Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Kedili Adminin Forumdaki Olayları Yeterince Takip Etmemesi Hakkında

NetizenAdmin

Üst Yönetici
Katılım
8 May 2023
Mesajlar
95
Tepki
580
Puan
13
Dün sitede çıkan olaylardan sonra yorumlarda forum kısmıyla pek ilgilenmediğimi, daha çok siteye baktığımı, bu yüzden bahsedilenlerden haberim olmadığımı belirtmiştim. Bundan rahatsızlık duyanlar olduğunu gözlemledim, o yüzden genel bir açıklama yapmak istedim.

Ben netizenturkey'nin site kısmının yani haberlerin çevrildiği kısmın kurucu adminiyim. Orası çok büyük bir kitleye sahip, çevirmenleri ve yorumları kontrol edip aynı zamanda kendi mesleğimi birlikte yürütüyorum yıllardır. Forum kısmını da sitedeki haber çevirisi ile ilgilenmeyen ama sitenin altyapısı ve teknik kısmını kuran, yıllardır birlikte çalıştığımız adminle birlikte açtık. Forumlar kendi kendini yürüten ortamlar ve çok fazla başında olmayı gerektirmiyor zaten, site gibi sürekli birkaç kişinin paylaşım yapması gerekmiyor yani aktif olması için.

Ben zaten forum kısmıyla da yeterince ilgilenemeyeceğimi biliyordum, aktifleştikçe daha da zorlaşacaktı bunu bekliyordum, forumda sakinliği ve düzeni koruması için moderatörler bu yüzden atandı. Burası siteden daha da aktif, sık sık olaylar ve tartışmalar dönüyor. Hepsini teker teker takip etmek ve olaylara hakim olmak için belli bir vakit geçirmek gerekiyor sitede ve benim bu şekilde sürekli takip edecek bir vaktim yoktu.

Her gün foruma girip bakıyorum, kontrol ediyorum, ama tekrar belirtmek isterim ki tüm gönderilere girip okumuyorum. Zaten bunu benden ya da herhangi bir moderatörden beklediğinizi sanmıyorum. Forumu başı boş bırakmak gibi bir durum yok, ama her türlü tartışmayı ve gerginliği olaylar yaşandığı anda takip etmem ve her şeyi bilmem mümkün değil. Dün tartışılan konuların çoğu geçmişte geçen konuşmalarla ilgiliydi, sıkıntının nereden çıktığından bile haberim yoktu çünkü daha önce kimse bana herhangi bir şikayette bulunmadı ve söylediğim gibi her konuyu, her etkileşimi girip okumuyorum. Bahsedilen olaylarla ilgili bilgim yoktu, bu yüzden bilmeden müdahale etmek istemedim.

Netizenturkey neredeyse 10 yıl önce Facebook'ta K-Pop Turkey olarak başladı. Sonra Netizenturkey'e döndü. Siteye çevrilmesi de 2018'deydi. Bu blog-site üzerinde çok emek ve zaman harcandı, hem forumun hem sitenin olabildiğince iyiye gitmesini ve kitlesinin de mutlu olmasını istiyorum ama herkesi mutlu edemeyiz. Tekrar belirteyim benimle acil iletişime geçmek istiyorsanız, özel mesaj atın, bildirim geldiği için daha çabuk müdahale edebilirim. Daha önce hiç şikayetini almadığım bir konu daha sonra patlak verdiği zaman her şeye tamamiyle hakim olmam imkansız.

Yapıcı eleştirilerinizi yazmaktan ve sorularınızı sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler.
 

bbequitedontcry

taste that pink venom
Fanbase Starter
Katılım
25 Tem 2023
Mesajlar
831
Tepki
4,180
Puan
153
kendine kedili admin demen çok özel..ve geçmişte bir problemim olduğunda uzun uzun sana yazmıştım her dediğime tatmin edici şekilde cevap vermiştin ben senden razıyım kedili admin. keşke daha çok aktif olabilsen ama sen de haklısın sitenin daha çok ihtiyacı var kontrol edilmeye
 

bbequitedontcry

taste that pink venom
Fanbase Starter
Katılım
25 Tem 2023
Mesajlar
831
Tepki
4,180
Puan
153
Sizin yönetiminizle ilgili sorun yok. Sadece aynı performansı burayla ilgilenen adminden de bekliyoruz. Yorumları ve konuları işine gelmediği için silmesi hiç etik değil. Siz en fazla kaos çıkan postları kilitliyordunuz mesela. Dün Bloom'un açtığı postun ilki hiçbir gerekçe sunulmadan silindi çünkü neden? İlgili adminin eleştirildiği bir posttu ve kendisi postu kafasına göre sildi. Sonra 2 sayfa yorumu yine hiçbir hakaret ve küfür olmamasına rağmen sildi. Daha önce de @callmeswarley ve @🐼×͜×🐼 'nın yorumlarını da onun hoşuna sırf gitmediği için sildi. Ayrıca cinsiyetçi userı da bir türlü banlamıyordu. Yine siz yorum yazınca banladı. Hatta ne tuhaftır ki benim o cinsiyetçi userın yorumunu atıp sırf onun için post açmama da "O userın yorumunu görmedim" diye bahane sundu. Halbuki postun kendisi zaten userın prob yorumu ile ilgiliydi. Hatta 2.şans verelim gibi saçma bir şey de söyledi. Evet, uyarı bile vermemişti. Biz ısrar edince banladı. Yine de gelip yorumları okumadım diye bahane sürüp gidip pandalı userın yorumuna uyarı verdi. Kraliçelik seçimlerinde o ve admin Bloom ile dalga geçtiler yine. Hatta CumberLay de Admin adlı kişiden nahoş yorumlar aldı. Hatta Admin adlı kişi o postta durup dururken Bloom'u etiketleyip çağırmıştı. Bahsi geçen admin yine eleştirilince o posttaki yorumları da sildi. Ve Saftrik Bloom adlı hesabı biz yine ısrar edince banladı. Bize "Ben o hesabı izliyordum" diye bahane sundu ama her ne hikmetse 2 haftadan belki fazladır açılan hesabı biz diyince izlemesi geldi. Benim hatırladığım noktalar bunlar. Şahitlerim de var. Birçok kişi de tanık oldu bunlara. Lütfen diğer adminlere de kendilerinin de kaos çıkarmamasını ve yetkilerini bir gerekçe göstermeden sırf bazı durumlar onların kişisel olarak hoşlarına gitmedi diye kötüye kullanmamaları gerektiğini söyler misiniz? Forumda çıkan kaosların yarısında Uranyum adminin parmağı var.
şu forumda devamlı zorbalık aşağı zorbalık yukarı konuşuldu adminin de zorbalığa çanak tutması anlaşılır gibi değil gerçekten. uranyum gayet aktif ve anında müdahalede bulunabilecek iken çok kez keyfi şekilde uzattı maalesef mevzuları. son kaosun temel problemi de buydu
 

waldorfism

Trainee
Katılım
26 Tem 2023
Mesajlar
159
Tepki
368
Puan
16
Bu tarz cinsiyetçi,ırkçı userlar maalesef forumu toksikleştiriyor bunlar için önlem alabilir miyiz
Ayrıca cinsiyetçi userı da bir türlü banlamıyordu. Yine siz yorum yazınca banladı. Hatta ne tuhaftır ki benim o cinsiyetçi userın yorumunu atıp sırf onun için post açmama da "O userın yorumunu görmedim" diye bahane sundu. Halbuki postun kendisi zaten userın prob yorumu ile ilgiliydi. Hatta 2.şans verelim gibi saçma bir şey de söyledi. Evet, uyarı bile vermemişti. Biz ısrar edince banladı. Yine de gelip yorumları okumadım diye bahane sürüp gidip pandalı userın yorumuna uyarı verdi. Kraliçelik seçimlerinde o ve admin Bloom ile dalga geçtiler yine. Hatta CumberLay de Admin adlı kişiden nahoş yorumlar aldı. Hatta Admin adlı kişi o postta durup dururken Bloom'u etiketleyip çağırmıştı. Bahsi geçen admin yine eleştirilince o posttaki yorumları da sildi. Ve Saftrik Bloom adlı hesabı biz yine ısrar edince banladı. Bize "Ben o hesabı izliyordum" diye bahane sundu ama her ne hikmetse 2 haftadan belki fazladır açılan hesabı biz diyince izlemesi geldi. Benim hatırladığım noktalar bunlar. Şahitlerim de var. Birçok kişi de tanık oldu bunlara. Lütfen diğer adminlere de kendilerinin de kaos çıkarmamasını ve yetkilerini bir gerekçe göstermeden sırf bazı durumlar onların kişisel olarak hoşlarına gitmedi diye kötüye kullanmamaları gerektiğini söyler misiniz? Forumda çıkan kaosların yarısında Uranyum adminin parmağı var.
 
Konu Sahibi
NetizenAdmin

NetizenAdmin

Üst Yönetici
Katılım
8 May 2023
Mesajlar
95
Tepki
580
Puan
13
Teşekkürler hepinize yorumlarınız için.
Forum kısmı açıldığından beri fark ettiğim ilk şey kuralların önceden belirlenmemesi. Burada kuralları beraber ekledik, kategorileri bile tavsiye üzerine ekledik. Hala daha eksikler var. Biliyorum forum kısmında yenisiniz, ama bence ana kurallar oturdurduktan sonra açılmalıydı. Şuana kadar yaşanan 'sorunların' çoğu bu kuralların eksikliği ile ilgiliydi. Biz moderatörler de tam anlamıyla müdahale edemiyoruz çünkü her yeni problemde, o konu hakkında bir kural olmadığı için gerekli şeyi yapamıyoruz. Kafamıza göre yapsak yine başka başka problemler olabilir.
Bu konuda haklısın, gerçekten forumda yeniyiz, ben yıllaaaaar önce Harry Potter forumlarında üye olarak bulundum, forumlarla alakam bu kadardı yani. Nasıl kurallar konulmalı bilmediğim için allkpop forumuna falan baktık hatta. Bir başlayalım da gerektiğinde olaylara göre kural koyarız diye düşünüyorduk ama herhalde öyle olmasa daha iyiymiş. Yine de toparlarız diye düşünüyorum çok geç değil.

Açıklama yaptığınız için ben kendi adıma teşekkür edeyim öncelikle. Çünkü dün bahsettiğiniz "ilgilenememe" kısmını okuduğumda olayların da gerginliği nedeniyle hayal kırıklığına uğramış olanlardan biriyim. Ama şimdi cevabımı almış olduğumu düşünüyorum, açıklamanız da başından sonuna dek tatmin ediciydi. Genellikle olaylarda tartışma çıksa bile dahil olmayı doğru bulmuyorum. Kendileri çözerler, sonuçta hepsi birer insan diyorum ama bazen adminlerin ağırlığının kendilerini hatırlatmaları gerektiği düşüncesindeyim. O yüzden bu paylaşımınız bence iyi geldi, toplayıcı ve birleştirici oldu. Zaten az çok forumdaki insanlarla konuşarak, yorumlarını okuyarak çözdüm beklentilerini. Sevindim o yüzden onlar adına da kendi adıma da. Ara ara kendinizi hatırlatmanızı, burada olduğunuzu belirtmenizi bekleyenler arasında olacağım. Tekrar teşekkürler kedili admin:giggle:
Her gün forumda gezsem de olay olmadığı ve özel mesajla "çağrılmadığım" takdirde pek yorum bırakmıyordum ama daha çok kendimi hatırlatacağım, teşekkürler yorumun için.

Sizin yönetiminizle ilgili sorun yok. Sadece aynı performansı burayla ilgilenen adminden de bekliyoruz. Yorumları ve konuları işine gelmediği için silmesi hiç etik değil. Siz en fazla kaos çıkan postları kilitliyordunuz mesela. Dün Bloom'un açtığı postun ilki hiçbir gerekçe sunulmadan silindi çünkü neden? İlgili adminin eleştirildiği bir posttu ve kendisi postu kafasına göre sildi. Sonra 2 sayfa yorumu yine hiçbir hakaret ve küfür olmamasına rağmen sildi. Daha önce de @callmeswarley ve @🐼×͜×🐼 'nın yorumlarını da onun hoşuna sırf gitmediği için sildi. Ayrıca cinsiyetçi userı da bir türlü banlamıyordu. Yine siz yorum yazınca banladı. Hatta ne tuhaftır ki benim o cinsiyetçi userın yorumunu atıp sırf onun için post açmama da "O userın yorumunu görmedim" diye bahane sundu. Halbuki postun kendisi zaten userın prob yorumu ile ilgiliydi. Hatta 2.şans verelim gibi saçma bir şey de söyledi. Evet, uyarı bile vermemişti. Biz ısrar edince banladı. Yine de gelip yorumları okumadım diye bahane sürüp gidip pandalı userın yorumuna uyarı verdi. Kraliçelik seçimlerinde o ve admin Bloom ile dalga geçtiler yine. Hatta CumberLay de Admin adlı kişiden nahoş yorumlar aldı. Hatta Admin adlı kişi o postta durup dururken Bloom'u etiketleyip çağırmıştı. Bahsi geçen admin yine eleştirilince o posttaki yorumları da sildi. Ve Saftrik Bloom adlı hesabı biz yine ısrar edince banladı. Bize "Ben o hesabı izliyordum" diye bahane sundu ama her ne hikmetse 2 haftadan belki fazladır açılan hesabı biz diyince izlemesi geldi. Benim hatırladığım noktalar bunlar. Şahitlerim de var. Birçok kişi de tanık oldu bunlara. Lütfen diğer adminlere de kendilerinin de kaos çıkarmamasını ve yetkilerini bir gerekçe göstermeden sırf bazı durumlar onların kişisel olarak hoşlarına gitmedi diye kötüye kullanmamaları gerektiğini söyler misiniz? Forumda çıkan kaosların yarısında Uranyum adminin parmağı var.

Teşekkürler açıklaman için, bahsedilen bu olaylardan haberim yoktu. Yetkilerin kötüye kullanılmaması ve kafasına göre kullanıcı, yorum silinmemesi konusunda kesinlikle haklısınız. Lütfen bu söylediğimi de avukatlık diye düşünmeyin ortamı da yumuşatmak adına belirtmek istiyorum, Uranyum adminin bu forumda çok emeği var, yıllardır birlikte çalışıyoruz dediğim gibi. Kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum, o da kendisi emek verip sıfırdan hazırladığı forumdaki kullanıcılar ona karşı olsun istemiyordur. (Ben teknik hiçbir şeyden anlamıyorum forumu tamamen o yaptı.) Dünkü yorum ve konu silme olaylarının gerginlikten ötürü olduğunu düşünüyorum. Uranyum en başından beri kullanıcı kazanma, silme ve banlamayı en aza indirme prensibiyle gidiyordu çünkü. Ben daha serttim, gerektiğinde uyarısız banlama taraftarıydım, kuralları yumuşatan oydu yani. Hepimiz hata yapıyoruz hele gerginken daha çok hata yapılıyor. Kendisiyle özelden de konuşuyoruz çözüme ulaştıracağız.

Bu tarz cinsiyetçi,ırkçı userlar maalesef forumu toksikleştiriyor bunlar için önlem alabilir miyiz

Bahsedilen cinsiyetçi userın yorumlarına bir kadın olarak kesinlikle "fikir özgürlüğü" adı altında izin vermiyorum, kendisi demin yine geldi ona da belirttim. Kavga etmek hoşuna gidiyormuş. Tekrar gelirim dedi ama geldiği zaman tekrar sileceğiz. (şu an okuyorsundur kesin, tekrar hesap açmaya uğraşma.)
 
Üst