Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Eminem-Killshot

liikyaliikya

Trainee
Katılım
14 Kas 2023
Mesajlar
157
Tepki
385
Puan
8
Canım sıkıldı ve ben de Eminem'in bir dissi hakkında yazı yazmak istedim. Bunun sebeplerinden birisi son zamanlarda eli kalem tuttu diye idollerini Eminem ile kıyaslayıp Eminem'i küçük görmeye çalışan bir parça fan grubu.

Öncelikle parçanın adı olan Killshot bir filmden esinlenilmiştir, film Eminem'in hayatının bir kısmını geçirdiği Detroit'te çekilmiştir. Filmde bir katilin, Colson adındaki karakterimizi öldürmeye çalışması konu alır. MGK'nin gerçek adı Colson'dır ve Colson filmde 14 eylül tarihinde ölmüştür. Killshot şarkısı tam olarak bu günde, Colson'ın filmde öldüğü 14 eylül tarihinde piyasaya sürülmüştür.

Şarkıda yer alan bu kısımdaki altıdan başlayarak devam eden birkaç dikkat çekici rakam ve harf mevcut, bu da bizi bir mesaja götürüyor: 6B311 Bu kod filmde Colson'ın bineceği ama son anda iptal edilen uçağın kodudur, Eminem fanlarına göre verilen alt metin açıktır: " MGK yükselişe geçecekken Eminem'e diss atarak bunu engelledi."

"Lethal injection, go to sleep 6 feet deep
I'll give you a B for the effort, but if I was 3
Foot 11, you'd look up to me, and for the record"

Aslında bunu daha da uzatmak isterdim ama direkt şarkı sözlerini anlatmaya çalışmak aşırı zor, adamın yaptığı Rhyme şeması birçok kpop grubunun toplamından daha çok gündemde. Problematik birisiydi Em zamanında ama şu an yaptığı hataların birçoğunu düzeltti sayılır, kişilik farklı lakin sanatçı yönüne pislik atanları asla anlayamayacağım. Bu adam siyahilerin olan bir kültüre dahil olan tek beyaz, açıkça pek çok siyahi Em dışında beyazı kabul etmiyor. Bu adamın rap kültürüne yaptığı katkı çok büyük.


ly peace out! ig @therealstanmitchell.gif
 

moxi

Trainee
Katılım
4 Tem 2023
Mesajlar
64
Tepki
167
Puan
8
böyle konuşanların çoğu çocuk bence ya başka açıklaması olamaz mesela eminem’i de geçtim daha tek başına bir şarkıyı canlı söyleyemeyecek kişileri kimlerle karşılaştırıyorlar görünce şok oluyorum gerçekten bu neyin kafası hayranlık gözlerini kör ediyor gerçekten ve bu kişilerin çoğunlukta olup saçma sapan algılara sebep olması daha da sinir bozucu
 
Üst