Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Mh370 Gizemi

Hanlı

Trainee
Katılım
4 Haz 2023
Mesajlar
15
Tepki
45
Puan
6
Öncelikle bu konuyu açmam da dün gece @Dreammy in açmış olduğu konunun etkisi var. Ondan gaza geldim biraz, zaten birkaç gündür araştırdığım konuyu ben de yazayım dedim 😀

Konu yıllardır kayıp olan Malezya uçağı. Namı diğer MH370. Bu uçak hava tarihinin en büyük gizemlerinden ve en büyük olaylarından biri olarak tarihe geçti. Akılla açıklanamayacak şeylerin olması günümüzde hala da etkisini korutuyor ona.
Ben çok fazla kaynaktan okudum bu konuyu. O yüzden burada açıklama yaparken ortaya karışık bir şeyler anlatacağım. Aklımda kalmış birkaç kaynağında linkini atacağım aşağı. Bu sene netflix bu konu hakkında bir belgesel hazırlamış zaten duymuşsunuzdur belki.
Ben izlemedim onun için bir şey diyemiyecegim bu konuda. Çok iyi tepkiler aldığını da görmedim. Bir de araştırmacılardan birinin de bu konu hakkında yazmış olduğu bir kitap olduğunu duydum. Bunları söyleyeyim belki bakmak isteyen olur diye.

2014 Mart ayında pekin'e gitmek üzere 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatı ile havalanan 370 sefer sayılı Malezya uçağı için başta her şey çok yolunda ilerler. Bir süre sonra yine çok normal bir rutin olarak pilotlardan birinin "iyi geceler Malezya 370"dediği duyulur. Ondan sonra uçak ile irtibat kesilir. Bir süre sonra uçak askeri uydulara takılır ve uçağın varması gereken hedefinden tam tersi bir istikamette hareket ettiği görülür ama daha sonra bir daha irtibat kurulamayacak şekilde uçak uydulardan çıkar ve kaybedilir.

30'dan fazla ülke ve 140 geminin katıldığı kapsamlı bir arama çalışması yapılır. Çok geniş şekilde okyanus tabanı taranır ki kaynaklar tarihin en pahalı su altı araştırmalarının yapıldığını söylüyor ama uçak hakkında en ufak bir parça dahi bulunamaz.
Ek bilgi : 2015'te Hint okyanusu'ndaki küçük bir adada bir parça bulundu ve incelendi. MH370 e ait dendi sonra bazı kaynaklar hayır değil dedi olay karışık(okyanustan bu tip parçaların çıkması çok yaygın bir durummuş ve bazıları bu tip şeylerle ailelerin boşuna ümitlendirildiğini düşünüp kızıyor bu tarz şeylerin ortaya atılmasına)
Aslında aramalar durdurulmuştu
Tüm aramalar sonuçsuz kalınca Malezya hava yolları bunun bir kaza olduğunu açıkladı ve kayıplarin ailelerine tazminat ödedi. Ama geçtiğimiz aylarda kayıpların aileleri tekrar arama yapılması için başvuruda bulunmuş.

Bu konu hakkındaki bazı iddialara gelirsek 👇
- ilk önce pilotların ruhsal rahatsızlıklarından dolayı uçağı kaçırdıği ve toplu katliam yapmis olabileceği iddia edildi. Pilotlarin geçmişi incelendiğinde herhangi bir sıkıntılarının olmadığı belirlendi. Zaten ailelerde bu iddiaya şiddetle karşı çıktılar.
-sonra birkaç kişinin uçağı sahte kimlikle girdiği tespit edildi. Ama "madem bunlar uçağı kaçırdılar o zaman neden kimseyle iletişime geçmediler" "bu bir terör saldırısı ise niye hiçbir örgüt bunu üstlenmedi" diye düşünüldü.
-hava yolları uçağın Hint okyanusu'nda düştüğünü düşünüyor. Çünkü son bulgulara ve uçağın yakıt bitme durumuna bakılırsa burada düşmesi gerekiyor.
Bazı uzmanlar Hint okyanusu'nun değil aramaların başka bir tarafta yapılması gerektiğini ısrarla söylediler
-arastirmacı uzmanlardan birisi uçağın son hareketlerine uydudan baktığında uçağın olagan dışı hareket ettiğini söylemiş yazısında. (Otamatik pilot değil normal pilot uçağı kullanmış ama normal dışı sürmüş belli ki bir şeyler yaşanmış o sırada demek istiyor)

Tabii bu olayın bu kadar gizemli olması, ve hala bir çözüme ulaşamamış olmasından dolayı bazı uç teorilerde ortaya atıldı.

-Ucak boyut atladı (lost dizisi gerçeğe dönüştü )
-uçak normal seviyeden daha yükseğe yükseldi ve bir çekime kapılıp dünyadan çıktı
-uçağı Putin kaçırdı (bunu iddia eden kişi daha sonrasında bu iddiasından vazgeçmiş çünkü putin'in ucagiu kaçırmak için bir sebebi yok demiş)
-uçak bir askeri üste indirildi ve içindeki herkes infaz edildi
Gibi teorilerde ortaya atılanlardan sadece birkaçı.

Olaylardan ilginç bir dipnot daha: uçağın kaybolduğu söylendikten sonra kayıp yakınlarından birisi uçaktaki yakınının kendisini aradığını ama hat kesildiği için konuşamadıklarını iddia ediyor. Bazı söylentiler arasında kayıpların telefonu arandığında çaldığı iddia ediliyor.
Araştırmacılardan birisinin şöyle bir iddiasını da gördüm :
Uçak hakkında yayınlanmayan başka kayıtların olduğu söylüyor. Gayet normal giden ilk 30 saatin ses kayıtlarının neden yayınlanmadığını soruyor.

Bu konu aslında çok uzun bir konu çünkü yılların birikimi var ortada. Ve sürekli yeni iddialar
Ben kısaca bu şekilde anlattım.
Uzmanlar bu uçağın bulunamamasının akıl mantığa uymadığını, bu olayın insan aklının sınırlarını zorladigini söylüyorlar

Bir kaç haber linki atayım;



Ay makale okuyamam yok mu sesli bir şeyler diyenler için Engin Denizin süper sesinden video var. Ve orada bu konuda başka iddialarda var .
Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
 

inx

Fanbase Starter
Katılım
8 Haz 2023
Mesajlar
737
Tepki
2,450
Puan
186
uçaktaki yolculardan birinin yakınının o kişiden telefon aldığını okuduğum kısımda ürperdim
 
Konu Sahibi
Hanlı

Hanlı

Trainee
Katılım
4 Haz 2023
Mesajlar
15
Tepki
45
Puan
6
O kadar dikkat ettiğim halde yazım yanlışları ek fazlalıkları beni benden aldı.Bir yerde ''normal giden 30 saat'' demişim 30 dk dir o saat olsa duramam.
Neyse benim bu konu hakkında düşüncem dün gece ki esrarengiz cinayet içinde dediğim gibi,bu olaylarda sonuç direkt çok basit olabilir.Uçak düştü ama okyanuslar devasa oldugu ve çok sır barındırdıgı için bulunamadı ve ya cidden bir kaç uzmanın dediği gibi başka bir yerde arama yapılmalı.
Ama uçakta iletişimin koptugu son dklarda ne yaşandı?
Yapılan incelemede uçak çok şiddetli bir dönüş yapıp rotasından çıkmış ama neden?
Ve eger araştırmacı dogru soyluyorsa uçakta gayet normal giden 30 dk nın kayıtları neden paylaşılmıyor ?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ciddi ciddi okuyordum. Putin'in kaçırma teorisine gelince bütün ciddiyetim kayboldu ya. Emerika'nın oyunları bunlar diyen dedeler mi atmış bu teoriyi ortaya?
Bu arada araştırıp paylaştığın için teşekkürler. Bu olayı daha önce duymamıştım. Sayende haberim oldu.
Peki putin'in her masada olması sorunsalı??😂😂
Ciddi ciddi 1 -2 iddiada putin'in adı geçiyor. Birisinde iddiayı ortaya atan kişi vazgeçmis zaten. Putin'in bunu yapmak için sebebi yok demiş. Ve hatırladığım diğer iddiada ise putin'in uçağı bir askeri üsse indirtdiğini düşünenler var
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Olay basit. Uçakta teknik bir sorun meydana geldi. Bu yüzden kabine yeteri basınç sağlanamadı. Uçuş ekibi ve yolcular bilincini kaybetti.
En son uçak 8.15-9.10 civarında Hint Okyanusu'nun ortasına bir yere çakıldı. O kadar derin ve geniş arama merkezi nedeniyle de hala enkazı bulunamadı.
Bu sonuç için en basit kanıtlarda uçağın kara kutularının sinyallerinin denizin dibinden gelmesi, uçağın 5 saat boyunca aralıksız düz uçması, adalarda ve çevrelerinde bulunan 30'dan fazla parça.
Buda iddialardan bir diğeriydi. Ama uçakta teknik bir sorunun yaşandığını reddediyor havayolu şirketi.
Geçtiğimiz aylarda, kayıpların yakınlarınin ısrarıyla bir denizalti araştırma şirketi ile anlaşılıp tekrardan bir arama yapılmaya hazırlanacagi söyleniyor
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Üstün senarist yeteneklerimle hemen bir senaryo yazdım. Nacizane fikrimce olayın çok basit bir sebebi olduğunu düşünüyorum. Uçağın navigasyonunda sıkıntı çıktı. Daha doğrusu bunun haricinde de uçakta bir takım teknik problemler çıkmış gibi görünüyor. Böylece iletişim de kurulamadı. Hatta navigasyon bozulduğu için uçak sinyal iletimi olmayan bölgelere de girdiği için iletişim o şekil de kopmuş olabilir (Bu teori daha güçlü geldi) Sonuç olarak pilot kendisi uçağı kullanmak zorunda kaldı. Navigasyon olmadığından mütevellit uçak yanlış yönlere gitti. Ve bir süre sonra uçağın yakıtı da bitince okyanusun bilinmeyen sularında derinliğe gömüldü. Okyanuslar uçsuz bucaksız yerler. Ne kadar aranırsa aransın uçsuz bucaksız suların her karışını aramak mümkün değil.
Evet muhtemelen böyle ama neden her şeyin normal gittiği sürede ki uçaktan gelen kayıtlar paylaşılmıyor kimseyle?Bu konu hakkında yazı yazan araştırmacı bayagı sinirli bir dil kullanmıştı.
 
Son düzenleme:
Üst