Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

İnternetten Nasıl Alışveriş Yapılır ?

daren eeyore

Trainee
Tepki
11
Merhaba ben, bu çağın gerisinde kalarak hâlen İnternet'den nasıl alışveriş yapacağımı bilmemekdeyim. Hayatımda hiç İnternet'den alışveriş yapmadım, bir gıdım şey bilmiyorum. Genellikle alışveriş işlerimi ağabeyime yaptırırım lakin ona artık muhtac olmamak adına sizlerden yardım istemekteyim. Lütfen yeni başlayan biri için en kolay ve işin bütün ayrıntılarına girerek anlatabilir misiniz ?

Konu Sahibi
daren eeyore

daren eeyore

Trainee
Tepki
11
Öncelikle bir banka, kredi, ön ödemeli kart vs olması gerekiyor.

Alacağın ürünü uygun bulduğun bir online alışveriş sitesi üzerinden alacağını varsayalım.
O site üzerinden bir hesap oluşturuyorsun. Üye olurken senin adresini falan alıyorlar. Sonra almak istediğin ürünü sepete ekleyip ödeme kısmına geçiyorsun.
Bu kısımda adres bilgilerini ekledikten sonra kart bilgilerini girip telefonuna gelen onay kodunu da yazdıktan sonra bir sorun yoksa işlemin tamamlanıyor. Bundan sonrası kargo bekliyorsun.
Yanıtın için teşekkür ederim ama bu kartlara para yükleme işi nasıl oluyor ? Hangi kartı kullanmalıyım ?

Konu Sahibi
daren eeyore

daren eeyore

Trainee
Tepki
11
15 yaşındayım. Sanırım İninal Kart'dan bahsediyorsun. Peki Kart'a nasıl para yükleyebiliyoruz ?

Konu Sahibi
daren eeyore

daren eeyore

Trainee
Tepki
11
O dediğin var bir de p/p/ra da var o kart yükleme işleminde sıkıntı çıkarıyor p/p/rayı günlük hayatında da kullanabilirsin internetten başvuru yapılıyor ücretsiz diye biliyorum şimdi ne durumda bilmiyorum yükleme işlemi zincir marketlerden ya da bankadan oluyor
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Neler neler var sadece dizi izlemek için kullandığın uygulamalar için bile üyelik kartları var
Cevapların için teşekkür ederim. Papara kartı için o zaman herhangi bir zincir markete ( bim- şok-a101 ) gidip bu isteğimizi arz etmeliyiz. Ama mesela seni bu sorularım bıktırmayacak ise, abim ATM'ye giddiğini söylüyordu ? Yani o zaman ATM'ye gitme girişimi, zaruret değil ? Marketlere gidip, kasiyerlere parayı uzatıp bu isteklerimizi belirtirsek, işimiz biter ?