Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Anonim Kırılma Noktaniz Nedir?

A

Anonymous (9039)

Hayatınızın gidişatını değiştiren herhangi bir olay yaşadınız mı? Eğer varsa bu olay sonrasında hayatınız nasıl değişti merak ediyorum.1 sene önce yakın bir arkadaşımın vefatından sonra ben hayata bakışımı ve bazı tutumlarımı değiştirdiğimi fark ettim.Sizin için böyle bir olay var mı?
 
Konu Sahibi
A

Anonymous (da7f)

Üç yıl önce aynı anda ailemden iki kişi çok zor bir hastalık sürecine girdi, aynı dönemde babam işleri batırdı ve yıllarca uğraştığım bir şeyde başarısız oldum. O zamanlardan bu zamana tabii ki çok şey yaşandı, bu süreçte inancım yok oldu sanırım ama tuhaf bir şekilde daha sakin ve yapıcı bir insana dönüştüm, bir de bireysel farkındalığım arttı bayağı. Yani cidden hayatta her şeyin bir çözümü ya da sonu varmış. Ama heyecanlandırmaz oldu beni hayat ya, hani keyif almıyorum diyemem ama eski tutkum yok jhbfhjbcdvhgdvsxfgcddhvjkfhb
 

Müstesna

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
515
Tepki
1,901
Puan
90
Çok büyük bir olay yaşamadım ama üniversiteden mezun olup işsiz kalmam sanırım benim kırılma noktam oldu. Zaten son senemi okurken o kasvet çökmüştü üzerime, işsiz kalacağımın farkındaydım. Ama ülkemin gerçekleri yüzüme bir bir çarpmaya başlayınca uzun süre kendime gelemedim. Normalde başaracağıma inanırım, çalışırım ve başarırım. Ama birkaç kere bu inancım ve çabam başarısızlıkla sonuçlanınca hepten dibe battım. Kendimi toparlama sürecimde en yakın arkadaşımla birlikte bir kursa gitmeye başlamıştım. Her gün arkadaşımla görüşmek bana iyi gelmişti ve tam toparlamışken arkadaşım evlendi ve ben daha çok dibe battım. (Eşi kıskanç biriydi. Arkadaşım dıları pek çıkamıyordu. İlçede oturuyorlardı ve sık sık görüşemiyorduk). O zamandan beri çırpınıyorum sanki. Son 1 senedir falan yüzeye ulaştım bir nefes aldım ve daha iyiyim. Ama hala bir şeyleri kabullenmekte zorlandığım için zaman zaman düştüğüm oluyor. Eskiden cıvıl cıvıl, etrafa pozitiflik saçan biriydim. Hala neşeliyim ama eski cıvıltım da yok. Üniversite son sınıfta bir kaybettim o zamandan beri da yok. Belki de büyüdüğüm için normal bir değişimdir bu bilemiyorum. Ama öyle işte.
 

karinaa

Trainee
Katılım
2 Eki 2023
Mesajlar
108
Tepki
237
Puan
43
tam bir olay diyemem olaylar zinciri sanırım eğitim aşk arkadaşlık hepsinin aynı anda dibe battığı bir sene yaşadım. daha sonra hayatın akışının elimde olmadığını ve her şeyin kafamda planladığım gibi olmayacağını anladım. ne kadar istesen ya da üzülsen de farketmiyor hiçbir şey de değişmiyor. kendimi her şeye kapatınca durumun sadece daha da kötüye gittiğini gördükten sonra bana benden başka kimsenin yardım edemeyeceğini ve hayatım iyi de olsa kötü de olsa bunun sadece beni bağlayan bir olay olduğunu gördüm. bundan dolayı düşüncelerim ve hayata bakışım bunların üstüne okuduğum izlediğim dinlediğim şeylerle de değişti. artık daha güçlü bir karakter olmaya çalışıyorum ve tek bir birey olduğumu ve hayatta istediğim şeyler için çabalamam gerektiğini de biliyorum. hayat maalesef zor,acımasız. ama zaten bir noktadan sonra asla kolay olmayacak sadece iyi yanlarını da görüp güzelleştirmeye ve yaşadığımız şeylerin değeceğine inanmamız gerek..
 

Miss Korea

Visual Goddess
VIP Visual Queen
Katılım
9 Şub 2024
Mesajlar
240
Tepki
1,095
Puan
57
Çok büyük bir olay yaşamadım ama öz güvenin cidden yaş ilerledikçe insana oturduğunu farkettim. Yani ergenlik döneminde ben nasıl çalışacağım, insanlarla nasıl iletişim kuracağım, hayat yaşanılmaz vb. gibi düşüncelerim varken büyüdükçe bunların kendiliğinden geçtiğini farkettim. Benim için şu anlık bu benim dönüm noktam. Hayatta cidden "yapamam ben bunu" dememek gerekiyormuş.
 

ponywinx

Judith🩷
VIP Visual Queen
Katılım
15 Eyl 2023
Mesajlar
1,535
Tepki
2,869
Puan
143
Ben bunların kırılma noktası olduğunu düşünüyorum o yüzden yazacağım; 9 yaşında taşındık o yaştan önce aşırı titiz düzenli su dökülse üstünü değiştiren resmen kitap kurdu olan bir kızken. Asla kitaba bakmayan sürekli oyun oynayan ve aşırı derece pis pasaklı bir kız olmuştum. Çocuk olduğum için kırılma noktası mı bilmiyorum ama yazmak istedim bence büyük bir değişim. Diğeri de ben 16 yaşında oldu. Oldukça çekingen kimse ile tanışamayan bir kızken birden bire onlar da insan sen de ne olursa olsun yapmadım denemedim demezsin en azından diyip çekingenliğimi yendim. O gün bugündür çoğu arkadaşıma ilk adımı ben atmışımdır. Benim için harika bir kırılma noktası olmuştu bu. Bunlar kırılma noktası mı bilmiyorum ama benim için büyük değişimler olduğu için kırılma noktası diye yazmak istedim
 
Üst