Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Kpop’u Ne Zaman Bırakırız

mektup

Trainee
Tepki
53
Kpop’u eğlenceli veya kalbime hitap eden kişileri sevdiğim için takip ediyordum. Şarkıları çoğunlukla ortalama buluyordum, bazen ritim güzel bile olsa gruplarda fazla kişi olması yüzünden sesin sürekli değişmesi, herkesin yeterince güzel söyleyememesi, telaffuzların garipliği, neredeyse her şarkıda rap partının olması, bazı şarkıların özgün olmaması gibi sebeplerle de beğenmediğim oluyordu.

Güzellikleri bana çok güzel de gelmiyor, kusurları yok kesinlikle, çok uğraşıyorlar zaten… yapay buluyorum biraz, makyajları saçları imajları tamamen popüler kültürün eseri. “kendisine hayran bıraktı”, “kalpleri hoplattı” dedikleri kişiler bende o etkiyi bırakmıyor. Beğenilen kişilerle beğenilmeyen kişiler arasında görünüşlerinde fark yok neredeyse. Örneğin new jeans’i düşünün en küçük olan kız her seferinde çok övülüyor ama diğer grup arkadaşları da ona çok benziyor ama onları övmüyorlar.
Hayranların çoğu davranışa tepkisi de abartılı. Bazı şeyleri öyle yüceltiyorlar ki… Zaten bu balon etkisiyle güçlendiklerini düşünüyorum.

Bu arada Kore kültürünü tanıdıkça Kore’den soğudum diyebilirim. İnsan hakları konusunda yeterince duyarlı değiller, toplumda fakirler özellikle birçok problemle karşılaşıyor. Değerleri de bizimkinden çok farklı, bizle karşılaştırınca dini değerlerden gelen iyilikçi bir alt yapıları da yok. Yardımlaşma, sıcakkanlılık, misafirperverlik, dürüstlük gibi. İnsanları dış görünüşlerine göre değerlendirmeleri de çok uç bir davranış. Güzellik standartları çok katı ve toplumdan dışlayabiliyorlar sırf bu sebeple. Eğitim sistemleri çok katı, maddi gücü yerinde olmayanların doğal seçilimle elendiği bir sistem. Dershaneler, üniversiteler pahalı olduğu için maddi olarak üniversiteyi kazanmakta, okumakta zor. Doğduğun ev tam anlamıyla kaderin oluyor. Bir de geçen burada bir şey paylaşılmıştı çocuklarını da yük olarak görme oranı çok yüksekti. İş hayatı da zor, ofislerde sabahlayan bir sürü insan olduğunu dinlemiştim. Bir sürü olumsuz özellik… Yabancı olarak yaşanılacak yer değil

Sizce Kpop ve Kore hayranlığı ne zaman geçer?

Lilyy

Rookie Idol
Tepki
892
Kore hayranlığı ilk takip eden -ve küçük olan- herkes de vardır.Hani idol olucam koreye taşınacam tarzı.Birazcık bile bilgiye sahip olduktan sonra bu isteklerin saçmalığını görüyorsun.Takip ettiğim şey kpop ve zaten bağımlı bir insan olarak bağlılık üzerine kurulan bir sektörden kopmak zor.Kpopdaki aitlik hissi fandom olayından başlıyor.Sadece o şarkıcıyı takip etmiyorsun bir topluluk içindesin.Bu da senin ayrılmanı zorlaştırıyor.Ama kendi değerlerim var ve bir şey hoşuma gitmiyorsa stanlememe kararı alarak yavaş yavaş uzaklaştığımı görüyorum(çoğunluktan).Hayatımda olanlardan kopmak zor ama yeni gelenleri engelleyebilirim.
Örn:
Yg
Cube
New jeans
Kopmaktan bahsederken bu topluluktan ayrılmak ister gibi söylemişim ama şu anlık mutluyum.Hayatima bir eksisi yok.Tek sorun her şeyden etkilenen biriyim ve kpopdaki nefret beni çok etkiliyor.

Konu Sahibi
M

mektup

Trainee
Tepki
53
Kore hayranlığı ilk takip eden -ve küçük olan- herkes de vardır.Hani idol olucam koreye taşınacam tarzı.Birazcık bile bilgiye sahip olduktan sonra bu isteklerin saçmalığını görüyorsun.Takip ettiğim şey kpop ve zaten bağımlı bir insan olarak bağlılık üzerine kurulan bir sektörden kopmak zor.Kpopdaki aitlik hissi fandom olayından başlıyor.Sadece o şarkıcıyı takip etmiyorsun bir topluluk içindesin.Bu da senin ayrılmanı zorlaştırıyor.Ama kendi değerlerim var ve bir şey hoşuma gitmiyorsa stanlememe kararı alarak yavaş yavaş uzaklaştığımı görüyorum(çoğunluktan).Hayatımda olanlardan kopmak zor ama yeni gelenleri engelleyebilirim.
Örn:
Yg
Cube
New jeans
Kopmaktan bahsederken bu topluluktan ayrılmak ister gibi söylemişim ama şu anlık mutluyum.Hayatima bir eksisi yok.Tek sorun her şeyden etkilenen biriyim ve kpopdaki nefret beni çok etkiliyor.
ben de stanlemekten uzak duruyorum. övgüden de sövgüden de rahatsız oluyorum…

Damla

Trainee
Tepki
81
Kpop’u eğlenceli veya kalbime hitap eden kişileri sevdiğim için takip ediyordum. Şarkıları çoğunlukla ortalama buluyordum, bazen ritim güzel bile olsa gruplarda fazla kişi olması yüzünden sesin sürekli değişmesi, herkesin yeterince güzel söyleyememesi, telaffuzların garipliği, neredeyse her şarkıda rap partının olması, bazı şarkıların özgün olmaması gibi sebeplerle de beğenmediğim oluyordu.

Güzellikleri bana çok güzel de gelmiyor, kusurları yok kesinlikle, çok uğraşıyorlar zaten… yapay buluyorum biraz, makyajları saçları imajları tamamen popüler kültürün eseri. “kendisine hayran bıraktı”, “kalpleri hoplattı” dedikleri kişiler bende o etkiyi bırakmıyor. Beğenilen kişilerle beğenilmeyen kişiler arasında görünüşlerinde fark yok neredeyse. Örneğin new jeans’i düşünün en küçük olan kız her seferinde çok övülüyor ama diğer grup arkadaşları da ona çok benziyor ama onları övmüyorlar.
Hayranların çoğu davranışa tepkisi de abartılı. Bazı şeyleri öyle yüceltiyorlar ki… Zaten bu balon etkisiyle güçlendiklerini düşünüyorum.

Bu arada Kore kültürünü tanıdıkça Kore’den soğudum diyebilirim. İnsan hakları konusunda yeterince duyarlı değiller, toplumda fakirler özellikle birçok problemle karşılaşıyor. Değerleri de bizimkinden çok farklı, bizle karşılaştırınca dini değerlerden gelen iyilikçi bir alt yapıları da yok. Yardımlaşma, sıcakkanlılık, misafirperverlik, dürüstlük gibi. İnsanları dış görünüşlerine göre değerlendirmeleri de çok uç bir davranış. Güzellik standartları çok katı ve toplumdan dışlayabiliyorlar sırf bu sebeple. Eğitim sistemleri çok katı, maddi gücü yerinde olmayanların doğal seçilimle elendiği bir sistem. Dershaneler, üniversiteler pahalı olduğu için maddi olarak üniversiteyi kazanmakta, okumakta zor. Doğduğun ev tam anlamıyla kaderin oluyor. Bir de geçen burada bir şey paylaşılmıştı çocuklarını da yük olarak görme oranı çok yüksekti. İş hayatı da zor, ofislerde sabahlayan bir sürü insan olduğunu dinlemiştim. Bir sürü olumsuz özellik… Yabancı olarak yaşanılacak yer değil

Birkaç cümle hariç katılıyorum. Geçeceğini zannetmem, gerekirse devlet eliyle sürdürülür inanılmaz para basıyor çünkü. Kapanırsa cari açık oluşur ajxbwmxhsn İnsanlar da bırakmaz çünkü milleti (çocukları ve ergenleri daha doğrusu) bam telinden yakalıyorlar. Gram sevgi görmemiş onbinlercesi var, kpop da yalandan da olsa bu ihtiyacı karşılıyor. Çok mantıklı yaşlar değil o yüzden bi durup yalanla sömürülüyorum demiyorlar. Gerçekten keşke biri mecazen dinamit koysa sektörün köküne, bir daha asla inşa edemesinler.

inx

Fanbase Starter
Tepki
2,450
önce kendim için konuşayım. söz konusu müzikse benim dinlemeyi bırakmak, takip etmemek, artık sevmemek gibi bir şey yok çünkü müzik (hangi türden olursa olsun) benim için bugün sevdim yarın nefret edeyim gibi bir şey değil, kulağıma güzel geldi dinliyorum dinlerim de gibi. ilkokuldayken dinlediğim şarkıyı da istediği kadar utanç verici olsun şu an açar dinlerim hiç fark etmez bana yani ama magazin olarak soruyorsan bunu, yakınen takip etmeyi sevdiğim herkesten soğuyunca bırakırım ki genelde öyle olduğunda bile bir şekilde magazinden haberim olmaya devam ediyor şu an apopta olduğu gibi. genel olarak insanların ne zaman kore hayranlığını bırakacağı için düşüncelerim ise hayranları kendine bağlama konusunda kpop fazla iyi bu yüzden dinleyen takip eden kişiler kolay kolay azalmaz ama dünya genelinde konuşulması (önemli kişilerce) bts ve bp gidince biter diye düşünüyorum (bir grup aniden öne çıkmazsa) bu arada bizi şaşırtarak bu iki grubun bir gün olmayacak olmasına rağmen kpop ünü devam da edebilir hani japonya'nın animelerinin hâlâ daha büyük takipçileri olması gibi

Son düzenleme:

Müstesna

Fanbase Starter
Tepki
1,295

Bu kore hayranlığı bitmez çünkü Kore devleti hallyu dalgası projesi ile sürekli devam ettirmeye çalışıyor. Bu bir proje aslında. Sosyal medyanın etkisi ile büyümüş bir proje. Başta dizilerini farklı ülkelere satarak başlamış sonra farklı ülkelerde Kore kültür merkezleri açarak devam etmiş ve sonunda kpop ile tüm dünyaya yayılmış bir proje. Misyonerliğin de büyük etkisi var bu yayılmada. Koreli misyonerlerin ülkemizde fazlaca çalıştığı söyleniyordu. Yani etkisi azalacak gibi olsa bile bir şeyler yapar yine devam ettirirler. Ben biteceğini sanmıyorum.

Tepki
297
Ben Sujunun son dönemlerini yakaladım sonra Exo ile aldım yürüdüm. Üni ye gidince uzaklaştım ara ara uğruyorum k****n gibi bura gibi sayfalara gerçi benim zamanımda netizenbuzz turkey facebook sayfası vardı herkes ordan yazıodu smmsmsmm Üni 2-3-4 tamamen uzaklaştım sadece kore dizisi izlerdim ara ara. Sonra işte iş dönemimde korona döneminde yani evde kaldıkça uğrak limanım oldu. Böyle bazı zamanlar çok aşırı yoğun her haberi takip falan ediyorum sonra 5-6 ay uzaklaşıyorum sonra tekrar biraz ilgileniyorum. Daha henüz tamamen kopabilmiş değilim. Bu ortamlardan kız arkadaşlarım oldu instadan hala takipleşir konuşuruz bazısıyla onlarda benimle aynı bi zamanlar wp da deli gibi EXO konuştuğumuz deli gibi korezinde fanwar yaptığım arkadaşlarım eskisi gibi asla sıkı takipte değil ama bırakabilmişte değiliz böyle işte.

Ü

Üye silindi 187

Çok büyük ünlü gruplar dağılmaya başlarsa ve skandalları çıkarsa kpop işte ancak o zaman düşüşe geçer.Sektörün en kötü dönemindeyiz aslında kalite olarak şarkılar kötüleşti,ortalama yetenekteki idoller görsellikleri ve şirketleri sayesinde sektörü domine ediyor ama buna rağmen fandom kültürü kolay kolay sarsılmıyor.Genç kuşak şu an orta yaşlı bireylere göre daha boş vakte sahip olduğu için kpop gibi içeriğe dayalı bir siteme zaman ve vakit ayırabiliyor ama iş hayatı başlayınca netflixten dizi bitirmeye bile vakit ve güç kalmıyor.Bazı hayranlar gruplara çok bağlı hayatları onların etfrafında dönüyor bunu ben de lisede yaşadım psikolojik olarak zor zamanlar yaşadığım bir dönemde anlamlı bir şarkı dinlemek bir idolün hayat hakkında sana tavsiyeler vermesi ve yalnız olmadığını her şeyin geçeceğini söylemesi insanı gruba dolayısıyla da sektöre bağlıyor.Mutlu olmak düzelmek için başka insanlara ihtiyacımız yok ama malesef herkes güçlü bir mentaliteye sahip değil hekres psikolojik yardım alabilecek imkana sahip değil.Özellikle bu konuda bts benim hayatımı güzelleştirmişti love yourself serisi çok anlamlı ama basit bir mesaj içeriyordu mutlu olmak istiyorsan önce kendini sev.Bu konsepti RM şarkıların sözlerine şiir gibi işledi BTS gibi bir grup boşuna bu kadar başarılı olmadı.Takdir edersiniz ki herkes insanlara bir mesaj iletmek için müzik yapmıyor bts bile dyanmite ve butter sonrası bence o eski hissi vermiyor sektör de zaten tüketim odaklı, kafa dağıtmak eğlenmek için bir mecra oldu günümüzde. Sonuçta herkes şifa için müzik dinlemiyor artık sektör de tamamen buna yönelik yani sadece fanları bu gidişattan sorumlu tutumak da yanlış ki gerçekten müzik antik çağlarda ve osmanlı döneminde bile hastalıkları iyileştirmek için de kullanılırd; asla basit bir varlık değil frekanslar insanı cidden etkiliyor.Bir de bahsettiğimiz kpop pazarı hollywood kadar kültür ihraç eden bir pazar oldu öyle basitçe bir iki skandalla bitmez.Gerekirse kore skandalları saklar gündemi değiştirir ki zamanında yaptı.Trilyonlarca ciro kazandıran bir sektörden bahsediyoruz şu an bts ve blackpinke kıyasla eski ünü azalmış bir grup olan exo bile marka değeri 1 milyar dolar olan bir grup gerisini siz düşünün artık.İngiltere bile harry potter sayesinde onlarca tursit alıyor ülkesine böyle markalar kolay kolay bu kadar büyümez.