Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Insanlar Neden Exo'yu Soğuk Buluyor?

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,517
baslığı nasıl atacağımı bilemedim cıakfod neyse blogda da haberini görmüssünüzdür cbx eunchae'nin programına katılmdı cok da güzel tatlı etkilesimler aldık ama o yayından sonra coğu kisi "exo'nun bu kadar sıcakkanlı olduğunu bilmiyodum", " exo'yu cok soğuk buluyodum ama videoyu izledikten sonra aslında öyle olmadıklarını öğrendim", " exo cok komik" gibi gibi yorumlar yaptı bunları görünce sasırdım cünkü exo hep böyle bir gruptu yıllardır fanları olduğum icin exoyu takip etmeyen kisilerin gözünde böyle izlenim olması üzdü acıkcası fjckjskd ama bu durumun sirketten kaynaklandığını düsünüyorum cünkü uzun bir süre gizemli grup imajı yaratıp coğu eğlence programlarına yollamadı ya da kendi cektikleri varyete showlarını fanların bile zar zor erisebileceği platformlara yüklediği icin normal olarak insanlar izlemedi :(( burda da exo'yu takip etmeyen kisiler onların soğuk olduğunu mu düsünüyo diye merak ettim acıkcası o yüzden bu konuyu actım düsüncelerinizi yazarsanız sevinirim

Konu Sahibi
erigom

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,517
Aslında TV katıldıkları programlarda bile en fazla reyting alan gruplardan her programı aşırı eğlenceli oluyo. Bi de bizim exo diğer gruplara asla üstünlük taslamıyor o yüzden diğer küçük veya veya büyük yaştaki gruplar exonun yanında aşırı rahat oluyorlar.
evett hepsi eforsuz cok komikler kendi aralarında cok fazla sakalasıyolar ama diğer insanların yanında saygıda kusur etmiyolar fjskxjskd knowing bros mesela enn eğlenceli program bu cb oraya gitselerdi belki coğu kiside bu algı kırılırdı

Konu Sahibi
erigom

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,517
Bende senin gibi şirketten kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü sm gruplarını izlerken ilk önce alışamayıp sonra sıcakkanlı buluyorum. Örnek olarak Aespa içinde söylemem gerekirse ilk başta soğuk buluyordum ama şimdi severek takip ediyorum. 😌
ay evett aespada karina cok soğuk gelirdi bana ama birkac videosunu izleyince tüm önyargım kırıldı gruptaki en sempatik üye o su an gözümde
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Diğer üyeleri geçtim Baekhyun bile grup üzerinde böyle bir yargı varsa tek başına kırabilecek biri
baek en aktif üye her seferinde yayın acıyo ya da bir sekilde etkilesime giriyo zaten exo takip etmeyenler bile baeki sempatik buluyo ama bu kisiler diğer üyelerin de baek gibi olduğunu bilmiyo iste fjskfjdkd aynı sekilde jongini de asırı soğuk buluyolardı ama rover erada herkesle challenge cekince insanlar jongine karsı olan önyargılarını kırdılar

Tepki
297
Kore halkı artık Exo yu sevmiyor büyük çoğunluğu ve aşırı kötüleme yapıyor. Aynısı Suju içinde geçerli oldu o dönem bazı üyelerin üstüne aşırı aşırı gidip suju kötüleme politikası yaptılar ve şuan sektörde katıldıkları programlarda en en en en komik grup kesinlikle Suju yani izlerseniz direk anlarsınız zaten sonrasında benim için Exo geliyor ama iki grubunda bu yönünden bahsetmiyorlar. Mesela bi espiri yapıyor Siwon hemen köpeği yüzünden ölen kişiye getiriyorlar lafı vs. Keyif kaçırıolar sanırım diğer kore takip edenlerde ön yargı bi şekilde oluşuyor. Ben komik denen grupları izliyorum hiç komik değiller gerçek bile değiller Exo üyelerinin muhabbetlerini düşündüğümde. Super M de bile o enerjiyi yakalayamadım. Yani ön yargı diyorum ben.

Konu Sahibi
erigom

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,517
Kore halkı artık Exo yu sevmiyor büyük çoğunluğu ve aşırı kötüleme yapıyor. Aynısı Suju içinde geçerli oldu o dönem bazı üyelerin üstüne aşırı aşırı gidip suju kötüleme politikası yaptılar ve şuan sektörde katıldıkları programlarda en en en en komik grup kesinlikle Suju yani izlerseniz direk anlarsınız zaten sonrasında benim için Exo geliyor ama iki grubunda bu yönünden bahsetmiyorlar. Mesela bi espiri yapıyor Siwon hemen köpeği yüzünden ölen kişiye getiriyorlar lafı vs. Keyif kaçırıolar sanırım diğer kore takip edenlerde ön yargı bi şekilde oluşuyor. Ben komik denen grupları izliyorum hiç komik değiller gerçek bile değiller Exo üyelerinin muhabbetlerini düşündüğümde. Super M de bile o enerjiyi yakalayamadım. Yani ön yargı diyorum ben.
halk değil de bazı grupların koreli fanları asırı kötülüyo ve haklarında sacma sapan hikayeler uyduruyolar halkın exo'dan yana kötü bir sekilde bahsettiğini duymadım zaten jongdaenin evlilik haberine bile desteği halk gösterdi kexol ve diğer koreli fanlar hep lincledi "( exonun melon hesabındaki yorumlarda full diğer fandomlar var cdjslxjso

Lunaly

Trainee
Tepki
133
Bence bunların sebeplerin birinde kpop magazin sayfaları bazıları gerçekten Exoyu sevmiyor yalan yanlış şeyler paylaşıyorlar Exoyu kötü gösteriyorlar yada kpop haber sayfaları frlan hep Exoyu hedef gösterecek şeyler paylaşıyor Birde yorumlarda belirtmişler varyete Sm gerçekten hiç ersilmiycek yerlere varyeteleri koyuyor insanlar izlemek istese bile bulamıyorlar Ben exol olarak bile çok zor çevirilmis videolari buluyorum

Konu Sahibi
erigom

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,517
Tam fikir belirtmeyi düşünüyordum. Bu kısmı görünce sustum 🙊
yaa neden sustun cjslxjs herkes yazsın fikrini ama ben exoyu takip etmeyenler de böyle mi düsünüyo onu merak etmistim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bence bunların sebeplerin birinde kpop magazin sayfaları bazıları gerçekten Exoyu sevmiyor yalan yanlış şeyler paylaşıyorlar Exoyu kötü gösteriyorlar yada kpop haber sayfaları frlan hep Exoyu hedef gösterecek şeyler paylaşıyor Birde yorumlarda belirtmişler varyete Sm gerçekten hiç ersilmiycek yerlere varyeteleri koyuyor insanlar izlemek istese bile bulamıyorlar Ben exol olarak bile çok zor çevirilmis videolari buluyorum
ay evett özellikle pannchoa 2 haftadır exoyla ilgili sacma sapan postlar ceviriyo acayip sinir oluyorum zaten pann exo antilerinin yuvası pannchoa da onlara destek veriyo aynı zamanda bu da diğer fandomların yanlıs bilgilendirilmesine sebep oluyo

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
baslığı nasıl atacağımı bilemedim cıakfod neyse blogda da haberini görmüssünüzdür cbx eunchae'nin programına katılmdı cok da güzel tatlı etkilesimler aldık ama o yayından sonra coğu kisi "exo'nun bu kadar sıcakkanlı olduğunu bilmiyodum", " exo'yu cok soğuk buluyodum ama videoyu izledikten sonra aslında öyle olmadıklarını öğrendim", " exo cok komik" gibi gibi yorumlar yaptı bunları görünce sasırdım cünkü exo hep böyle bir gruptu yıllardır fanları olduğum icin exoyu takip etmeyen kisilerin gözünde böyle izlenim olması üzdü acıkcası fjckjskd ama bu durumun sirketten kaynaklandığını düsünüyorum cünkü uzun bir süre gizemli grup imajı yaratıp coğu eğlence programlarına yollamadı ya da kendi cektikleri varyete showlarını fanların bile zar zor erisebileceği platformlara yüklediği icin normal olarak insanlar izlemedi :(( burda da exo'yu takip etmeyen kisiler onların soğuk olduğunu mu düsünüyo diye merak ettim acıkcası o yüzden bu konuyu actım düsüncelerinizi yazarsanız sevinirim
Ben eski Kpop takipçilerinin böyle düşündüğünü sanmıyorum. Çünkü önceden çok programları olurdu ve izlenirdi. İnsanlar da onları eğlenceli bulurdu. Ama yeni Kpop fanları EXO'yu tanıyacak fırsat bulamadı malum nedenlerden dolayı. O yüzden onları soğuk bulmaları normal. Bence en eğlenceli ve hiç kasıntı davranışları olmayan bir grup. Kıdemlisi, çaylağı herkesin sevip saygı duyduğu bir grup.

Konu Sahibi
erigom

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,517
Ben eski Kpop takipçilerinin böyle düşündüğünü sanmıyorum. Çünkü önceden çok programları olurdu ve izlenirdi. İnsanlar da onları eğlenceli bulurdu. Ama yeni Kpop fanları EXO'yu tanıyacak fırsat bulamadı malum nedenlerden dolayı. O yüzden onları soğuk bulmaları normal. Bence en eğlenceli ve hiç kasıntı davranışları olmayan bir grup. Kıdemlisi, çaylağı herkesin sevip saygı duyduğu bir grup.
bu da cok doğru kpopın patlama yasadığı dönem exo ara vermisti zaten 4 yıl boyunca göz önünde olmadıkları icin yeni kpop stanler onlar hakkında herhangi bir fikre sahip değildi bir de bu sacma sapan hikayelere inanıp korkutucu buluyolardı cjslxjskd umarım su an bu düsüncelerden arınmıslardır

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
bu da cok doğru kpopın patlama yasadığı dönem exo ara vermisti zaten 4 yıl boyunca göz önünde olmadıkları icin yeni kpop stanler onlar hakkında herhangi bir fikre sahip değildi bir de bu sacma sapan hikayelere inanıp korkutucu buluyolardı cjslxjskd umarım su an bu düsüncelerden arınmıslardır
Umarım öyle olur. EXO sadece yetenekleriyle değil karakterleriyle de dikkat çekici bir grup 🥰

BobaTea

Fanbase Starter
Tepki
2,637
SM idolleri için genel olarak böyle bir algı var bence. Krystal ve Irene soğuk bir güzelliği olmalarıyla ünlüler. SM de görünüşü daha soğuk duran idolleri tercih ediyor. Sizin de dediğiniz gibi bir gizemlilik, sanki halktan değil de çok üsttelermiş gibi bir imaj yaratmak istediğini düşünüyorum SM'in kendi grupları için. Bunlardan dolayı olabilir.

Konu Sahibi
erigom

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,517
Benim kpop'da ilk tanıdığım gruplardan biri exo olduğu için hiç düşünmedim soğuk olduklarını. Kpop'a onları izleyerek girdim sayılır. Ama çoğu görünüş olarak soğuk duruyor bence. Hem bunun etkisi vardır hem de şirketin. İlk çıkış yaptıklarında aespa için de herkes aynı şeyi demişti tabi onların çıkışını bekleyen ben yine tam tersini düşünüyordum sdjfkljsadşlfkjsdaf Sorunun çoğu sm.
evet özellikle sehun jongin ve kyungsoo baya soğuk görünüyo aynı zamanda jongdae'yi gercek hayatta gören kisiler de soğuk durduğunu söylüyodu ama bir iki program izleyince hepsinin cok samimi ve cana yakın insanlar olduğu belli oluyo ya

liloş

Trainee
Tepki
162
kore halkı hala exo'yu seviyor, dinliyor bunu nereden çıkardın anlamadım en basitinden sokak röportajlarını izleyebilirsin 🤔 pann gibi sitelerin yorumlarına dayanarak bunu söylüyorsan yanlış bence çünkü exo ne zaman aktif olsa tw'da koreliler haklarında hit tweet yapıyorlar

Tepki
297
kore halkı hala exo'yu seviyor, dinliyor bunu nereden çıkardın anlamadım en basitinden sokak röportajlarını izleyebilirsin 🤔 pann gibi sitelerin yorumlarına dayanarak bunu söylüyorsan yanlış bence çünkü exo ne zaman aktif olsa tw'da koreliler haklarında hit tweet yapıyorlar
Çok çok basit bi teorem. Exo yu en sevmeyen fan grubu şuan koredeki fanların yüzde 60-70 i kadarını kaplıyor ve sadece pann haberleri değil tüm haberlerde Exo kötülemeye denk geldim. Eğer Exo nun eski zamanlarını biliyorsan şuan korenin Exo yu sevdiğini düşünmezsin diye düşünüyorum. Tabi ki Exo güçlü bir grup kore de ama sevmeyeni diğer gruplara göre çok fazla bu da diğer fanlarda ve yabancı ülkelerde bir algı oluşturuyor diyorum.

Konu Sahibi
erigom

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,517
D.O ve Kai beni çok geriyor aşırı soğuk duruyorlar sürekli bana öldürücü side eye atıp en ufak hatamda üstüme çuvallanacak gibi duruyorlar
ikisi de asırı uyumlu ve komikler aslında ya üyeler sürekli kyungsoonun cok komik olduğunu sürekli espiri yaptığını anlatırlar jongin de istisnasız her seye hunharca gülebilir biraz sarkastik yanı da var ckslxjsakd bu videoyu izlemeni öneririm her saniyesi cok komik cünkü

Konu Sahibi
erigom

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,517
Çünkü EXO üyelerinin bazıları soğuk. Soğuk da demek doğru değil aslında, mesafeli. Çok eskiden (12 kişi oldukları zaman) bir programları vardı yanlış hatırlamıyorsam SHOWTIME orada ben bazı üyeleri izlemekten rahatsızlık duyuyordum, çekiniyordum yani ve Lay’i çok sevmeme rağmen resmen içimi bayıyordu. Sonra Çin’de programa katıldıkları zamanları izledim, Sehun’un yahut Chanyeol’un katıldığı programları. Belki siz EXO-L olduğunuz için size öyle gelmiyordur ama dışarıdan bakan bir göz olarak açıkçası ben Suho, Kyungsoo, Min gibi üyelerden sizin aldığınız enerjiyi alamıyorum. Sehun, Jongin, Baekhyun eğlence anlayışıma daha çok uyuyorlar ve aşırı samimiler. Bakış açısı olsa gerek, her insan farklı sonuçta❤️
caylaklık dönemleriyle simdiki halleri arasında dağlar kadar fark var ya o zamanlar dediğin gibi minseok ksoo myeon hatta jongin cok fazla konusmaz kendilerini geri plana atarlardı ama son dönemlerde özellikle ksoo baya atılgan ve konuskan tabi bu zamana kadar da öne cıkan birkac üyeyi programlara yolluyolardı o yüzden diğerleri de geri planda kaldığı icin cok sessiz olduklarını düsünüyoduk ama simdi o tabuları yıktıklarını düsünüyorum birkac yılda gelen iceriklerde de gözle görülür sekilde değisim söz konusu bence

liloş

Trainee
Tepki
162
Çok çok basit bi teorem. Exo yu en sevmeyen fan grubu şuan koredeki fanların yüzde 60-70 i kadarını kaplıyor ve sadece pann haberleri değil tüm haberlerde Exo kötülemeye denk geldim. Eğer Exo nun eski zamanlarını biliyorsan şuan korenin Exo yu sevdiğini düşünmezsin diye düşünüyorum. Tabi ki Exo güçlü bir grup kore de ama sevmeyeni diğer gruplara göre çok fazla bu da diğer fanlarda ve yabancı ülkelerde bir algı oluşturuyor diyorum.
Sevmemek kavramı fazla bence onun yerine exo artık kore'de pek konuşulmuyor, koreliler exo'yu unuttu diyebilirsin çünkü sevmemek deyince şahsen ben kötü imada algıladım