Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Hybe'nin 'Borahae' Kelimesinin Patent Hakkını Almaya Çalışması

Lilac

Fanbase Starter
Tepki
1,351
Hybe "idoller ve şirketler bir ailedir" diyerek, V'nin kendi uydurduğu Borahae (i purple u) kelimesinin 3. kez patent hakkını almaya kalkışmış. Kore Fikri Mülkiyet Ofisi 'Sirket ve idoller aile değildir, sözleşme bittiğinde yabancı olurlar. Kelime V'ye aittir" diyerek 3. kez Hybe'nin patent hakkını almasını reddetmiş.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.

Tam halini bırakayım şuraya

Screenshot_20230615_111729_Chrome.jpg

Ü

Üye silindi 187

Şaka herhalde? Bang pd bu olanlara nasıl göz yumuyor ya paranın kölesi olmuş.Ben anlamıyorum yani kaç tane olay oldu bu adam hybe şirketinin yüzü ve ana yapımcısı hisseleri de var hybe içinde nasıl böyle saçmalıkların olmasına onay veriyor ve hala armyler onu babaları olarak görüyor.BTS üyeleri bile adama asla amca,abi demedi hep PDnim dedi aralarında sadece resmi bir iş ilişkisi var bu da bunun son kanıtı olmuş.Umarım bazı amryler uyanmaya ve artık şu adamı da sorgulamaya başlar böyle giderse ya bts kendi şirketini kuracak ya da bighit'i hybedan ayıracaklar çünkü ben artık üyelerin de dolduğunu düşünüyorum bu konuda.Özellikle V şirketle sürekli sıkınıtlar yaşıyor

Konu Sahibi
Lilac

Lilac

Fanbase Starter
Tepki
1,351
Şaka herhalde? Bang pd bu olanlara nasıl göz yumuyor ya paranın kölesi olmuş.Ben anlamıyorum yani kaç tane olay oldu bu adam hybe şirketinin yüzü ve ana yapımcısı hisseleri de var hybe içinde nasıl böyle saçmalıkların olmasına onay veriyor ve hala armyler onu babaları olarak görüyor.BTS üyeleri bile adama asla amca,abi demedi hep PDnim dedi aralarında sadece resmi bir iş ilişkisi var bu da bunun son kanıtı olmuş.Umarım bazı amryler uyanmaya ve artık şu adamı da sorgulamaya başlar böyle giderse ya bts kendi şirketini kuracak ya da bighit'i hybedan ayıracaklar çünkü ben artık üyelerin de dolduğunu düşünüyorum bu konuda.Özellikle V şirketle sürekli sıkınıtlar yaşıyor

Şirket içinde ne bklar dönüyor bilmiyorum ama. Resmen son yıllarda bts'i düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Çocukların başlarına gelmeyen kalmadı resmen. Bighitin hybeden ayrılması lazım acilen. Bang Pd'ye de acayip gıcık oluyorum. İnsanın biraz minnettarlığı olurr be. Şirket ne haldeydi ne hale geldi. Ama bunu da söyleyeyim de hybenin düşüşü çok pis olacak. Çok fena yere çakılacak. Yani böyle hissediyorum. Para gözlerini kör etmiş resmen.

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552
Aşırı saçma bir şey. Kelime tae'ye ait. O türetti bunu ve eğer birisi telif hakkı alacaksa bu tae olmalı şirket değil. Şirket iyice çığrından çıktı. Ne çocukları savunur ne adam akıllı destek olur. Hatta destek olacağına köstek oluyor. Mesela jiminin dinlenimlerini şirket ayırmış. Ls şarkısını farklı vers olmasına rağmen birleştirmişler... şirketin bangtan üyelerine bir garezi mi var artık ne 🤡
Bangtan artik cok aktif olamayacagi icin onlara olan bagliligi bitirmeye calisiyorlar

Konu Sahibi
Lilac

Lilac

Fanbase Starter
Tepki
1,351
Ü

Üye silindi 187

Şirket içinde ne bklar dönüyor bilmiyorum ama. Resmen son yıllarda bts'i düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Çocukların başlarına gelmeyen kalmadı resmen. Bighitin hybeden ayrılması lazım acilen. Bang Pd'ye de acayip gıcık oluyorum. İnsanın biraz minnettarlığı olurr be. Şirket ne haldeydi ne hale geldi. Ama bunu da söyleyeyim de hybenin düşüşü çok pis olacak. Çok fena yere çakılacak. Yani böyle hissediyorum. Para gözlerini kör etmiş resmen.
CJ girdiği her yeri mahvediyor ve yozlaştırıyor resmen.MNET'in sahibi de CJ.Koredeki en büyük holding sanırsam medya alanında ne zaman Bighit CJ ile birleşip HYBE oldu o zaman her şey ters gitmeye başladı.Bence lesserafim ve new jeans txt'den fazla promo alıyor bighit txt'yi saldı resmen yılda bir mini albüm veriyor başka şarkıya promo yok diğer yandan lesserafim ve new jeans gibi hybe grupları yılda iki dönüş yapıyor en az iki üç şarkılarına mv alıyorlar.Bu mesele sadece bts ile igili değil bence bighit ve diğer hissedarlar arasında bir soğuk savaş var.