Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Dinle Erutan

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,112
Tepki
7,461
Puan
339
Merhabalar, bugün sizlere Erutan adlı bir müzisyenden bahsedeceğim. Kendisinin yaptığı parçaları dinlemeyi çok severim. Peki, kimdir bu Erutan?

Kendisinin gerçek adı Kate Covington idir. Erutan olarak bilinir. 18 Eylül 1988'de Amerika'da dünyaya gelmiştir.
indir (14).jpeg


Annesi özel keman öğretmeniymiş ve evde dersler veriyormuş. Annesinin çaldığı müzikleri çok seven Erutan, annesinin yardımıyla bir buçuk yaşında keman çalmaya başlamıştır. Pek çok yarışmayı kazanmış ve orkestralarda yer almıştır. 15 yaşındayken The Donnybrook Legacy/Sonus adı verilen bir grupta Kelt ve ortaçağ müzikleri çalmaya başlamıştır.

Araştırmama göre Erutan'ın plak şirketleri üç tane olarak gözüküyor. Bunlar; Joypad Records, Loudr ve re:discover songs idir. Ortaçağ müzikleri, Kelt ve halk müziği tarzında şarkılar çıkarır. Video oyunlarının müziklerine söz yazarak onları seslendirir. Kendi müziğini kendi besteler ve şarkı sözlerini kendi yazar. Keman, piyano, lir ve gitar gibi enstrümanlar çalar. Bazı popüler şarkıları:


Bazı oyun coverları:


Erutan ilk albümü olan Raindancer'ı 22 Kasım 2010 tarihinde kendi internet sitesinde piyasa sürmüş. Resmi olarak ise 2013'te çıkmıştır.


Oyunların müziklerini yeniden hayata getirdiği ikinci albümü A Bard's Side Quest ise 19 Ocak 2013'te çıkmıştır.


Sadece müziklerden oluşan The Court of Leaves isimli üçüncü albümü ise 17 Mart 2014'te çıkmıştır.


Son geri dönüşünü ise 21 Kasım 2018'de Tarts isimli single ile yapmıştır.



images (16).jpeg
 
Konu Sahibi
Haney 🍯

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,112
Tepki
7,461
Puan
339
The willow maid şarkısıyla karşılaşmıştım,severek dinliyorum, ezgisi çok güzel gerçekten. Hikâyesini de çok beğendiğimden buraya da yazmıştım, ama sanatçı hakkındaki bilgilere bakmamıştım. Ellerine sağlık, güzel yazmışsın.
Teşekkür ederim 💛
 
Üst