Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Nct Universe: Lastart Hakkında

Negativist

Trainee
Tepki
86
Burada aktif olup konu açacağımı düşünmüyordum. Bunun devamı da gelir mi emin değilim.
Öncelikle yazının uzun olduğu uyarısını yapayım. Normal yorumlarda bile uzun yazan biriyim malesef yorucu olabilir baştan söylemiş olayım.
Ben normalde hayatta kalma şovlarını pek izleyen biri değilim. En son güncel takip ettiğim YGTB'tı. WIN kadar olmasa da beni heyecanlandıran, son bölümde fena ağlatan bir yarışma olmuştu.
SM bu yıl ilk defa böyle bir yarışma yapmaya girişti. Tabi öyle büyük çaplı bir şey değil. Kendi içinde, tamamen kendi ekibi ile, seyirci almadan ve oylama yapılmadan ilerleyen bir program gibi düşünebiliriz. Biraz kendi çalıp kendi oynamak gibi bir şey.

Burada biraz NCT Lastart hakkında konuşmak istedim.
Bu yarışma araya kaynadı gibi hissediyorum. Sung&Sho'nun yeni gruba eklenmesi tüm heveslerini kaçırdığı için ilk haftalarda nctzenler bile oralı olmamıştı. SM de sağolsun herkesin izleyebileceği yerlerde yayınlamak yerine yine Kocowa'dan gidiyor ve doğru düzgün tanıtım bile yapmıyor.
Ama gördüğüm kadarıyla performanslar ilgi görmeye başlayınca son iki haftadır takip edenlerin sayısı arttı.
Benim tahmini debut takımım Sion, Yushi, Jungmin, Minjae, Riku, Sakuya idi normalde. SM son anda 7 üyeli debut yaptıracağız diyerek Ryo'yu da alabilir diye düşünüyordum ama Daeyoung bir anda yarışmaya eklendi ve fena bir vokali var, sürekli övdüler çocuğu. Belli ki onu debut takımına ekleyecekler.
Tahmini debut takımı hakkında kısa bilgi vereceğim çünkü diğerlerini de dahil edersem çok uzar.
Sion ve Yushi SM Rookies olarak tanıtılan iki isim. Bu ikilinin kesin debut grubunda olduğu duyuruldu ve yanlarına 4 üye eklenerek 6 üyeli debut yapılacağı söylendi.
Sion 2002'li ve 4 yıllık stajyer. Sosyal medya aracılığı ile keşfedilmiş. SM ekibi kendisiyle iletişime geçmiş, o Seul'e gidemeyeceğini söyleyince SM çocuğun memleketi Mokpo'ya bir ekip yollayıp seçmeler için video kaydı yapmış.
Sion grubun lideri, herkese yardımcı olan, temas bağımlısı, sarılıp-dokunup duran, çok samimi ve mütevazi bulduğum, yıllardır debutlamış doğallığı olan yeni favorim 😀 Çok yetenekli olduğunu söylememe gerek yok.

Yushi 2004'lü ve 5 yıllık stajyer. EXO fanıymış, grubun Tokyo Dome konserine gitmiş ve sonrasında şirkete katılmak istemiş. Dansçı olarak rol modeli Kai. Aşırı utangaç ve içine kapanık biri. Yarışma boyunca performanslar hariç sesini duyduğumuz anlar nadir. Sion onun yerine konuşuyor resmen 😀 Ama söz konusu dans olunca kendine güveniyor tabi.
BoA'nın gözdesi olduğunu da söylemeden geçmeyeyim.

Jungmin 2004'lü ve 3 yıllık stajyer. Cover videoları ile keşfedilmiş ve seçmelere çağrılmış. Vokalini çok beğeniyorum, NCT'de yeni favori sesim oldu diyebilirim. Kendisini 2.jen idollerine benzetiyorum. Çok sevimli ve komik bir çocuk. Kendinden komik ama kasıtlı bir şey yapmıyor 😀 BoA ve Eunhyuk her hafta muhakkak takılıyor ona.
Vokal koçuyla nasıl yoğun görüşüyorsa artık rol modeli Jang samchon 😄

Jüri, arkadaki ekip, personel, hatta her hafta desteğe gelen idoller çocukların hepsiyle güzel ilgileniyor ama bu üçlüye ayrı bir sevgi besliyorlar gibi. Stajyerlik süresiyle alakalı bir durum tabi.

Minjae 2002'li , 2 yıllık stajyer. O da aynı şekilde videolar ile keşfedilmiş. Pozisyonu vokal ve o da çok iyi.

Riku 2003'li ve geçen yıl ki Kwangya Global Audition ile alınmış. Rapper, rol modeli Mark 😄

Sakuya 2007'li ve 1 yıllık stajyer. Rap yapıyor ve dansı da iyi.

Ryo 2007'li, geçen sene NCT konserinde ablası ile birlikte fark edilmiş ve seçmelere davet edilmiş. Ablası seçmeleri geçememiş, kendisi geçmiş.
Yaşı küçük olduğu için favori şarkılarının BoA'nın Japonca şarkıları hatta ilk albümleri olduğunu söylediğinde herkes gibi ben de şaşırdım.

Performanslara Geçelim
İlk hafta ikili performans sergilediler. Herkes kendi pozisyonuna göre seçim yapmıştı.

Sion ve Yushi ikilisi kısa bir dans performansı sergiledi. Burada Sion kendini pek gösterememişti malesef ama kısa bir performansı için iyilerdi.

Jungmin ve Minjae Lee Juck'un 'Running On The Sky' şarkısını seslendirdiler. Şarkı seçimini kesinlikle çok iyi yapmışlardı, çünkü ikisinin sesine de inanılmaz yakışmıştı. Her gün birkaç defa bu performansı dinliyorum.

Riku ve yarışma esnasında 3 haftalık stajyer olan Ryu rap-vokal yaparak Japon şarkıcı Shota Shimizu'nun Fire şarkısını söylediler. Bu ikili de iyi bir şarkı seçimi yapmıştı. Rikunun sesini ve rap tarzını beğendim, NCT rapperlarından farklı. Ryu'nun sesini de beğendim.

Sakuya ve Ryo maknae oluşlarına uygun Dream'in Chewing Gum'unu söylediler. Hoverboardlar da eksik değildi tabi. Vokal, dans ve rap yönlerini gösterdiler. İlk hafta ikisi de çok beğenildi.

İki hafta sonra ikili performanslar bitti, iki gruba ayrılarak dans-vokal görevlerine başladılar. SM şarkıları zaten zor ama direkt koreografisi de zor olan, fazla hareket barındıran şarkılar seçildi. Hangi grubun şarkısını sergileyeceklerse o gruptan biri çocuklara yardımcı olmak için pratiklerini ziyaret etti.
Jüriler BoA, Eunhyuk ve Jang Jinyoung'a ek olarak sırasıyla Key, Ryeowook ve Hyoyeon misafir jüri oldu.

Sion ve Yushi debut grubunda oldukları için her iki takımda da yer alıyor, zaten dans anlamında katkı sağlamaları gerekiyor.
İlk görev SHINee- Lucifer Team: Sion, Yushi, Jungmin, Ryo, Anderson, Kassho, Heitetsu.
Bu ekibi Taemin ziyaret etti.

Super Junior U Team: Sion , Yushi, Minjae, Riku, Haruta, Ryu, Sakuya
Bu ekibi Donghae ziyaret etti

Her iki performans da iyiydi baya. Özellikle Sion ve Yushi, iki gruptaki vokaller Jungmin ve Minjae baya iyi iş çıkardı.

İkinci grup görevleri SM Japon hitleriydi. EXO Electric Kiss ve TVXQ Why sergilediler. Her ikisi de aşırı yorucu koreografisi olan zor şarkılar.
Electric Kiss Team: Sion, Yushi, Jungmin, Ryu, Anderson, Sakuya, Kassho, Ryo
Bu ekibi Xiumin ziyaret etti. Vokal danstan önemlidir muhabbetinin geçtiği yer burası. Xiumin grupça bu şarkıdan kaçındıklarını çünkü koreonun çok yorucu olduğunu söyledi. Ama ben iyi ki seçmişler diyorum çünkü en sevdiğim performansları oldu diyebilirim.

Tüm zorlu vokalleri ve yüksek notaları Jungmin tek başına üstlenmişti, Jang samchon'un Jungmin'e gururlu gülüşü performansın killing partlarından biri benim için 😅

TVXQ Why Team: Sion, Yushi, Minjae, Daeyoung, Riku, Haruta, Kassho, Heitetsu
Bu ekibi Changmin ziyaret etti.
Why çok fazla yüksek notanın ve güçlü hareketlerin bulunduğu bir şarkı. Daeyoung burada devreye girdi zaten Changming'in çılgın notalarını o söyledi.

Her iki performansta Sion , Yushi, Jungmin, Minjae favorim oldu yine 😀 Özellikle Yushi'nin kendi dilinde şarkılar olmasından da kaynaklı vokali çok hoşuma gitti. Sion'u ilk Lucifer'de duyunca baya beğenmiştim, Yushi de vokal olarak kendini burada daha iyi gösterdi.

Yarın yeni bölüm var ve geriye NCT şarkıları ile sergileyecekleri performanslar kaldı.
90's Love ekibi: Sion, Yushi, Minjae, Daeyoung, Sakuya, Anderson, Kassho, Ryo
Ten geçen hafta ziyaret etti ekibi.

Boss ekibi: Sion, Yushi, Riku, Jungmin, Haruta , Heitetsu, Ryu.
Bunları da lider Taeyong ziyaret edecek.

Son hafta jürilere ek olarak Kangta, Leeteuk, Johhny, Haechan + yapım ekibindeki 6kisi de yer alıyor. Chris Lee ve Tak Young Joon'u görmek pek keyifli olmasa da bu altılı her hafta üyeleri gruplara ayıran, her haftanın ilk 6'sını jüri ile belirleyen ekip. %50 jüri %50 ekibin fikriyle belirleniyor sonuçlar.
Yarın son bölüm ama debut takımının Perşembe günü duyurulacağı söylendi.

Haftasonu NCT'nin Osaka konseri var, orada ilk sahnelerini alacaklar gibi görünüyor . Sion uçaktan fotoğraf paylaşarak bir şeyler yazdı, spoiler vermiş oldu. Yeni üyeleriyle tüm NCT'yi bir arada görmek çok güzel olacak.

Ekli dosyalar

• 20230902_144951.jpg
    20230902_144951.jpg
    56.4 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:

Müstesna

Fanbase Starter
Tepki
1,302
Ben programı çok izlemek istiyorum ama Türkçe çevirisi yok maalesef. İlk bölümü İngilizce altyazılı olarak yarım yamalak anladığım kadarıyla izledim. Diğerlerinde sadece youtubea yüklenen performans videolarını izledim. Üyelerden bir tek yushi ve sion'u biliyordum. Diğerlerinin isimlerini şuan öğrendim. Tvxq performansında ve öncesinde 2 li performansta da minjae'nin sesini çok beğendim. Tvxq performansında 2. beğendiğim ses sanırım daeyong denen çocuk. Bana 2.nesilde bazı gruplarda olan güçlü vokalleri hatırlattı. (Minjae'de aynı hissi verdi bana). O açıdan sevdim. Yushi'nin neden grupta olacağı kesin üyelerden olduğunu da anlıyorum. Dansı çok iyi, vokali de güzel. Yani her anlamda yetenekli. Sevdim onu da.
Bir de jungmin'i beğendim. Hem yüz olarak hem de ses olarak.
Genel olarak hepsi çok iyi geldiler benim gözüme. Hangilerinin seçileceğini merak ediyorum. Ama minjae ve daeyong'un seslerini sevdiğim için grupta olmalarını isterim.

Konu Sahibi
N

Negativist

Trainee
Tepki
86
ben pek takip etmedim ama electric kiss performanslarının kesitine denk gelmistim. ilk soyleyen kimse sesi suho+xiumin karısımı gibi
Jungmin o . Aslında ses rengini pek Suho ve Xiu'ye benzetemedim ama EXO şarkısı olduğu için partları söyledikleri kısımlarda benziyor bazen. Çocuk ana vokallerin tüm partını söylediği için EXO-L'ler Chen, Baek ve Ksoo'yu aynı anda duyduklarını söylüyordu 😄

Son düzenleme:
Konu Sahibi
N

Negativist

Trainee
Tepki
86
Ben programı çok izlemek istiyorum ama Türkçe çevirisi yok maalesef. İlk bölümü İngilizce altyazılı olarak yarım yamalak anladığım kadarıyla izledim. Diğerlerinde sadece youtubea yüklenen performans videolarını izledim. Üyelerden bir tek yushi ve sion'u biliyordum. Diğerlerinin isimlerini şuan öğrendim. Tvxq performansında ve öncesinde 2 li performansta da minjae'nin sesini çok beğendim. Tvxq performansında 2. beğendiğim ses sanırım daeyong denen çocuk. Bana 2.nesilde bazı gruplarda olan güçlü vokalleri hatırlattı. (Minjae'de aynı hissi verdi bana). O açıdan sevdim. Yushi'nin neden grupta olacağı kesin üyelerden olduğunu da anlıyorum. Dansı çok iyi, vokali de güzel. Yani her anlamda yetenekli. Sevdim onu da.
Bir de jungmin'i beğendim. Hem yüz olarak hem de ses olarak.
Genel olarak hepsi çok iyi geldiler benim gözüme. Hangilerinin seçileceğini merak ediyorum. Ama minjae ve daeyong'un seslerini sevdiğim için grupta olmalarını isterim.
Daeyoung'un vokali gerçekten çok iyi, dediğiniz gibi ikinci jenerasyondaki güçlü vokallere benziyor ama ses rengi olarak ben Minjae ve Jungmin'i tercih ederim kesinlikle. Daeyoung'u eklemek için eğer Minjae'yi almazlarsa debut takımına üzülürüm baya. Ama bence tüm vokalleri alırlar gibi. Gerçi böyle de Japon üyeler çok az oluyor. Ben son anda üye sayısını arttiracaklarini da düşünüyorum. Bakalım Persembe belli olur.
Direkt NCT konserine çıkacak olmaları da bence çok iyi olur.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

İlgimi çekti doğrusu türkçe alt yazılı izleyebileceğim bir yer var mı belki izlerim
Malesef Türkçe altyazılı yok. NCT Turkey son zamanlarda pek aktif değil, ancak çevirirse onlar çevirir.
Ama dediğim gibi yarışma kendi halinde ilerlediği için kimse pek oralı olmadı.
Son haftalarda ilgi çekme nedenleri güçlü performansları oldu. Diğer yarışmalardan farklı kaliteli bulanlar , stajyerleri çokça övenler var. Geç fark edildiler malesef ama en azından fark edildiler.

Son düzenleme:

Müstesna

Fanbase Starter
Tepki
1,302
Daeyoung'un vokali gerçekten çok iyi, dediğiniz gibi ikinci jenerasyondaki güçlü vokallere benziyor ama ses rengi olarak ben Minjae ve Jungmin'i tercih ederim kesinlikle. Daeyoung'u eklemek için eğer Minjae'yi almazlarsa debut takımına üzülürüm baya. Ama bence tüm vokalleri alırlar gibi. Gerçi böyle de Japon üyeler çok az oluyor. Ben son anda üye sayısını arttiracaklarini da düşünüyorum. Bakalım Persembe belli olur.
Direkt NCT konserine çıkacak olmaları da bence çok iyi olur..
Bence de minjae kesin alınmalı. Dediğiniz gibi tüm saydığım vokaller alınırsa da Japon üyeler az olur. Bakalım ne olacak.
Her ne kadar Nct ile ilgili şeyler artık beni çok heyecanlandırmasa da yeni olduğu için bu grubu merak ediyorum. Nct konserine çıkacak olmaları da çok iyi olacak.

Konu Sahibi
N

Negativist

Trainee
Tepki
86
Bence de minjae kesin alınmalı. Dediğiniz gibi tüm saydığım vokaller alınırsa da Japon üyeler az olur. Bakalım ne olacak.
Her ne kadar Nct ile ilgili şeyler artık beni çok heyecanlandırmasa da yeni olduğu için bu grubu merak ediyorum. Nct konserine çıkacak olmaları da çok iyi olacak.
Ben de eskisi kadar takip edemiyorum. Son zamanlarda RIIZE debutu olmasa yine bu derece aktif olmazdım. Ama programı fırsatım olduğu için takip ettim, çocukları da sevince izledim baya.
Bakalım nasıl bir debut takımı kurulacak. Umarım onlar için de en iyisi olur çünkü bazılarının aslında SMNBG 'de olması gerektiği konuşuluyordu. İşler değişince oradan oraya savrulmalar oldu, özellikle Sion, Yushi Jungmin'in değiştiğini düşündüğüm için yeni unitte çok başarılı olmalarını isterim.

Müstesna

Fanbase Starter
Tepki
1,302
Grup açıklanmış.
1. Sion
2. Yushi
3. Daeyoung
4. Sakuya
5. Riku
6. Jungmin
7. Ryo

Gerçekten de @Negativist dediğiniz oldu. 7 kişilik bir grup kuruldu.
Minjae'nin olmamasına üzüldüm. Minjae'yi ilk izlediğimde sadece görseline bakarak "sm bu çocuğu gruba almayacak muhtemelen" demiştim. Maalesef haklı çıktım. (Haksız çıkmayı dilerdim). Keşke o da grupta olsaydı.

Konu Sahibi
N

Negativist

Trainee
Tepki
86
Grup açıklanmış.
1. Sion
2. Yushi
3. Daeyoung
4. Sakuya
5. Riku
6. Jungmin
7. Ryo

Gerçekten de @Negativist dediğiniz oldu. 7 kişilik bir grup kuruldu.
Minjae'nin olmamasına üzüldüm. Minjae'yi ilk izlediğimde sadece görseline bakarak "sm bu çocuğu gruba almayacak muhtemelen" demiştim. Maalesef haklı çıktım. (Haksız çıkmayı dilerdim). Keşke o da grupta olsaydı.
Ben de keşke SM'i bu kadar iyi tanımasaydım dedim. Grubu son anda 7 yapacağından, Daeyoung'u da Minjae yerine getirdiğinden emindim. Dün de yazmıştım tüm vokaller alınır gibi ama bu defa da Japon üye çok olmaz diye. Bu sebeple Minjae alınmadı ve ikili olarak sevilen maknaeleri ayırmadılar. Daeyoung gelmeseydi tam olarak benim tahminim 7'li debut yapardı.
SM her ne kadar görsel takıntılı gibi görünse de bir yeteneği gözüne kestirirse ona her halükarda debut yaptırır. Ancak Daeyoung vokal olarak Minjaeden daha etkileyici bulunduğu için onu tercih ettiler.
Takım kuruldu yapacak bir şey yok ama ben tekrar söylüyorum ses rengi, sahne duruşu ve hatta NCT'ye uyumu açısından Minjae'yi tercih ederdim.
SM'i her ne kadar iyi tanısak da şaşırtmayı seven ve son dakikalarda farklılık yapan bir şirkettir. Keşke Minjae'yi de debut zamanı eklese.

Müstesna

Fanbase Starter
Tepki
1,302
Ben de keşke SM'i bu kadar iyi tanımasaydım dedim. Grubu son anda 7 yapacağından, Daeyoung'u da Minjae yerine getirdiğinden emindim. Dün de yazmıştım tüm vokaller alınır gibi ama bu defa da Japon üye çok olmaz diye. Bu sebeple Minjae alınmadı ve ikili olarak sevilen maknaeleri ayırmadılar. Daeyoung gelmeseydi tam olarak benim tahminim 7'li debut yapardı.
SM her ne kadar görsel takıntılı gibi görünse de bir yeteneği gözüne kestirirse ona her halükarda debut yaptırır. Ancak Daeyoung vokal olarak Minjaeden daha etkileyici bulunduğu için onu tercih ettiler.
Takım kuruldu yapacak bir şey yok ama ben tekrar söylüyorum ses rengi, sahne duruşu ve hatta NCT'ye uyumu açısından Minjae'yi tercih ederdim.
SM'i her ne kadar iyi tanısak da şaşırtmayı seven ve son dakikalarda farklılık yapan bir şirkettir. Keşke Minjae'yi de debut zamanı eklese.
Programın Sm sc youtube kanalına yüklenen kısımlarını izledim şimdi de minjae ne zaman şarkı söylese üzüldüm. Ama dediğiniz gibi daeyoung' cidden etkileyici bir sesi var ve bence sahnede kendini göstermeyi de biliyor.
Aynen keşke minjae sonradan eklense...

Bu arada sakuya ve ryo çok tatlılar ya. Özellikle sakuya baya komik. Sevdim onu. 😁

Konu Sahibi
N

Negativist

Trainee
Tepki
86
Programın Sm sc youtube kanalına yüklenen kısımlarını izledim şimdi de minjae ne zaman şarkı söylese üzüldüm. Ama dediğiniz gibi daeyoung' cidden etkileyici bir sesi var ve bence sahnede kendini göstermeyi de biliyor.
Aynen keşke minjae sonradan eklense...

Bu arada sakuya ve ryo çok tatlılar ya. Özellikle sakuya baya komik. Sevdim onu. 😁
Maknaeler çok sevimli zaten. Sakuya aşırı sevimli ve Jungminle atışmaları, yakınlıkları çok hoş. NCT'nin yeni Tom&Jerry'si diye espri yapılıyor hatta 😄
Bakalım umarım herkes için iyi olur.