marin
Trainee
- Tepki
- 637
Fotoğraf çekilmekten ciddi anlamda nefret ediyorum. Özgüvensizlikte var tabi ama en büyük sebebi bana çok sahte geliyor. Hele ki böyle çokta yakın olmadığım kişiler aniden hadi çekilelim de hatıra kalsın diyor ya o an reddetsem iki saat dert anlatıp tuhaf bakışlara maruz kalcam diye onu da yapamıyorum. İlla bir fotoğraf çekileceksem çok mutlu olduğum bir ortamda gerçek bir gülümsemeyle ve biriyle çekileceksem de sevdiklerimle çekilmek isterim. Onun dışında zaten isteksiz olduğumdan kötü çıkıyorum fotoğraflarda. Ki fotojenik biri de değilim. 100 fotoğraf çekilip içinden 10 tanesini anca beğenirim. O yüzden başkası fotoğraf çektiğinde otomatik olarak huzursuz oluyorum. Bu da yüzüme yansıyor. İşin kötüsü o fotoğrafı beğenmesen sildiremiyorsun da. Dolayısıyla başkasının telefonunda tatsız, sevimsiz bir fotoğrafın kalmış oluyor. Ben böyle bir anı fotoğrafı istedim mi, hayır. Ama işte iş arkadaşların gibi mecburi yüz yüze bakacağın insanlara karşı soğukluk olmasın diye ya da ortam bozucu olmayayım diye normalde hayır diyeceğim şeylere hayır diyemiyorum. Az önce böyle bir fotoğraf çekilme merasimi yaşandı ve çok huzursuz oldum. 5 iş arkadaşıyız ve öyle otururken biri çıkıp hadi fotoğraf çekilelim dedi. İçimden nereden çıktı şimdi bu diyorum ama ses çıkarmadım. Fotoğrafı çekildik ve ben yine somurtuk. Niye hiç gülmedin diyor. Ee içimden gelmedi. Ve o sıra acaba bu kadının telefonunda fotoğrafım olmalı mı diye sorgulamadaydım. Sonra silsen mi acaba pek güzel olmamış dedim. O zaman da hatıra kalsın dedi. Öyle canım sıkıldı ki buraya yazayım dedim. Benim gibi fotoğraf çekilmekten nefret edeniniz var mı? Ya da benim gibi bir durumda kalsanız açıkça söyler miydiniz fotoğraf çekilmeyi sevmediğinizi?