Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Erkek Arkadaşım Ev İşlerini Yapmadığı İçin Onunla Ayrılmalı Mıyım?

Uranyum☢️

Üst Yönetici
Tepki
1,369
AVvXsEi2_klBHv8XPH1zWWy5t9M66cNQu31hj_IZyEanG_DEg6Bhxrnuh7hMk7aKqXJURzw5XwL2Zpk8lzQ6XduE0S9DIFE67_arKrR98Zjyy5DpAD-DNc9Rz1s9O9D3quoGfXlZd-vrZPjlpgiUQOay1EH0x31gmMFNfHWhnysH3T_FbqGmEXmh0wE2SpkLY6Q=w640-h320

Erkek arkadaşım biraz ataerkil bir düşünceye sahip.

Yani erkeklerin para kazandığını, kadınların ise ev işlerini yapması gerektiği şeklinde bir algısı var.

Evlenme amacıyla bir ilişkimiz var, bu yüzden bana, "ilgilenmemi, yaşam masraflarını karşılayacağımı, senin ise ev işlerini yapmanı" söyledi.

Şu anda küçük bir şirkette çalıştığım için tam zamanlı bir işe sahip olmanın çok da kötü bir şey olmadığını düşündüğümden kabul ettim.

Ancak, zaten birlikteyken hiçbir şey yapmaması ve bana yemek yapmamı, su getirmemi, süpürgeyle temizlik yapmamı istemesi ve beğenmediği şekilde yapılırsa beni bunun hakkında çok fazla eleştirmesi...

Eğer evli olsaydık ve yaşam masraflarım için para alıyorsam anlayabilirdim, ancak şu anda kendi paramı kazanıyorum ve herhangi bir maddi destek almıyorum.

Ancak erkek arkadaşım tüm sürüşleri ve dışarıda zor işleri yapıyor... ve işinden iyi para kazanıyor.

Eğer evlenirsek ve tam zamanlı çalışıyorsa, ona boyun eğmek ve bu şekilde yaşamak zorunda mı kalacağım?... Genellikle çok tatlı ve randevulara daha çok para harcıyor.

Ancak bu evlilik konusunda tereddüt ediyorum ve onu görmeye devam etmenin doğru olup olmadığını merak ediyorum.

post response:
[+220][-404]

original post:

1. [+327, -3] Randevuda olduğun sürece, şu anda aldığın en iyi muameleyi görüyorsun. Evlendikten sonra, sana şu anda yaptığından daha iyi veya daha kötü davranmayacak.
  2. [+239, -2] Ataerkil olup olmaması, senin bedavaya ev hizmetçisi olman gerektiği anlamına gelmez.
  3. [+214, -3] Aylık milyon won mu alıyorsun? Bu yüzden ataerkil olduğu için ona su getirmen, çocuğunu tek başına doğurman ve büyütmen, kayınvalidenin yanında mutluymuş gibi davranman ve tüm cinsel arzularına cevap vermen mi gerekiyor? ㅋㅋ Vay canına ㅋㅋㅋ Bile milyon won yeterli olmaz.... Böyle bir hayatı mı istiyorsun?... Evlilik öncesi bile bunu yapıyorsun, muhtemelen seni bir aptal sanıyor... Aklı başında olan kadınlar kaçıp gitmiş olurdu. Bu bir şeyi gizlemesi gereken bir durum ㅋㅋ
  4. [+124, -3] Eğer çok para kazanan bir adamın yanında ev hizmetçisi olmak istiyorsan, iyi bir yaşam sürmek ve patronunu memnun etmek istiyorsan yapmalısın. Ama eğer böyle bir hayat istemiyorsan, yapma.
  5. [+118, -3] Ne dedi? Ev işlerini yapman için sana para vereceğini mi söyledi? Üstelik tam zamanlı bir işi bile yok. Paranız yok, çocuğunuz yok, tam zamanlı bir işiniz yok, destek yok ve bu tam bir çıkmaz... Eğer ev işlerini yaparsan ve o tam zamanlı bir işe sahipse anlarım ama onun tek emri üzerine tüm bunları yapmanın normal olduğunu mu düşünüyorsun? Sana çok uzun süredir kafayı mı bulandırmış?

minnybby💌

Trainee
Tepki
99
Biz de sevgilimle birlikte yaşıyoruz ve birimiz bir işi yaparken diğerimiz başka bi şey yapar. Sınav zamanlarımda bütün işi yapar ,yemeğimi , çayımı, meyvemi önüme getirir. Zaten olması gereken de bu bence. Sizi seven bi insan evin bütün işini üstünüze yıkmaz bunu yapan da dedikleri gibi kendine hizmet edecek birini arıyodur. Ben yemek alıyorum para harciyorun falan filan diye de anca kadını avutmaya calisiyodur. Ben de kadının bu sorunu cozemeyecekse ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Sizi seven , değerinizi bilen insanlarla birlikte olun.

Hellobaby

Fanbase Starter
Tepki
806
Yazan kişiye hayret ettim. Eğer sen para kazanırken bile sana böyle davranmaya cesaret ediyorsa sen işinden ayrıldıktan sonra daha da kötü muhamele gösterecek. Kadınlar okumak ve iş sahibi olmak zorunda. Kore’de beni en hayrete düşüren şeylerden biri evlenince çoğu kadının iş bırakması. Bunu idollerin ablalarında falan çok gördüm. Öyle aşırı abartı zor işleri olmamasına rağmen bunu yapıyorlardı. Zor derken şeyi kastediyorum nöbetler sürekli ayakta durmak zorunda bırakan işler, saatleri belli olmayan işleri falan.

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552
Beni gördün mü? Tanıyor musun da yargılıyorsun. Hangi kadın düsmanlığımı gördün forumda? Aksine feministim. Kadın erkek esitligini savunuyorum. Ailemde babamın tam tersi olmak icin ugrasıyorum, cünkü gördüm annemin yasadiklarini. Feminizmi kadının üstünlüğü olarak görenleri de feminizmi doğru düzgün anlatmaya davet ediyorum. Bundan sonra mesajlarına dikkat et. Bilmedigin kisiler hakkında atıp tutma.
Ay sen ve sacma sapan yorumların gitsen de rahatlasak ya huzur kaciriyorsun sadece