Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Fotoğraf Çekilmekten Nefret Edenler Kulübü 🤢

marin

Trainee
Tepki
637
Fotoğraf çekilmekten ciddi anlamda nefret ediyorum. Özgüvensizlikte var tabi ama en büyük sebebi bana çok sahte geliyor. Hele ki böyle çokta yakın olmadığım kişiler aniden hadi çekilelim de hatıra kalsın diyor ya o an reddetsem iki saat dert anlatıp tuhaf bakışlara maruz kalcam diye onu da yapamıyorum. İlla bir fotoğraf çekileceksem çok mutlu olduğum bir ortamda gerçek bir gülümsemeyle ve biriyle çekileceksem de sevdiklerimle çekilmek isterim. Onun dışında zaten isteksiz olduğumdan kötü çıkıyorum fotoğraflarda. Ki fotojenik biri de değilim. 100 fotoğraf çekilip içinden 10 tanesini anca beğenirim. O yüzden başkası fotoğraf çektiğinde otomatik olarak huzursuz oluyorum. Bu da yüzüme yansıyor. İşin kötüsü o fotoğrafı beğenmesen sildiremiyorsun da. Dolayısıyla başkasının telefonunda tatsız, sevimsiz bir fotoğrafın kalmış oluyor. Ben böyle bir anı fotoğrafı istedim mi, hayır. Ama işte iş arkadaşların gibi mecburi yüz yüze bakacağın insanlara karşı soğukluk olmasın diye ya da ortam bozucu olmayayım diye normalde hayır diyeceğim şeylere hayır diyemiyorum. Az önce böyle bir fotoğraf çekilme merasimi yaşandı ve çok huzursuz oldum. 5 iş arkadaşıyız ve öyle otururken biri çıkıp hadi fotoğraf çekilelim dedi. İçimden nereden çıktı şimdi bu diyorum ama ses çıkarmadım. Fotoğrafı çekildik ve ben yine somurtuk. Niye hiç gülmedin diyor. Ee içimden gelmedi. Ve o sıra acaba bu kadının telefonunda fotoğrafım olmalı mı diye sorgulamadaydım. Sonra silsen mi acaba pek güzel olmamış dedim. O zaman da hatıra kalsın dedi. Öyle canım sıkıldı ki buraya yazayım dedim. Benim gibi fotoğraf çekilmekten nefret edeniniz var mı? Ya da benim gibi bir durumda kalsanız açıkça söyler miydiniz fotoğraf çekilmeyi sevmediğinizi?

Uaua

Trainee
Tepki
218
Ben çekmeyi sevmiyorum ama sonrasında üzerinden 4-5 yıl geçtikten sonra dönüp bakınca verdiği his benim için o kadar değerli ki. O yüzden bir iki tane de olsa çekinmeye özen gösteriyorum. Pek estetik sonuçlar çıkmıyor ama olsun 😅

Arven

Fanbase Starter
Tepki
2,284
Arkadaşlarımla gece dışarı çıkmıştık 1 ay önce falan adım başı foto çekiliyorlardı ben kaç kere dedim yeter foto çekmek için mi toplandık diye ama dinleyen yok tabi ki bı de ikide bir kanka beni şurda da çeksene diyorlardı ayaküstü sinir krizi geçirdim ama normalde 4 5 tane çekinmeyi sorun etmiyorum tabi gerçekten sevdiğim insanlarla

Nayna

Fanbase Starter
Tepki
1,834
Ay bende her saniye fotoğraf çekilip her saniyede birilerinin fotoğrafını çekerim dkdksk mesleki deformasyon arkadaşımın markası için fotoğraf modelliği bile yapmışlığım var xnxnxnx

Nayna

Fanbase Starter
Tepki
1,834
Ben birde bir şey sormak istiyorum fotoğraftaki gibi mi yoksa aynadaki gibi mi görünüyoruz? Hangisi doğru tam olarak? 🧐🧐
Kameraman bir arkadaşıma sormuştum kameradaki gibiymiş ayna hem ışığı güzel yansıtıyormuş sanırım daha güzel görünüyormuşuz aynada ama kameranın iyiliğinede bağlı bende mesela eskiden ıphone7 kullanıyordum bayağı kötüydü fotolar şimdi s23e geçtim acayip fark ediyor tek kötü özelliği yüzündeki her şey belli oluyor kamerada djsjjsks

hibluesky

Rookie Idol
Tepki
686
Eskiden ben de her şeyin anısı kalsın diye çekmeye çalışıyordum bir de güzel çıkmak için 83838 foto falan ayikliyordum. Şu an sadece ben görsem bile o anılar zihnimde kalacak diye düşünüyorum ve anın tadını çıkarıyorum. Fotoğraflarda ise mukemmelliyetcilik yerine doğal akışa yöneldim. Ancak etrafımda sürekli foto çekmeye ve çektirmeye çalışan insanlar olursa geriliyorum. Sanki o anı doya doya yasayamiyormus gibi hissediyorum✍️✍️

Konu Sahibi
marin

marin

Trainee
Tepki
637
Bende artık sevmiyorum. Nedense sıkıcı geliyor kendi fotoğrafımı ya da arkadaşlarla fotoğraf çekmek. Onun yerine manzara fotoğrafları çekmek daha hoşuma gidiyor mesela deniz kenarına giderim kendimi çekmem ama denizi çekerim hele bide güneş batarken ise güzel oluyor.
Bu arada bende senin gibi hayır diyemiyorum illa zorlayan çıkıyor. 😌
Manzaraları çekmeye bayılırım bende. Kendimce doğru açıları bulmaya çalışırım. Fotoğraf çekmeyi bende seviyorum zaten ama mümkünse içinfe ben olmayayım 😅

Nayna

Fanbase Starter
Tepki
1,834
Şu an hayal kırıklığına uğradım keşke ayna olsaydı. 😭😭
Keşke😭 bazen arkadaşlarımla makyaj yaparken aynadaki görüntülerine bakıyorum gerçekteki gibi görünüyorlar mı diye sonra fotoğraftaflarımızla karşılaştırıyorum sanki fotoğraf daha gerçekçi gibi keşke olmasaydı

Konu Sahibi
marin

marin

Trainee
Tepki
637
Benim yakın dostlarımın hepsi fotoğraf manyağı adım atsak çekiyorlar okullar kapanmadan suşi dükkanına gittik her biri yemek gelene kadar 100 yemek geldikten sonra iki katını çekildi, bıkkınlık elimi uzatıyorum yemeğe bi de ilk denemem tadını merak ediyorum dur dur resim çekicem sağdan soldan çekiyorlar gına geliyo bana bütün resimlerde kötü çıkıyorum bende kendimi güzel bulmuyorum zaten ama üstüne bi de istemeyince iyice kötü çıkıyorum. O gün hiç bir fotoğraf atmadım istagrama çünkü onlar o kadar güzel çıkmışken ben cama yapışan balık gibiydim
O anı yaşayamama durumu beni inanılmaz rahatsız ediyor. Fotoğraflar nostaljik hissettirir ve o anı tekrar yaşatır ama bazen o an, o anda kalmalı. Keyfini çıkarmaya bakmak gerek. Fotoğrafta nasıl çıkt stresiyle geçmemeli mümkünse. Ya da odak fotoğraf çekmek olmamalı.

Konu Sahibi
marin

marin

Trainee
Tepki
637
Bende dün arkadaşımın doğum günündeydim 3 saatlik kutlama vaktimizin 1 saati fotoğraf çekilmeye gitti.Tabii ki ben fotoğraf için kendimi pek yormadım.Sonra arkadaşım benle niye fotoğraf çekilmedin deyince çıkışta bir iki tane çekildik o kadarıda yetti bana.Bende fotojenik biri olmadığım için güzel çıkmıyorum çok zaman.O yüzden 100 kere çekilmek zorunda kalmak beni yorduğu için hiç işin içine girmemeyi tercih ediyorum.Ve senin aksine ben her ne kadar fotoğraf çekilmeyi sevmesemde hatıra kalması için çekilirim bazen bu beni yormaz o kadarda.
Hatıra kalması için çektiğim çok fazla fotoğraf var benimde. Fotoğraf çekmeyi severimde. Ama işte her zaman değil. Anısının kalmasını istediğim zamanlarda... Mutlu olduğumda ya da. Zaten istekli olursam kötü de hissettirmiyor fotoğraf. Ama bugün ki gibi zoraki ise tam bir işkence. Şimdi bir başkasının bu da iş arkadaşlarım diye göstereceğı bir fotoğraftaki somurtkan kişiyim. Ve bu beni huzursuz ediyor 😢
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ben de hiç sevmiyorum ya kendimi çekerken illaki güzel bulduklarım oluyor ama başkası çekince bir de toplu çekimse o kadar huzursuz oluyorum ki.. Bu da etkiliyor sanırım çünkü çok kötü çıkıyorum moralim bozuluyor tüm gün. Umarım gerçekte de o fotoğraflardaki gibi görünmüyorumdur :'(
Bu anlattığım olay tüm günümü daha da somurtarak geçirmeme sebep oldu işte 😢 Durduk yere moralim bozuldu.

Ay bende her saniye fotoğraf çekilip her saniyede birilerinin fotoğrafını çekerim dkdksk mesleki deformasyon arkadaşımın markası için fotoğraf modelliği bile yapmışlığım var xnxnxnx
Muhtemelen parende atarken bile güzel görünüyorsundur tüm fotoğraflarda 😅 O sebepten seviyorsundur. Aksi takdirde çıldırmalık bir durum çünkü bu fotoğraf işi.

Kelimesi kelimesine katılıyorum. Ben de hiç sevmiyorum ve su ana kadar cekildigim tek bi fotografim falan var. Tam diyorum oha ne guzel bi aci kesin fotoğeaf cekilmeliyim, telefonu elime alip bi cekiyorum BAMBASKA BİSEY. Nefret ediyorum
Mesela ben güya gülümsüyorum çekerken. Ama sonra çektiğime bi bakıyorum ağzım gözüm yamulmuş. O yüzden galerimde kendime ait fotoğraf sayısı bir elin parmağını geçmez.

Son düzenleme:

Falondia

Trainee
Tepki
91
Saçımı düzleştiriyorum makyaj yapıyorum sonra diyorum ki güzel olmuşum bir iki foto çekileyim evden çıkmadan önce. Tabii ki aynayla alakasız oluyor sinirlenip inat ediyorum çekmeye devam ediyorum 40 tane foto oluyor ama bişeye benzemiyor hiçbiri sonra hepsini geri siliyorum hdhhdhd

Nayna

Fanbase Starter
Tepki
1,834
Muhtemelen parende atarken bile güzel görünüyorsundur tüm fotoğraflarda 😅 O sebepten seviyorsundur. Aksi takdirde çıldırmalık bir durum çünkü bu fotoğraf işi.
Ay yok valla 200 foto içinden zar zor bir tanesi güzel çıkıyor smsmdk tabii kamera kalitesi bence dış görünüşten daha önemli

Konu Sahibi
marin

marin

Trainee
Tepki
637
Ay yok valla 200 foto içinden zar zor bir tanesi güzel çıkıyor smsmdk tabii kamera kalitesi bence dış görünüşten daha önemli
O zaman kendinle süper barışıksın. Bende öyle olabilmek isterdim 😢

Bende fotoğraf pek çekilmem fotojenik olmamaktan çok kendimi beğenemiyorum djdjjs ama biri çekilelim derse çekilirim ya da kendim de anı kalsın diye hadi çekilelim derim. Sadece tek olursam asla çekilmiyorum ne boydan ne de selfie beğenemiyorum bi türlü.
Bende kendimi beğenmiyorum da işte fotojenik değilim diyorum 😄😄😄 Tek başına boydan fotoğraf çekilmekcidden büyük sıkıntı benim içinde. Yanında biri olsa sarılırsın falan en azında. Ama tek başınayken sorun şu ki ben poz vermeyi de bilmiyorum. Mesela bir manzara var diyelim ki ve önünde fotoğraf çekilmek istiyorum. Elimi nereye koysam, nasıl dursam asla bilemiyorum. Fotoğraf çekilirken bir havaya girmek, az biraz rol yapmak lazım galiba. Onu yapamıyorum işte ben. 😅

Son düzenleme:
Tepki
297
Eskiden yani küçükken fotoğraf makinemiz vardı sayılı foto çekinir onları da çıkartıp albümr koyardık şimdi insanlar her gittiği cafede story atıyor. Hani bir yeri gezersin ya da çok sevdiğin biriyle buluştun uzun zaman sonra va bunlara okeyim ama bıktım ben starbucks ta big cheff te buluşup buluşup hergün foto atan insanlardan…