Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Ölüler Aldatılır Mı?

Nayna

Fanbase Starter
Tepki
1,834
Selam içimi yiyip bitiren o soru ben üniveristeye giderken 9.sınıftan beri beraber olduğum sevgilimi kaybettim depresyona girdim üniversiteyi dondurdum. Sonra hayatıma giren biri beni depresyondan çıkardı bana çok iyi geldi onunla kendimi çok iyi hissediyordum ama aynı zamanda vefat eden sevgilime ihanet ediyor gibi hissedip kendime hayatı zehir ettim. Bu yüzden hoşlandığım bu çocukla sağlıklı bir şey yaşayamadım hiç. Ne zaman yakınlaşsak çektim kendimi.Sonra sınavlar başlayınca ayrıldım ondan çünkü onunla beraber geçirdiğim vakit her ne kadar mükkemel olsa da kendimi suçlamaktan yorulmuştum ve bunu düşünmekten ders çalışamıyordum. Artık çalışacak bir sınavım yok ve ona karşı hislerimi bastırsamda daha güçlü şekilde ortaya çıktı. Ölüler aldatılır mı? Bir ölüden nasıl ayrılabilirim?

Konu Sahibi
Nayna

Nayna

Fanbase Starter
Tepki
1,834
Yasadigin seyin yakinindan bile gecmedigim icin anlamam imkansiz. Ama boyle seylerde seni yasamaktan alikoyan sey sucluluk psikoljisi olabilir. Les Chansons D'Amour diye bir film var. Bence birazcik senin hikayeni anlatiyo. Erkek karakter hic beklemedigi bir anda kiz arkadasini kaybediyor. Muzikal bi film. Izlemeyi dusunursen sonrasinda filmle alakali tartismak isterim. Bence kendi icinde bir seyleri cozmene yardimci olur ❣
Kesinlikle izleyeceğim teşekkürler

Ü

Üye silindi 25

ya başın sağ olsun öncelikle..tam olarak ne hissettiğini anlamam mümkün olmasa da bir şeyler söylemek isterim. yas tutmak hiç sorun değil, sağlıklı olan da bu zaten. elbette yasını tutmalısın ama kendine eziyet etmemelisin. vakti geldiğinde vedalaşmayı kabullenmelisin eminim yapması kolay değildir ama yaşamımıza devam etmek zorundayız. sana iyi gelen insanlardan kendini uzaklaştırma. duygularını da bastırma, hiçbir şeyin suçlusu sen değilsin neden kendini cezalandırıyosun?

inx

Fanbase Starter
Tepki
2,450
öncelikle dizi, film, kitap ya da gerçek hayat nerede görürsem göreyim beni çok etkileyen bir konu bu, düşüncesi bile korkunç
başın sağ olsun.
senin hayatın devam ediyor bir şekilde yoluna bakman gerek, hayatına iyi bir şekilde devam etmen için geçmişinizi ve onu unutmana da gerek yok tam tersine bu durumla barışık olmalı ve pişmanlık, vicdan azabı gibi duygular yerine onu hatırlayınca en kötü burukluk hissetmelisin ki senin de bunların farkında olduğunu aslında o kişiden sonra yoluna devam etmenin normal bir durum olduğunun farkında olduğunu düşünüyorum bu yüzden bu herhangi bir teselli ve birkaç sözcük ile aşılabilecek bir şey değil gibi geldi bana. profesyonel destek alman daha iyi bir şekilde üstesinden gelmen için en iyisi olur. umarım gönül rahatlığıyla mutlu olabilirsin

M

mevsim

sevdiğini kaybetmek çok acı ama hayat devam ediyor. İhanet yaşayanlara olur, sana düşen hayatına devam etmek. Eğer senden isteği vardıysa onu tutmak belki. Senin mutsuz olmandan mutlu olmazdı emin ol. Kendini mutsuz kılma

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552
Selam içimi yiyip bitiren o soru ben üniveristeye giderken 9.sınıftan beri beraber olduğum sevgilimi kaybettim depresyona girdim üniversiteyi dondurdum. Sonra hayatıma giren biri beni depresyondan çıkardı bana çok iyi geldi onunla kendimi çok iyi hissediyordum ama aynı zamanda vefat eden sevgilime ihanet ediyor gibi hissedip kendime hayatı zehir ettim. Bu yüzden hoşlandığım bu çocukla sağlıklı bir şey yaşayamadım hiç. Ne zaman yakınlaşsak çektim kendimi.Sonra sınavlar başlayınca ayrıldım ondan çünkü onunla beraber geçirdiğim vakit her ne kadar mükkemel olsa da kendimi suçlamaktan yorulmuştum ve bunu düşünmekten ders çalışamıyordum. Artık çalışacak bir sınavım yok ve ona karşı hislerimi bastırsamda daha güçlü şekilde ortaya çıktı. Ölüler aldatılır mı? Bir ölüden nasıl ayrılabilirim?
Terapi ise yarayabilir

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552
Teşekkür ederim ama uzun zamandır alıyorum hem burada hem de yurt dışında depresyonu atlatmamda yardımcı oldu ama bu suçluluk duygusunu atlatamıyorum bir türlü
Aynı durumu yasaynlarin nasil atlattiklariyla alakali videolar yardimci olabilir ya da dernekler vardir bence oyle. Ya da mesela kanserle savas icin olan bir dernege gidersen yakinlari olmus insanlar mutlaka olacaktir onlarla sohbet etmek ise yarayabilir

M

mevsim

En yakın arkadaşının veya ailenden birinin başına böyle bir durum gelseydi ne tavsiye ederdin, hayatına devam etmesini istemez miydin?