Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Lilith Efsanesini Hiç Duymuş Muydunuz?

lilith_halşii

Rookie Idol
Katılım
14 Eyl 2023
Mesajlar
312
Tepki
964
Puan
78
Lilith efsanesini hiç duymuş muydunuz?

Lilith İsrailiyatta, sümer ve iran meteorolojilerinde geçer. Bazen Lilith'den Succubus olarak bahsedilir.
Onun bir cin ve vampir olarak anlatıldığı efsaneleri günümüzde haleda vardır.

Lilith hayalet ve dişi vampir anlamlarına gelir.
Lilith hakkında bir sürü efsane vardır ancak en bilineni Hz.Adem'in ilk eşi olduğu ve sonra kendi isteğiyle cennetten ayrılmasıdır.

Lilith,Hz.Adem'in ilk eşidir.Hz. Adem ile aynı özden yaratıldığı için eşitlik talep eden Lilith, cennetten çıkar. Kızıldeniz'de bir cinle birlikte olan Lilith'in 100 çocuğu olur. Bu esnada üç melek onu cennete geri döndürmek için yanına gelir. Lilith ise artık bir cinle evli olduğunu ve cennete geri dönemeyeceğini bildirir.

Bu efsane birçok değişik hali Sümer,Babil,Yahudi mitolojisinde vardır. İsrailiyattan Türk - İslam kültürüne ''Albastı'' adıyla geçen Lilith'in, lohusalık dönemindeki kadınların bebeklerini çaldığına inanılır.

Burdaki herşey bir efsanedir gerçeklikle alakası yoktur.

Kuran-ı Kerim'de ve İncil'de Lilith'den bahsedilmez.






Ben bugüne kadar Lilith ismini hep tatlı bulmuştum ve adımda bu yüzden Lilith'di ama bu efsaneden yeni haberim oldu ve adımın Lilith olmasıyla burdaki şeylerin kesinliklikle adımın Lilith olmasıyla alakası yok.





ve bir peygamberimiz böyle bir yerde kullanıldığı için yazarken paylaşıp paylaşmama konusunda kararsız kaldım rahatsız olanınız varsa yazıyı kaldırabilirim.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Kusura bakmayın daha önce paylaşılmış altta çıkınca gördüm.
 
Son düzenleme:
Üst