Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Soyeon

liikyaliikya

Trainee
Tepki
384
Öncelikle şarkı yazarlığı, konsept bulma yeteneği, rap tekniği ve dansı gibi şeylere asla lafım yok. Kendisinden nefret de etmiyorum ama itici buluyorum. Bir önceki yıl Mama'ya "Bugün bize ne ödül vereceksin, Mama? Yılın sendromu olduğumuzun farkındasın, özel olarak yapılmış ödülleri reddediyoruz. Yeni jenerasyon? O jenerasyonu yedim." dedikten sonra aynı yıl ödülleri kabul edip peşine 2023 için Mama sahnesine çıkmak bana havalı değil de çok itici geldi. İlgi çekmek istiyormuş gibi. Ayrıca bahsettiği yılın sendromu Love Dive ile liste rekorları kıran Ive ve Hype Boy ile Kore'yi kavuran New Jeans'ti. Yeni jenerasyona laf savurup listelerde yeni jenerasyonun gölgesinde kalmak da tuhaf. Bu sene de beğenmediği ödül töreninde baş sanatçılardan birisi olmayı kabul etmesi ironik.

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552
Öncelikle şarkı yazarlığı, konsept bulma yeteneği, rap tekniği ve dansı gibi şeylere asla lafım yok. Kendisinden nefret de etmiyorum ama itici buluyorum. Bir önceki yıl Mama'ya "Bugün bize ne ödül vereceksin, Mama? Yılın sendromu olduğumuzun farkındasın, özel olarak yapılmış ödülleri reddediyoruz. Yeni jenerasyon? O jenerasyonu yedim." dedikten sonra aynı yıl ödülleri kabul edip peşine 2023 için Mama sahnesine çıkmak bana havalı değil de çok itici geldi. İlgi çekmek istiyormuş gibi. Ayrıca bahsettiği yılın sendromu Love Dive ile liste rekorları kıran Ive ve Hype Boy ile Kore'yi kavuran New Jeans'ti. Yeni jenerasyona laf savurup listelerde yeni jenerasyonun gölgesinde kalmak da tuhaf. Bu sene de beğenmediği ödül töreninde baş sanatçılardan birisi olmayı kabul etmesi ironik.
Love dive asiri iyi bir sey ya ive ustune zor cikar gibi

Konu Sahibi
liikyaliikya

liikyaliikya

Trainee
Tepki
384
Aynısı. Yani gd bundan daha ağır diss atmıştı ama seneye hepsini toplamıştı gayet güler yüzle ve baya büyük bir şov hazırlamışlardı gruoça xkskfkfk performans diyip geçiyorum bn 🧍🏻‍♀️

Bu bir sorun filan olduğundan değil ya da diss atılmasına bir şey demedim ama diss'in sözlerinde "ödüllerini reddediyoruz" dedikten sonra ödül almaya gitmek tuhaf. Renk vermesi filan hoş tabii ama bana itici geliyor, GD yaptığında da diss hoşuma gitse de bir dahaki sene sahneye gitmesini eleştirmiştim. Ayrıca GD'nin diss sebebi hak ettiği ödülü alamamış olmasıydı, o yıl listede en iyi performans gösteren şarkılardan birisiydi Good Boy. Zaten GD söylediği disste ödülü reddettiğini vs söylememişti. GD ödülleri hak edene dağıtmak yerine ödülleri idoller arasında paylaştırdığını söylemişti ki zaten ondan sonra birçok kişi ödüllerin paylaştırıldığı konusunda GD'ye hak vermişti.

Lili Beth

Fanbase Starter
Tepki
1,344
Bu arada konusu açılmışken Ive ve Gidle arasında nasıl bir ilişki vardır aşırı merak ediyorum. Gidle'ın beklediği ödülü ive'a verildikten sonra minnie'nin attığı story. Senin de yazdığın gibi yılın sendromu diye Love Dive'dan bahsetmesi falan. Bu iki gruptan hiç etkileşim almadık diye hatırlıyorum. Liz soyeon ve winter işbirliğini hesaba katmıyorum hepsi bireysel çekimdi diye biliyorum. Yani işler bizim yorumladığımız gibiyse ipler gerilmiştir diye düşünüyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bunu yazdıktan sonra twitterda karşıma çıktı dfhıulasdkjfjasdf Birlikte sahne alacaklar sanırım
Minnienin o storysi kendi oynadigi karakterin bi sozu olay carpitildi

layley

Trainee
Tepki
441
Bu genel olarak sektörün klişesi oldu diyebiliriz. Çoğu kişi ucundan bir yerden bu tarz törenlere lafı dokunduruyor. O zamanki öfkelerini, o zamanki başarıları ödüllendirilmeyince üzüntülerini anca bu şekilde dışa yansıtıyorlar. Rest çekmek değil bir nevi onların ki. Sitem ediyorlar

Ü

Üye silindi 187

Sadece bu olay için konuşmuyorum bazı idoller çok büyük laflar ediyorlar.Bu kadar ego neye yani epi topu 15 yıl sonra hepsi evlenip sektörden çekiliyor zaten herkes beyonce olacak değil ya olamaz da zaten.Millet delicesine CL övüyordu ne oldu CL ortada yok çok fanı vardı yetenekliydi.Şu an ki pek çok idol de bunu yaşayacak.Ayrıca soyeon'un eleştirdiği her şeyi bizzat yapmasına da aşırı sinir oluyorum allergy şarkılarında güzellik standartlarını eleştirdiler sonra şarkıyı yazan kişi gidip yüzüne bin tane işlem yaptırıyor gayet güzel bir kadın olduğu halde.En son mama da gördüm soyeon'u ama soyeon hariç tüm idollere benziyordu.Mesela tomboy ve nude da bizzat kadınların cinselleştirilmesi ve güzelliklerinin kalıplaştırılmasını eleştirdi sonra queencard da eğlenceli şarkı ayağına bence nude'un anlam olarak tam zıttı bir şarkı yazdı.İnsan da biraz tutarlılık olur yahu.

Konu Sahibi
liikyaliikya

liikyaliikya

Trainee
Tepki
384
O sene şüphesiz idle tomboy ile yıla damga vuran hitlerden biriydi bunu asla yok sayamazsın. Daesang tahminlerinde ive ve idle'ın ismi vardı hep. Herkes bu iki gruptan birinin almasını bekledi. Ödülü hayranlar için aldılar almasalar saygısızlık diye yine eleştirilecekti. Şimdi bile ödüllere baktığımızda gidle bir ödül falan alıyor bu sene ki queencard Challenge çekmeyen idol kalmadı şarkı baya patladı idle'ın en başarılı cb'ydi ona rağmen adını bile yeni duyduğumuz gruplara birçok ödül verildi ne alaka olduk. O Zaman da aynısı oldu idle'ın o kadar başarısına rağmen kıytırık iki ödülle yolladılar. Bunu yaparken GD haklı ama idle haksız çünkü tomboy yılın hitlerinden biri değildi öyle mi kdkdmlds Kusura bakma ama bir tarafımla gülerim buna.kullandığın argümanlardan da anlaşılacağı üzere ön yargılarını haklı çıkaracak olaylar bulmuş ona göre yorumlamışsın bunun başka açıklamasını olamaz. Önce ön yargılarınızdan kurtulun bence. İdle'a karşı gereksiz bir nefret var zaten en çokta soyeon'a ama bunun en büyük sebeplerinden biri de insanların sürü psikolojisiyle hareket etmesi. Şu kız Hakknda olumlu bir başlık açılldı mı bu site de bilmiyorum. Genellikle herkes nefretini kusmak için açıyor. Birilerini sevmemek için bahane aramayın bence. Sevmiyorsanız dümdüz sevmiyorum deyin geçin.

Sevmek için sebebim olmadığı gibi sevmemek için de yok. Nefret de boş mesai. Ben sadece kendimce sitem ettim. Soyeon'u yetenekli gördüğümü de söyledim nitekim. Soyeon'u övmek için başlık açılırsa bunun hakkında da konuşurum, açan yoksa açabilirsin. Tomboy geçen sene çok iyi dönüşlerden birisiydi ama bu demek değil ki Love Dive'ı geçti, Love Dive geçen sene birçok rekor kırdı. Yine Queencard grubun en iyi müziklerinden olabilir ama bu sene de Ditto yılların rekorlarını egale etti. Melon'da Record of The Year ödülü NCT Dream yerine Idle'ye gitse daha çok kabul edebilirdim, Dream'e verilen ödülü de eleştirdim. Mama bu sene o ödülü Ditto'ya verdiği için Idle'ye vermemesine bir şey diyemem. Diğer ödüller konusunda da kısmen katılıyorum. İzlediğim bir ödül töreni sonucuna yorum yapıyorum. Ayrıca ödülü reddedeceğini söyleyen birisi ödülü kabul ederken "hayranlarımız için kabul ediyorum, bize haksızlık ettiğiniz gerçeği değişmez" konuşması da yapabilirdi. Dediğim gibi bunlar sevmemek için değil de daha çok kendimce sitem için yazdım. Sevmesem söyleyemeyecek birisi değilim, milletin adına karar verip sevmediğimizi iddia etmeyin.

Lili Beth

Fanbase Starter
Tepki
1,344
Minnienin o storysi kendi oynadigi karakterin bi sozu olay carpitildi

O sene şüphesiz idle tomboy ile yıla damga vuran hitlerden biriydi bunu asla yok sayamazsın. Daesang tahminlerinde ive ve idle'ın ismi vardı hep. Herkes bu iki gruptan birinin almasını bekledi. Ödülü hayranlar için aldılar almasalar saygısızlık diye yine eleştirilecekti. Şimdi bile ödüllere baktığımızda gidle bir ödül falan alıyor bu sene ki queencard Challenge çekmeyen idol kalmadı şarkı baya patladı idle'ın en başarılı cb'ydi ona rağmen adını bile yeni duyduğumuz gruplara birçok ödül verildi ne alaka olduk. O Zaman da aynısı oldu idle'ın o kadar başarısına rağmen kıytırık iki ödülle yolladılar. Bunu yaparken GD haklı ama idle haksız çünkü tomboy yılın hitlerinden biri değildi öyle mi kdkdmlds Kusura bakma ama bir tarafımla gülerim buna.kullandığın argümanlardan da anlaşılacağı üzere ön yargılarını haklı çıkaracak olaylar bulmuş ona göre yorumlamışsın bunun başka açıklamasını olamaz. Önce ön yargılarınızdan kurtulun bence. İdle'a karşı gereksiz bir nefret var zaten en çokta soyeon'a ama bunun en büyük sebeplerinden biri de insanların sürü psikolojisiyle hareket etmesi. Şu kız Hakknda olumlu bir başlık açılldı mı bu site de bilmiyorum. Genellikle herkes nefretini kusmak için açıyor. Birilerini sevmemek için bahane aramayın bence. Sevmiyorsanız dümdüz sevmiyorum deyin geçin.
Haklisin benim de soyeon ile ilgili elestirelerim var ancak kizin ustne vereksiz gidildigini dusunuyorum

ponywinx

Judith🩷
Dance Machine
Tepki
2,850
Soyeon sevdiğim yok ama üzerine fazla mı gidiliyor tamam dissten sonra ödül alması cringti ama üzerinden baya geçmedi mi bu olayın ayrıca love dive yılın sendromu olsa da tomboy da hiç fena değildi ödül beklemeleri normal (o ödülü ive hak ediyordu o ayrı) ama bazıları sanki sen ne hakla ödül istersin gibi davranıyor aldıkları ödül uydurma olup bu konuya diss atıp aldıkları için cringe ve karizma çizen böyle meydan boşken kükreme olayı olduğu için tepkiliydi herkes ki ben de öyle ama uzatmamak gerek fazla üzerine gidiliyor bu kadar olmamalı