Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Muhafazakar Kesim

Jaesexual

Trainee
Tepki
286
Çok dolu olduğum bi konu. Evet yarın Cumhuriyet'imizin 100. Yıl dönümü ama bu konu hakkında konuşmak istiyorum.

Tadı kaçtı bunların cahilliklerinin çünkü.

Birkaç alt başlıkta yazarım diye düşünüyorum. Neyse uzatmadan ilk konu: 'İnşallah Atanızla aynı yere gidersiniz öteki dünyada' mevzusu. Pardon sen tanrı mıydın da kimin cennete kimin cehenneme gideceğine karar veriyorsun? Ne bu kendinden eminlik anlamış değilim. Sen ölmüş gitmiş bir adamın arkasından konuşup cennete gidebileceğini zannediyorsan...

Bunu söyleme nedenleri Ezanın Türkçe okutulması ve Kuran'ın çevrilmesi. Ha bir de şey konusu var, camilerin ahıra çevirilmesi mevzusu, oraya ayrı değineceğim.

Şimdi ilk iki başlığa gelirsek: Bunun asıl nedenleri zaten Okuyanın çok ama anlayanın az olmasıydı. Atatürk anlaşılması için Elmalılı Hamdi Yazır'a çevirttirdi. Ama Arap aşıkları elbette buna karşı çıkacaklardı. Çünkü arapça kutsal dil, değil mi?

Ha bi de söylesenize, hangi ayet ya da hadiste yazıyor arapçanın kutsal olduğu?

Camilerin ahıra çevrilmesi mevzusunu Atatürke yıkmaları bile cehaletlerinden dolayı ciddiye alınmamaları gerektiğini gösteriyor ama elimde değil, kafayı sıyırıcam artık. İkinci dünya savaşı döneminde, Muhammed Peygamberin eşyalarını korumak için İSMET İNÖNÜ tarafından verilen bir emir. Nedeniyse kutsal emanetlere zarar gelmemesi.

Anlatabilir misin ama? Kafa boş kutu gibi, bi damla suyun kovaya girdiğinde yarattığı etkiyi yaratıyor.

İkinci konu: Ataput Yunandı.
Hayır efendim, Atatürk yunan falan değildi. Atatürk yörük Türklerden'di ve o dönemin padişahlarından bile daha fazla Türkçüydü. Anne tarafının da baba tarafının da tapu gibi nüfus kayıtları mevcut. Anlarlar mı ama? Hayır.

Fesli deli'ye inanmak varken niye gerçeklere inansınlar, değil mi?

Ha son bi not: Kuranda soyun babadan geçtiğini söylemesi hiçbir şey değiştirmez. Bilime göre her iki ebeveynden de geçer.

Yani Atatürk, bir çok padişahtan daha fazla Türk kanı taşıyordu.

Üçüncü konu: Utanmaz şeref yoksunlarının Zübeyde hanım'a dil uzatmaları.

Evet maalesef, maalesef Zübeyde hanım gşbi bir kadına bile utanmadan 'Genelevde çalışıyordu' diyecek hadsizliği yapıyorlar. Elim ayağım titredi gördüğümde resmen... Nasıl bu kadar iğrenç bir zihne sahip olabilirsiniz ya?

Zübeyde hanım, her zaman oğlunun din eğitimi, medrese eğitimi görmesinden yanaydı. Dindar bir kadına kafir, or*spu demeye vicdanınız nasıl el veriyor ya? Bu kadar mı beyniniz yıkandı?

İslamiyete göre iftiraya girmesinden bahsetmiyorum bile... Ki iftira kul hakkıdır. Hatırladığım kadarıyla tanrı da 'Bana her günahla gelin, ama kul hakkıyla gelmeyin' diyordu.

Neyse diğer konuya geçelim.

Dördüncü konu: K*rdistandan sonra yeni bir hayal: Osmanlı'nın Tekrar Dirilişi.

Evet yanlış okumadınız. Bu manyaklar, Osmanlı'yı geri istiyor... Bu kadar rezalet bir yönetimde hem de. O kadar alışmışlar ki kula kulluk etmeye, gözleri o kadar boyanmış ki bu dereceye getiriyorlar artık. 'Şanlı Osmanlı' 'Osmanlı tekrar diriliyor' falan diyenler var...

Ben bunların pudra şekerinden istiyorum. Kafaya bak ya komedi gibi.

Beşinci konu: Atatürk Osmanlıyı yıktı.

Gel de kafayı sıyırma.

Açmamış tarih kitabını, bakmamış bir defa bile, utanmadan diyor ki 'Atatürk Osmanlıyı yıktı'

Osmanlının duraklama yılı başlangıcı:1574

Osmanlının gerileme yılı başlangıcı: 1699

Atamız o kadar kudretli ki, doğumundan neredeyse iki yüz sene önce bir devleti çökertiyor.

Tek bildikleri padişah Abdulhamid olan insanlar, Fatih'in ne zaman İstanbulu fethettiğini bilemeyecek insanlar, ya da Duraklama döneminin neden başladığını bilemeyecek insanlar böyle saçma sapan konuşuyor ya... Gerçekten cin*yet işleyecekmiş gibi hissediyorum.

Altıncı konu: Türklüğü reddedenler.

Evet, bunlar gerçekten var. Ciddi anlamda Türklüğü reddedenler var. Atatürk'ün 'Ne mutlu Türküm diyene' sözünü değiştirip 'Ne mutlu müslümanım diyene' falan diyorlar. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VİDEOLARININ ALTINDA.

Ne alaka yazarsanız da 'Beni öteki dünyada ırkım değil dinim kurtaracak' falan diye saçmalamaya başlıyorlar. Ben Türk değil müslümanım diyorlar.

Dinin ve Milliyetin farklı şeyler olduğunu algılayamayacak kadar beyinleri yok, çok kitap okuyup Atatürk'ü kafir ilan ediyorlar. Gerçek tarihin okullarda okutulmadığını söylüyorlar.

Ki haklılar da; Mesela Osmanlı döneminde oğlancılık meselesi ya da Dandanakan savaşıyla, zorla müslüman olduğumuz anlatılmıyor.

Ha onların bahsettiği anlatılmayan tarih bu değil de, neyse...

Yedinci ve son konu: Atatürk ve Disney konusunda Disney'i destekleyenler.

Evet bu gözler bunu da gördü. Sırf Atatürk düşmanlığı yapacağız diye gittiler Ermeni locasının kararını desteklediler. Abdulhamid'li profillerde Disney yeşil tikliydi.

Bu insanlar, bu kadar yüzsüz ve cahiller işte.

Son olarak şunu eklemek istiyorum: 'Biz emri yalnızca Allahtan alırız' ya da 'Zammı yapan Allahtır' diyenler, vakıflarda çocuklara t3cavüz edenler gerçek müslüman, ama Sırf anlaşılsın diye Kuran'ı çeviren Atatürk kafir, öyle mi?

Siz dua edin, Atatürk Türk olarak doğdu, yoksa ortada Türk diye bi kelime kalmazdı.

Nora

Rookie Idol
Tepki
1,413
Çok şey yazarım buraya ama yazmıcam. Yarın cumhuriyeti kutlucam çünkü, sabahın kör karanlığında göz altına falan alınmak istemiyorum. Neyse...
Içimde böyle küçük bi heyecan bi mutluluk var. Yarın erkenden kalkıp yürüyüşlere katılıcam marşlar söylicem. Çok bilmiş cahiller keyfimi kaçıramaz bugün.

Konu Sahibi
Jaesexual

Jaesexual

Trainee
Tepki
286
Bir de şeriat isteyen Atatürk düşmanı insanları (özellikle kadınları) asla anlayamıyorum, şuan var olan sistemde belli bir noktaya kadar şer'i hükümlerde yaşayabilirler ama bu haklarını bu sistemde kullanmak yerine bu şekilde yaşamak istemeyen insanların da haklarını gasp etmek istiyorlar.
Kelimesi kelimesine katılıyorum. Kendileri o kadar alışmış ki haklarının gasp edilmesine başkalarının da haklarını gasp etmek istiyorlar resmen
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Çok şey yazarım buraya ama yazmıcam. Yarın cumhuriyeti kutlucam çünkü, sabahın kör karanlığında göz altına falan alınmak istemiyorum. Neyse...
Içimde böyle küçük bi heyecan bi mutluluk var. Yarın erkenden kalkıp yürüyüşlere katılıcam marşlar söylicem. Çok bilmiş cahiller keyfimi kaçıramaz bugün.
Benim için de bol bol gez eğlen, yarın izin günüm ve deli gibi yorgunum. Dinlenik olsam ben de çıkıp marş söylemek isterdim ama tek izin günüm yarın 😭😭😭

Konu Sahibi
Jaesexual

Jaesexual

Trainee
Tepki
286
Ezan ı kutsal yapan şey ezanın Arapça olması değil ki (öyle olsa Arapça kutsal bir dil olurdu ve Arapça olan her şeyi kutsal kabul ederdik.) ezanı kutsal yapan şey namaza yönelik bir davet olması. Bu davetin dili değiştiğinde anlamını veya değerini kaybettiğini sanmıyorum. Ortaya koydukları önerme benim kafama yatmıyor açıkçası.
Fesli deliyi baz alarak konuşuyorlar mekanın cennet olsun üstad falan diyorlar onun için, adamların mantıklı haraketi yok ki 😭
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

100. yıl asla 100. yıl gibi kutlanmıyo onun yerine büyük Filistin mitingi yapılıyor
Ülkeye düşmanlıklarını bu kadar belli etmeseler keşke ya...

Ü

Üye silindi 189

cumhuriyetin 100. yil kutlamalarinda atamizin isminin dahi gecmemesi beni gelecek icin endiselendiriyor ama unutmayalim ki biz gencligiz, biz bu ulkenin gelecegiyiz ulkeye gunesli gunleri getirmek bizim elimizde. daha iyi bir gelecek icin calisalim ve atamizi gururlandiralim.

Mona Rosa 🥀🖤

Rookie Idol
Tepki
1,429
100. yıl asla 100. yıl gibi kutlanmıyo onun yerine büyük Filistin mitingi yapılıyor
Ya reklamlar bile bugun cogaldi saka gibi verseydiniz ya 1 ay onceden yani bu çok kucuk bir ornek diyecek cok sey var da yazilmiyor iste bazilari 🤦🏻‍♀️ insanimizin içinden de o eski guzel gunlerin enerjisini aldilar ya 😑 en çok buna üzuluyorum 😔

baggy

Trainee
Tepki
35
. Bir de ben ezanın neden Türkçe olmaması gerektiğini anlamıyorum ezan sadece namaz vaktinin geldiğini hatırlatan bir şey değil mi? Namaza yönelik olan bu davetin Arapça ,Türkçe veya İngilizce olması ne fark eder ki?
Burada bir açıklama yapmak istiyorum. O zaman ezanda Allah kelimesi yerine Tanrı kelimeleri geçiyordu. Halkın büyük kısmının ezanı Türkçe olarak kabul etmeme sebebi budur çünkü Tanrı, Allah'ın adlarından biri değildir. 99 ismi varken Tanrı konulması bana da saçma geliyor. Hatta Tanrı uludur lafını Atatürk söylemiştir.

Nitekim bütün hafızlar tekbiri “Allah büyüktür” diye tercüme etmişken Atatürk, Ali Rıza Sağman’ın “Tanrı uludur” ifadesini daha güzel bulduğu için, bu şekil kabul edildi.

• Tanrı uludur, Tanrı uludur, Tanrı uludur
  • Şüphesiz bilirim Tanrı'dan başka yoktur tapacak
  • Şüphesiz bilirim Tanrı'dan başka yoktur tapacak
  • Şüphesiz bilirim Tanrı'nın elçisidir Muhammed
  • Haydi namaza, Haydi namaza, Haydi namaza
  • Haydi felaha, Haydi felaha, Haydi felaha
  • Uykudan namaz daha hayırlıdır.
Dediğim gibi Türkçe okunması güzel olurdu sonuçta halkımız Arapça bilmiyor ancak bu Allah'a da bir saygısızlıktı.

baggy

Trainee
Tepki
35
Ezanın türkçe okunma sebebinin araplaşmanın önüne geçmek olduğunu düşünüyorum bu yönden bakınca da türkçede yaratıcı allah anlamına gelen tanrının kullanılması daha mantıklı
Ama İslam'da Tanrı yok değil mi? Türkçeleşmesini anlıyorum ama özel isim sonuçta
Atatürk, İngilizce de ancestorturk diye geçmiyor değil mi?

Konu Sahibi
Jaesexual

Jaesexual

Trainee
Tepki
286
Kimilerine göre muhafazakâr sayılacak biriyim, gerçekten de dikkat ettiğim belli başlı şeyler var ve buna istinaden birkaç şey yazmak istedim. Öncelikle Atatürk’e sevgi, saygı ve minnet duyuyorum. Ona da tüm silah arkadaşlarına da rahmet diliyorum.

Cumhuriyete gelince, cumhuriyetten daha güzel bir yönetim şekli olabileceğini günümüz şartlarında düşünmüyorum çünkü biliyorum ki insanlar Allah’ın şeriatını değil, kendi uydurdukları şeyi şeriat olarak uygulamaya çalışacaklar ve maalesef bunun da sonuçlarını hepimiz görüyoruz. Ne yazık ki insanlar okumaktan da anlamaktan da acizler. Kimseye neden Arapça okuyorsun, dinliyorsun demem ki haddime de değil ama keşke iman ettiğimizi söylediğimiz kitabı anladığımız dilde de okusak, idrak etsek diyorum. Yoksa Arapça ile hiçbir sorunum yok ve benim kulağıma hoş da geliyor ama tercihim öncelikle Türkçesini okumak çünkü ben inandığımı söylediğim şeyi anlamak istiyorum. Kalpten inanmanın anlamaktan geçeceğine inanıyorum.

Atatürk’e ve silah arkadaşlarına çok şey borçlu olduğumuz bir gerçek. Bugün bu topraklarda rahat bir şekilde yaşıyorsak, cumhuriyetin gölgesinde rahatça nefes alabiliyorsak bunun kimler sayesinde olduğu çok açık. Bu bir taraf meselesi değil. Atatürk’ü sevmek dine ihanet etmek demek değil, dindar olmak da Atatürk’ten nefret etmeyi gerektirmiyor. Umarım bir gün aynı anda bir şeylere sevgi ve saygı duymayı başarabiliriz, umarım...
Başkalarına göre muhafazakar olabilirsin ama bence bu düşünce yapısıyla uzaktan yakından alakan yok benim bahsettiğim kesimle. Eğer alındığın bir şey varsa gerçekten özür dilerim. Ama ben bu yazımda Muhafazakar derken dinini düzgün yaşayan insanlardan ziyade cahil cühela kesimden bahsetmiştim(hatta parti adı veremediğim için onları direk o başlık altında genelledim). Başka bir arkadaş da aynısını yazdı onun kalbini kırmamak adına cevap vermedim. Tekrar diyorum gerçekten kalbini kıracak bir şey yazdıysam özür dilerim🩷

Sweet Mimosa

Fanbase Starter
Tepki
3,938
Başkalarına göre muhafazakar olabilirsin ama bence bu düşünce yapısıyla uzaktan yakından alakan yok benim bahsettiğim kesimle. Eğer alındığın bir şey varsa gerçekten özür dilerim. Ama ben bu yazımda Muhafazakar derken dinini düzgün yaşayan insanlardan ziyade cahil cühela kesimden bahsetmiştim(hatta parti adı veremediğim için onları direk o başlık altında genelledim). Başka bir arkadaş da aynısını yazdı onun kalbini kırmamak adına cevap vermedim. Tekrar diyorum gerçekten kalbini kıracak bir şey yazdıysam özür dilerim🩷
Muhafazakar demeseydin keşke aramızda imam hatipte vb okuyanlarda var sanırım.Kirilabilirler