Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Money Money Money Must Be Funny 💸

Ü

Üye silindi 197

arkadaşlar aklı olan tıp okuyup plastik cerrah olsun doktor araştırıyordum fiyat falan sordum buruna biri 130k diğeri 60k dedi dolgular da 1ml 8kymış
yani ayda toplam 30 ml dolgu yapsa ordan 240k gelir her gün de bi burun yapsa (ki günde birden fazla yapıyorlarmış) 3.9M gelir bi kısmını hastane alsa yine çok iyi para
3BAD3718-4303-46E1-B362-81C7811082B9.jpeg
hesaplarken şöyle oldum
C87C1D21-BE73-4A05-839A-565B92D86F0A.jpeg
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşlar aklı olan tıp okuyup plastik cerrah olsun doktor araştırıyordum fiyat falan sordum buruna biri 130k diğeri 60k dedi dolgular da 1ml 8kymış
yani ayda toplam 30 ml dolgu yapsa ordan 240k gelir her gün de bi burun yapsa (ki günde birden fazla yapıyorlarmış) 3.9M gelir bi kısmını hastane alsa yine çok iyi para
3BAD3718-4303-46E1-B362-81C7811082B9.jpeg
hesaplarken şöyle oldum
C87C1D21-BE73-4A05-839A-565B92D86F0A.jpeg
bu iki şarkıyı da buraya bırakıp kaçıyorum

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 197

diğer bölümlerde o sıkıntı var da plastik cerrahi genelde istek üzerine ve pahalı olduğu için o dediğin tipler bu bölümde pek olmuyo bi de zaten özelde çalışıcan devlet aşşırı korkunç o insanlara keşke çok daha ağır cezalar gelse

Hellobaby

Fanbase Starter
Tepki
806
Sorduğun doktora göre değişmekle eğer bunu büyük şehirde ünlü bir doktora sorduysan bu fiyatı alırsın. Çünkü o dolar endeksli çalışıyordur. Bir çok kişi ülkenin sağlık turizmini hafife alıyor ama dünyanın çoğu ülkesinden çok daha iyi bir estetik sistemimiz var. Paramızda değersiz olunca Avrupa’da yaptıracağına buraya geliyor insanlar. Ki buradaki 1 yıllık bir asistan yurtdışında 4 yıllık asistandan çok daha fazla hasta görüyordur. Ama tıp okuyan bir insan olarak üzgünüm asla yazmayın dediğim bir bölüm. Gidin o puana mühendislik yazın. Tus dünyanın en zor sınavlarından biri. Ve plastik en yüksek puana sahip bölüm. Okumayı bile geçtim o sınavı kazanmak için 1. Sınıftan itibaren o kadar düzenli ders çalışmanız gerekiyor ki. İlk 3 sene alttan ders alma diye bir durum yok. Kalırsanız dönem uzuyor. Hastaneye geçince profesörler hocalarınız oluyor ve sözlü işin içine girince çok değişik tiplerle karşılaşırsınız. O gün nasıl bir ruh halindeyse size yansıtır.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 197

Sorduğun doktora göre değişmekle eğer bunu büyük şehirde ünlü bir doktora sorduysan bu fiyatı alırsın. Çünkü o dolar endeksli çalışıyordur. Bir çok kişi ülkenin sağlık turizmini hafife alıyor ama dünyanın çoğu ülkesinden çok daha iyi bir estetik sistemimiz var. Paramızda değersiz olunca Avrupa’da yaptıracağına buraya geliyor insanlar. Ki buradaki 1 yıllık bir asistan yurtdışında 4 yıllık asistandan çok daha fazla hasta görüyordur. Ama tıp okuyan bir insan olarak üzgünüm asla yazmayın dediğim bir bölüm. Gidin o puana mühendislik yazın. Tus dünyanın en zor sınavlarından biri. Ve plastik en yüksek puana sahip bölüm. Okumayı bile geçtim o sınavı kazanmak için 1. Sınıftan itibaren o kadar düzenli ders çalışmanız gerekiyor ki. İlk 3 sene alttan ders alma diye bir durum yok. Kalırsanız dönem uzuyor. Hastaneye geçince profesörler hocalarınız oluyor ve sözlü işin içine girince çok değişik tiplerle karşılaşırsınız. O gün nasıl bir ruh halindeyse size yansıtır.
ohaa tıp mı okuyorsun nerde

Hellobaby

Fanbase Starter
Tepki
806
Sorduğun doktora göre değişmekle eğer bunu büyük şehirde ünlü bir doktora sorduysan bu fiyatı alırsın. Çünkü o dolar endeksli çalışıyordur. Bir çok kişi ülkenin sağlık turizmini hafife alıyor ama dünyanın çoğu ülkesinden çok daha iyi bir estetik sistemimiz var. Paramızda değersiz olunca Avrupa’da yaptıracağına buraya geliyor insanlar. Ki buradaki 1 yıllık bir asistan yurtdışında 4 yıllık asistandan çok daha fazla hasta görüyordur. Ama tıp okuyan bir insan olarak üzgünüm asla yazmayın dediğim bir bölüm. Gidin o puana mühendislik yazın. Tus dünyanın en zor sınavlarından biri. Ve plastik en yüksek puana sahip bölüm. Okumayı bile geçtim o sınavı kazanmak için 1. Sınıftan itibaren o kadar düzenli ders çalışmanız gerekiyor ki. İlk 3 sene alttan ders alma diye bir durum yok. Kalırsanız dönem uzuyor. Hastaneye geçince profesörler hocalarınız oluyor ve sözlü işin içine girince çok değişik tiplerle karşılaşırsınız. O gün nasıl bir ruh halindeyse size
Okuması en zor bölüm olduğunu geçelim. Plastik cerrahları bile klinik açmak için uzun süre devlet hastanesinde çalışıp isim yapmak zorunda. Özele gitmek için önce pratisyenlik zorunlu hizmetini ki bu bulunduğun hastaneye göre değişiyor eğer başka doktor yoksa seni bölüm kazansan bile çağırmıyorlar. Daha sonra 4 yıl asistanlık süresi var. Bunda da ayda 8 9 nöbet gibi bir nöbet tutmak zorundasın. Bu nöbet sayıları artabilir. Devlet 7 nöbet üstüne para ödemiyor. Bu asistanlık süresi bittikten sonrada 2 sene bir zorunlu hizmetin daha var. Aynı zamanda plastik sanılanın aksine sadece burun yapmak dolgu botoks değil. Kanserleri şu hayatımda gördüğüm en iğrenç görünümlere sebep veren kanserler. 7 8 aydır hastanede olan bir stajyer doktor olarak odadan içeri bile girememiştim. Yanıklarda bir o kadar iğrenç kokuyor. Ve kopan uzuvlarda bir o kadar sağlam bünye istiyor. İlk gün 3 yaşında bir çocuğun 4 parmağı kopuk halde görmüştük. 10. Ameliyatına girecekti.

Süleyman Demirel’de 4. Sınıf öğrencisiyim.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 197

btw bildiğim kadarıyla tus dünyanın en zor 2.sınavı seçildi 1. ise abdde bi hukuk sınavı bi de plastik 60 puan değil mi en yüksek göz diye biliyordum onun dışında hocalar ve hastalar için bir şey diyemem siz daha iyi bilirsiniz ama iki grubun da çok sıkıntılı olduğunu duydum

Ben tıp okuyacak kadar azimli ve çalışkan bir insan değilim.Kapı çaldığında kapıya bile bakmaya üşenen tipte bir insanım.Uzgunum
ben de öyleyim o yüzden çevremdekileri gazlamaya çalışıyorum

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 197

Okuması en zor bölüm olduğunu geçelim. Plastik cerrahları bile klinik açmak için uzun süre devlet hastanesinde çalışıp isim yapmak zorunda. Özele gitmek için önce pratisyenlik zorunlu hizmetini ki bu bulunduğun hastaneye göre değişiyor eğer başka doktor yoksa seni bölüm kazansan bile çağırmıyorlar. Daha sonra 4 yıl asistanlık süresi var. Bunda da ayda 8 9 nöbet gibi bir nöbet tutmak zorundasın. Bu nöbet sayıları artabilir. Devlet 7 nöbet üstüne para ödemiyor. Bu asistanlık süresi bittikten sonrada 2 sene bir zorunlu hizmetin daha var. Aynı zamanda plastik sanılanın aksine sadece burun yapmak dolgu botoks değil. Kanserleri şu hayatımda gördüğüm en iğrenç görünümlere sebep veren kanserler. 7 8 aydır hastanede olan bir stajyer doktor olarak odadan içeri bile girememiştim. Yanıklarda bir o kadar iğrenç kokuyor. Ve kopan uzuvlarda bir o kadar sağlam bünye istiyor. İlk gün 3 yaşında bir çocuğun 4 parmağı kopuk halde görmüştük. 10. Ameliyatına girecekti.

Süleyman Demirel’de 4. Sınıf öğrencisiyim.
o asistanlığı biliyorum canım çevremde doktorlar var 10 yıl full okuyorsun zaten,sonra da kendini geliştirmeye çalışıyorsun zor yani baya allah kolaylık versin ben işin iyi tarafına baktım dediğim kişiler sadece burun dolgu botoksla ilgilenen özel klinikler
ek olarak sana da başarılar dilerim allah sana da kolaylık versin 💖

Hellobaby

Fanbase Starter
Tepki
806
Göz değil dermatoloji son zamanlarda preklinik bölümler. Cerrahpaşa 80 ile almış. Dediğim gibi tıp okuyacağınıza mühendislik okuyun iyi bir üniversitede. Eğer aynı puanlarda alırsanız. Ben 13 binle girmiştim o kadar iyi bölümler tutmuyordu mühendislikte o yüzden tıpı yazdım. Bir zaman sonra seviyorsunuz ama sürekli stres halindesiniz. Şuna dahiliye stajındayım sonra grup olarak, 130 kişi büte kaldı. 80 kişi geçti şimdiye kadar bizim gruba da sizin içinde 30 kişilik bir kontenjan açtık gibi bir laf söylediler. Zor bir süreç. Türkiye’nin durumu da göz önüne alınınca sizi tatmin edecek bir gelecek yok. Hastalar çok sıkıntı. Bir sevk mekanizması yok. Çok hasta var. Çok kaprisli hastalar var. Aralarında aşırı tatlı iyi niyetli insanlarda var yok değil ama değer mi o kadar emeğe değmez.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 197

Bizim gibi paraya aşık ama üşengeç kraliçeler çok nadir bulunuyor.
hırslı ve azimli insanlara bayılıyorum nasıl o gücü buluyorlar kendilerinde mesela çok zengin olmak istiyorum ama çalışmak istemiyorum üşengecim kolumu bile kaldırmak istemiyorum

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 197

Tamamen aynı durum jsjsjs ortalama hayatlar süreceğiz maalesef zengin olma şansımız düşük.
ben hala ümitliyim… eminim o azim de gelecek bir gün bana

Göz değil dermatoloji son zamanlarda preklinik bölümler. Cerrahpaşa 80 ile almış. Dediğim gibi tıp okuyacağınıza mühendislik okuyun iyi bir üniversitede. Eğer aynı puanlarda alırsanız. Ben 13 binle girmiştim o kadar iyi bölümler tutmuyordu mühendislikte o yüzden tıpı yazdım. Bir zaman sonra seviyorsunuz ama sürekli stres halindesiniz. Şuna dahiliye stajındayım sonra grup olarak, 130 kişi büte kaldı. 80 kişi geçti şimdiye kadar bizim gruba da sizin içinde 30 kişilik bir kontenjan açtık gibi bir laf söylediler. Zor bir süreç. Türkiye’nin durumu da göz önüne alınınca sizi tatmin edecek bir gelecek yok. Hastalar çok sıkıntı. Bir sevk mekanizması yok. Çok hasta var. Çok kaprisli hastalar var. Aralarında aşırı tatlı iyi niyetli insanlarda var yok değil ama değer mi o kadar emeğe değmez.
gerçekten dediğin gibi dereceye giren arkadaşlarımın hepsi mühendisliğe gitti tıpa giden çok nadir

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552
Ekli dosyayı görüntüle 1158
hesaplarken şöyle oldum
Ekli dosyayı görüntüle 1160

bu iki şarkıyı da buraya bırakıp kaçıyorum
Okulumuzun yetenek testi var ona gore olmamiz gereken meslegi analizleyip kagit veriyorlardi bize bana en uygun meslek de plastik cerrahligiymis🙏🏻

Hellobaby

Fanbase Starter
Tepki
806
Tıp okuyarak hayatınıza birden fazla renk katabilirsiniz. Birçok faydalı yönü var: öncelikle gözlerinizi derslerden bozup günlük hayatta sevmediğiniz insanların yüzünü bulanık görebilirsiniz. Eğer kaos seviyorsanız, tıp tam da sizin sevebileceğiniz bir bölüm. Oralarda bir yerde düzenli kavga çıkaran ve üstünüze saldıran hastalar olacaktır. Bu hastalar sayesinde hatta savunma dersleri de almak isteyebilirsiniz. Bu sayede hayatınıza farklı aktiviteler ve egzersizler hızlı giriş yapacaktır. Hatta doğudaki hastanelerde yılda birkaç kere aşiret baskısına da maruz kalabilirsiniz. Eğer aşiret lideri hastaysa ameliyata giren doktoru da tehdit edeceklerdir. Bu fırsatı kaçırmak istemiyorsanız hemen bir cerrah olun. Bunları istemiyorsanız hemen Almancada level atlayıp staj için Almanya'ya gidebilirsiniz.

Tıp kazanmadan önce Almanya'ya giden doktorlara bok atardım. Sonra tıp kazanınca anladım niye gidiyorlar. Sen staja geçmişsin, zorluklarını daha iyi biliyorsundur tabii. Ben henüz staja geçmedim. Ama hastaların çıkarttığı aksiyonlar kulağımıza geliyor. Birkaç ay önce acilde bir pratisyenin kafasını kırdılar 😔 bu konuda çok endişeliyim. Hiç burada doktorluk yapasım yok. Almanca'ya çalışmaya başladım bir yandan.
Hastalardan anamnez almaya giden arkadaşlarım başhekimliğe mi şikayet edilmiyor. Odadan mı kovulmuyor. Oo daha neler neler. Birde dahiliyede sınavdan 1 gün önce hasta veriliyor ve hazırlamanız isteniyor zaten streslisin hasta yakınları bir çemkiriyor yeter artık sormayın diye. Kaç öğrenciyi ağlattılar. Şuana kadar hastalarım hep iyi insanlardı. Bir pediatri de vardı ailesi sıkıntı çıkartan bir hasta. Siz niye dosya okumayıp bunları soruyorsunuz diye. Bizde çok meraklı değiliz size gelip 50 tane soru sormaya şahsen. Sırf o anamnezleri alacağız diye 9 dersine 7.30 ta hastanede olan kişileriz. Ders çalışmam gerektiği için tahlil vermeye gidemiyorum. Güya doktor olacağım. Böylede mantıksız bir bölüm. Sana benden bir tavsiye 2. Sınıf derslerini çok sıkı tut. O zamanlar anlamıyorsun ama şimdi çok zorluk yaşıyoruz biz. Patoloji ve fizyoloji çok önemli. En azından kalp solunum fizyolojisini düzgün bir şekilde öğren.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 197

Okulumuzun yetenek testi var ona gore olmamiz gereken meslegi analizleyip kagit veriyorlardi bize bana en uygun meslek de plastik cerrahligiymis🙏🏻
uuuuu

Tıp okuyarak hayatınıza birden fazla renk katabilirsiniz. Birçok faydalı yönü var: öncelikle gözlerinizi derslerden bozup günlük hayatta sevmediğiniz insanların yüzünü bulanık görebilirsiniz. Eğer kaos seviyorsanız, tıp tam da sizin sevebileceğiniz bir bölüm. Oralarda bir yerde düzenli kavga çıkaran ve üstünüze saldıran hastalar olacaktır. Bu hastalar sayesinde hatta savunma dersleri de almak isteyebilirsiniz. Bu sayede hayatınıza farklı aktiviteler ve egzersizler hızlı giriş yapacaktır. Hatta doğudaki hastanelerde yılda birkaç kere aşiret baskısına da maruz kalabilirsiniz. Eğer aşiret lideri hastaysa ameliyata giren doktoru da tehdit edeceklerdir. Bu fırsatı kaçırmak istemiyorsanız hemen bir cerrah olun. Bunları istemiyorsanız hemen Almancada level atlayıp staj için Almanya'ya gidebilirsiniz.

Tıp kazanmadan önce Almanya'ya giden doktorlara bok atardım. Sonra tıp kazanınca anladım niye gidiyorlar. Sen staja geçmişsin, zorluklarını daha iyi biliyorsundur tabii. Ben henüz staja geçmedim. Ama hastaların çıkarttığı aksiyonlar kulağımıza geliyor. Birkaç ay önce acilde bir pratisyenin kafasını kırdılar 😔 bu konuda çok endişeliyim. Hiç burada doktorluk yapasım yok. Almanca'ya çalışmaya başladım bir yandan.
allah sana da kolaylık versin kardeşm