Blabla
Rookie Idol
- Katılım
- 26 Tem 2023
- Mesajlar
- 394
- Tepki
- 1,785
- Puan
- 34
Böylesini daha önce hiç görmediniz. Hayatınızda yiyebileceğiniz en güzel şeyle karşılaşmaya hazır olun.
sarımsaklı ekmek
Malzemeler
2 kafa sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tercihe göre kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Dilimlenmiş çok ince ya da çok kalın olmayan ekmek
Sarımsaklarımızı soymadan ucundan hafif kesip yağlı kağıdın üzerine koyuyoruz. Kestiğimiz kısım yukarı bakmalı. Sonra üzerine tuz serpip hafif zeytinyağı gezdiriyoruz. Sarımsaklarımızın her yerini üzerine koyduğumuz yağlı kağıtla sarıp yuvarlak bir şekil elde ediyoruz. Güzelce her yerini kapattığınızdan emin olun böylece sarımsak güzel pişer ve yumuşacık olur. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakikada pişiriyoruz.
Piştiği sırada tabii ki fırına girmiyoruz kalan malzemeleri doğruyoruz. Tercihe göre maydanoz ya da sevdiğiniz herhangi bir şey olabilir. Doğradığımız maydanozların üstüne tereyağ, pul biber, karabiber ve kekik koyuyoruz. Biraz da kaşar rendeleyip harcımızın içine koyuyoruz. Kaşar efsane bir şey yapıyor. Pişen sarımsaklarımızı da içine koyup güzelce karıştırıyoruz. Sonra ekmeklerin üstüne birer kaşık sürüp fırına veriyoruz ve 10 dakikada hazır oluyor. Tam olarak doyurmuyor o yüzden harika bir atıştırmalık olabilir. Benim gibi geceleri acıkıyorsanız hiç durmadan yapın derim. Afiyet olsuuuunnn.
sarımsaklı ekmek
Malzemeler
2 kafa sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tercihe göre kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Dilimlenmiş çok ince ya da çok kalın olmayan ekmek
Sarımsaklarımızı soymadan ucundan hafif kesip yağlı kağıdın üzerine koyuyoruz. Kestiğimiz kısım yukarı bakmalı. Sonra üzerine tuz serpip hafif zeytinyağı gezdiriyoruz. Sarımsaklarımızın her yerini üzerine koyduğumuz yağlı kağıtla sarıp yuvarlak bir şekil elde ediyoruz. Güzelce her yerini kapattığınızdan emin olun böylece sarımsak güzel pişer ve yumuşacık olur. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakikada pişiriyoruz.
Piştiği sırada tabii ki fırına girmiyoruz kalan malzemeleri doğruyoruz. Tercihe göre maydanoz ya da sevdiğiniz herhangi bir şey olabilir. Doğradığımız maydanozların üstüne tereyağ, pul biber, karabiber ve kekik koyuyoruz. Biraz da kaşar rendeleyip harcımızın içine koyuyoruz. Kaşar efsane bir şey yapıyor. Pişen sarımsaklarımızı da içine koyup güzelce karıştırıyoruz. Sonra ekmeklerin üstüne birer kaşık sürüp fırına veriyoruz ve 10 dakikada hazır oluyor. Tam olarak doyurmuyor o yüzden harika bir atıştırmalık olabilir. Benim gibi geceleri acıkıyorsanız hiç durmadan yapın derim. Afiyet olsuuuunnn.