Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Kayınvalideler

Blabla

Rookie Idol
Tepki
1,785
Biz eşimle nişanliyken küçük bir mevzudan aramıza soğukluk girmişti biraz mesafeliydik ve bu beni çok üzüyordu. Sonra nişanlım aramızın ısınması açısından bana sade ve çok hoş bir buket göndermişti ve çok duygusal bir de not yazmıştı. O kadar mutlu olmuştum ki çiçeğin güzel bir fotoğrafını çekip durumumda paylaşmıştım. Paylaşmaz olaydım o günden beri hayatımı paylaşmaya tovbeliyim zaten. Kayınvalidem ve görümcem eşimi arayip ah bize de çiçek alan yok vah bize gül veren yok deyip onu mecbur bırakmışlar. Beni kıskanıp çiçek istemişler. Sonra durumları açıp bir baktım ellerinde çiçeklerle fotoğraf paylaşmış bana nispet yapıyorlar. Tanışma asamamizda eşimle başbaşa kalıp birbirimizi tanımaya çalışıyorduk aylar geçmişti ama öyle insan hemen taniyamiyor birbirini. Aileler de tanışmıştı. Kayınvalidem eşimi kıskanıp biz odamda yalnızken pat diye odaya daliyordu. Oturmamiza sohbet etmemize müsaade etmiyordu. Düğün günü gelene kadar bana oğluşuyla birbirlerini ne kadar çok sevdiklerini kanıtlamaya çalıştı. Neyse ki şuan uzakta yaşıyorlar. Eşim benimle ilgili ne zaman bir jest yapmak istese ailesinden gizliyor çünkü hemen aynısını istiyorlar. Sizce kayinvalidemle nasıl mücadele edebilirim eşime de çok üzülüyorum onları idare etmeye çalışıyor.

Lilac

Fanbase Starter
Tepki
1,350
Kayınvalideler niye böyle ya. Oğullarını ne zannediyorlar anlamıyorum.

Tavsiye konusuna gelecek olursakta. Ben evli değilim öncelikle onu belirteyim 😄 yani seni tam anlamıyla anlayamayabilirim.

Bence eşin jestlerini gizlemeye devam etsin, sende paylaşmamaya devam et. Ya da en iyisi engelle onları göremezler o zaman. Sonuçta eşin ne kadar bu durumdan rahatsız olsa da annesi ve kardeşleri bi yere kadar müdahale edebilir. Kayınvalidengillerde eşine değilde sana sarabilirler, bu da ister istemez evliliğine yansır. Mutsuz olan huzuru kaçan siz olursunuz yine. Yani laftan anlayacaklarını düşünsem eşin konuşsun diyeceğim de hiç zannetmiyorum.

Allahtan uzakmışsınız birbirinize. Ayy senin yerine sinirlendim skksksk. Allah kimseye böyle kaynana vermesin, görümcenin üstesinden bir şekilde gelinir de kayananın üstesinden gelemiyorsun.

Konu Sahibi
Blabla

Blabla

Rookie Idol
Tepki
1,785
Kayınvalideler niye böyle ya. Oğullarını ne zannediyorlar anlamıyorum.

Tavsiye konusuna gelecek olursakta. Ben evli değilim öncelikle onu belirteyim 😄 yani seni tam anlamıyla anlayamayabilirim.

Bence eşin jestlerini gizlemeye devam etsin, sende paylaşmamaya devam et. Ya da en iyisi engelle onları göremezler o zaman. Sonuçta eşin ne kadar bu durumdan rahatsız olsa da annesi ve kardeşleri bi yere kadar müdahale edebilir. Kayınvalidengillerde eşine değilde sana sarabilirler, bu da ister istemez evliliğine yansır. Mutsuz olan huzuru kaçan siz olursunuz yine. Yani laftan anlayacaklarını düşünsem eşin konuşsun diyeceğim de hiç zannetmiyorum.

Allahtan uzakmışsınız birbirinize. Ayy senin yerine sinirlendim skksksk. Allah kimseye böyle kaynana vermesin, görümcenin üstesinden bir şekilde gelinir de kayananın üstesinden gelemiyorsun.
Evet bir de ona kul köle olayim kapısında uyuyayım istiyor Allahım her hafta arıyorum hal hatır soruyorum her gün aricakmisim böyle olmazmis
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Birinin erkek annelerine çocuklarıyla göbek bağlarının kesileli uzun yıllar geçtiği söylemesi gerek...
Erkek annelerinin kocalarından göremedikleri sevgiyi ve ilgiyi çocuklarından beklediklerini okumuştum ama sonuçta sen oğlunla evli değilsin yani

Konu Sahibi
Blabla

Blabla

Rookie Idol
Tepki
1,785
Burada sorunu çözmesi gereken kişi eşin. Onlar senin hayatına eşin vesilesiyle dahil olmuş kişiler yani onlara karşı bir sorumluluğun yok, kiskansinlar dursunlar ne yapabilirsin ki 🤷🏻‍♀️ ama seni rahatsız edici raddeye varan durumlarda da eşin gidip ailesiyle konuşsun eş ve anne ayrımını yapmasını sağlasın kayınvalidenin. Kısaca onlar kıskanacak diye kendinizi kısıtlamayın ama onların da kavga gürültü çıkmadan size saygı duymalarını sağlayın
Büyük çocuklarını da bu konuda sıkıştırmışlar yani asla anlayacaklarini sanmıyorum yıllardır boylelermiş

Konu Sahibi
Blabla

Blabla

Rookie Idol
Tepki
1,785
Abla Allah kurtarmis seni... evli olmadığım ve daha önce bi ilişkide olmadığım için bir şey de diyemeyeceğim, bana burda not almak düşecek sadece galiba ahwşföwlfl
İlerde evlenirsen hiçbir konuda ödün verme neyin varsa savun sen ödün verdikçe tepene çıkıyorlar örnek kızılcık şerbeti doğa

İyi Düşün

Trainee
Tepki
246
Şu çocuğunun yada çocuğunun evliliğinin sınırlarına asla saygı duymayan ailelere sinir oluyorum. Hele şu Türk annelerinin oğullarından vazgeçememe durumu çok sıkıntılı. Evlilik iki kişi arasında bir şey kimse müdahil olmamalı bence.

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Tepki
7,310
Ablama da benzer bir durum olmuştu, nişanlısının annesi oğlum da oğlum diye geziyordu. Zaten damat da anne kuzusuydu, burda çok ayrıntıya girmek istemiyorum. Sana evliliğinde mutluluklar dilerim, maalesef bir tavsiyem yok

hibluesky

Rookie Idol
Tepki
686
Biz eşimle nişanliyken küçük bir mevzudan aramıza soğukluk girmişti biraz mesafeliydik ve bu beni çok üzüyordu. Sonra nişanlım aramızın ısınması açısından bana sade ve çok hoş bir buket göndermişti ve çok duygusal bir de not yazmıştı. O kadar mutlu olmuştum ki çiçeğin güzel bir fotoğrafını çekip durumumda paylaşmıştım. Paylaşmaz olaydım o günden beri hayatımı paylaşmaya tovbeliyim zaten. Kayınvalidem ve görümcem eşimi arayip ah bize de çiçek alan yok vah bize gül veren yok deyip onu mecbur bırakmışlar. Beni kıskanıp çiçek istemişler. Sonra durumları açıp bir baktım ellerinde çiçeklerle fotoğraf paylaşmış bana nispet yapıyorlar. Tanışma asamamizda eşimle başbaşa kalıp birbirimizi tanımaya çalışıyorduk aylar geçmişti ama öyle insan hemen taniyamiyor birbirini. Aileler de tanışmıştı. Kayınvalidem eşimi kıskanıp biz odamda yalnızken pat diye odaya daliyordu. Oturmamiza sohbet etmemize müsaade etmiyordu. Düğün günü gelene kadar bana oğluşuyla birbirlerini ne kadar çok sevdiklerini kanıtlamaya çalıştı. Neyse ki şuan uzakta yaşıyorlar. Eşim benimle ilgili ne zaman bir jest yapmak istese ailesinden gizliyor çünkü hemen aynısını istiyorlar. Sizce kayinvalidemle nasıl mücadele edebilirim eşime de çok üzülüyorum onları idare etmeye çalışıyor.
Çok geçmiş olsun ben olsam çoktan kapının önüne koyardım üzgünüm, büyük konuşmak istemiyorum ama böylelerine asla tahammülüm yok okurken bile yerimde tepindim 🥲