandalyeden kaldırarak kendi oturmadı. Kolay olmayacak hiçbir şey. Ama imkânsız da değil.
Siz yeter ki inanın.
Yeter ki pes etmeyin.
ATATÜRK gibi düşünün, ATATÜRK’ü dinleyin, ATATÜRK’ü okuyun.
Kendi adıma söz veriyorum ki yaşadığım müddetçe kimse duymasa bile hakkınız için, hakkım için sesimi çıkarmaya devam edeceğim. Sizi seviyorum. Dilediğinizde yazabilir, dilediğinizde içinizi dökebilirsiniz. Hiçbir şey yapamayacak olsam bile dinlerim.
Biz düşman değiliz.
Bunun için çabalasalar bile olmayacağız.
Değerli vaktinizi ayırıp okuduysanız buraya kadar, teşekkür ederim. İyi ki varsınız.


Pokemon Love GIF
 

digustingshaat

Trainee
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
233
Tepki
303
Puan
11
Konum
zortingland
çok güzel ifade etmişsin söylediklerin içime dokundu ben umudu olmayan biri değilim zaman zaman gelgitler yaşıyorum gelecek kaygısı vs ama her şeye rağmen beni ayakta tutan şey umudum ve tanımadığım birinin söylediği sözler olabiliyor teşekkür ederim :)
 
Konu Sahibi
mineonere

mineonere

rocket puncher
Moderatör
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
5,590
Tepki
15,981
Puan
212
çok güzel ifade etmişsin söylediklerin içime dokundu ben umudu olmayan biri değilim zaman zaman gelgitler yaşıyorum gelecek kaygısı vs ama her şeye rağmen beni ayakta tutan şey umudum ve tanımadığım birinin söylediği sözler olabiliyor teşekkür ederim :)
Canım benim! Sözlerim iyi geldiyse ne mutlu. Başaracağız❤️
 
Üst