Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Anonim Stray Kids Neden Sevilmiyor?

A

Anonymous (ad76)

Ya of konuyu anonim açıyorum ama kim olduğum anlaşılacak kesin. Evet, sorum net. Yani üstüne üstlük bir de en sevdiğim grup olunca forumda bu kadar çok sevilmemesine üzülüyorum. Sırf stay olduğumdan dolayı da bana kötü yaklaşmayın diye iyi biri olduğumu sürekli göstermeye çalışıyorum. Ive ve Skz olayının forumda bu kadar çok anılması hoşuma gitmiyor. Hem daha çok üzülüyorum hem de grup ve fanları daha da çok sevilmiyor ve önyargıyla yaklaşılıyor. Yalan yok, bazen Ive ve Skz tartışmalarında Ive'ı yüceltip Skz'i aşağı çektiğinizi düşünmeden edemiyorum. Lütfen bu düşüncem için beni affedin ama durum böyle. Sanki staylerin hepsi ve Stray Kids çok kalitesizmiş de Ive ve divelar çok kaliteliymiş gibi hissediyorum.

Konu Sahibi
A

Anonymous (1611)

Ya of konuyu anonim açıyorum ama kim olduğum anlaşılacak kesin. Evet, sorum net. Yani üstüne üstlük bir de en sevdiğim grup olunca forumda bu kadar çok sevilmemesine üzülüyorum. Sırf stay olduğumdan dolayı da bana kötü yaklaşmayın diye iyi biri olduğumu sürekli göstermeye çalışıyorum. Ive ve Skz olayının forumda bu kadar çok anılması hoşuma gitmiyor. Hem daha çok üzülüyorum hem de grup ve fanları daha da çok sevilmiyor ve önyargıyla yaklaşılıyor. Yalan yok, bazen Ive ve Skz tartışmalarında Ive'ı yüceltip Skz'i aşağı çektiğinizi düşünmeden edemiyorum. Lütfen bu düşüncem için beni affedin ama durum böyle. Sanki staylerin hepsi ve Stray Kids çok kalitesizmiş de Ive ve divelar çok kaliteliymiş gibi hissediyorum.
Fandomları bu kadar ciddiye alıp üzülme en baştan, evet idollerle yakın hissetsekte hayatımızda bu kadar yer edinmeleri doğru değil bence aşkım.
Eskiden stray kidsi severdim,farklı türlerde şarkılar yapıyorlardı.Artık önüme çıkan şarkıları başımı ağrıtacak seviyede gürültülü.Hani bi film tutar ve filmi seri yapıp kaliteyi bozarlar,suyunu çıkararlar ya öyle geliyor artık bana.
Eski yaratıcılıkları kaybolmuş gibi hissediyorum

Konu Sahibi
A

Anonymous (2db4)

Hmmm ben şöyle hissediyorum Skz hakkında. Fanları fazla agresif geliyor bana. Sürekli bişeyleri söyleme altını çizme bişeyleri göze sokma çabası var gibi. Skz e bi garezim yok ama fanlarından hoşlanmıyorum üzgünüm. Burada sevdiğim stayler olsa da genel kanım bu şekilde. Ben Skz i Kingdom zamanı destekleyen o zaman diliminde tüm Youtube da çıkan varyete tarzı videolarını da izlemiş biri olarak söylüyorum bunları maalesef. Çok yetenekliler amenna ama artık sahneleri de bana çok copy-paste geliyor. Tarzları bu onu da anlıyorum ama artık bana o zamanki kadar tat vermiyor bu grup.

Müstesna

Fanbase Starter
Tepki
1,295
Benim üyelerle ve grupla bir sorunum yok. Hatta baya eğlenceli bir grup. (Kingdom izlediğimde en güldüğüm gruplardan biriydi). Ama şarkılarını sevmiyorum. Şarkılarının sadece bir bölümünü duyduğumda "çok iyi yaa" diyorum. Sonra şarkının tamamını açıyorum bitiremiyorum bile performanslarını da izleyemiyorum şarkıları yüzünden.
Bir de fandomu sinir bozucu.

lilith_halşii

Rookie Idol
Tepki
965
Aslında bu olay Stray Kids'ten daha çok ''toxic fanlar'' ile alakalı ve bu fanların fandomlar arası savaş çıkartmalarıyla ilgili
Yinede Stray Kids oldukça başarılı ve çok daha büyük yerlere gelebilecek bir grup tek sıkıntı üyeler ne kadar eğlenceli olursa olsun şarkıları her zaman hitap etmiyor ya da diğer şarkılarıyla benzer geliyor

feride

Trainee
Tepki
15
hem üyeler hem fanları aşırı itici müzikleri çok kalitesiz fanservis üzerine kurulmuş bir grup

Lilyy

Rookie Idol
Tepki
892
İnsanların düşüncelerini boşver ayol laflarına girmeyecegim çünkü ben de çok takıyorum.Kendi düşüncesini insanlara açıklayamadıkça kafayı yiyor insan.Bu sitedeki kafayı çözmek belki de son bir kez konuşmaya geldin.Stray kids’e laf ediliyor diye düşündüğün anlar aslında stay üzerine olabilir.Bg fan toksikliği diye bir şey var.Bu yüzden direk bütün fanların ne dediğine dikkat etmeksizin bütün fandom toksik ilan edilebiliyor.Bence de fandom toksik ama %100 asla diyemeyiz çünkü imkansız.
Ben skz severim,dinlerim ama senin konuşmak istediğin şeyler bunlar değil ya da ben değil.Umarım kafandaki şeyler çözülür.

Konu Sahibi
A

Anonymous (7d34)

Aynı tür şarkılar insanı sıkıyor. Ve Fandom berbat, birine "skz sevmiyorum" dediğinde "nasıl sevmezsin??!!" falan oluyor

Konu Sahibi
A

Anonymous (010e)

Müzik tarzlarını felan geçtim bir kere fanları çok antipatik ve bu durum beni gruptan soğuttu aynı sebep yüzünden bir ara bts fanlığını da bıraktım(hala kendime fan diyemiyorum o derece) çünkü grup fanlarını o kadar yüceltiyor ki fan topluluğu kendisinin mükemmel olduğunu ve fanı olduğu grubundan onay aldığı için istediği her şeyi söylemeye hakkı olduğunu düşünüyor.Kafasında grubu koruduğunu düşündüğü için söylediklerini meşrulaştırmış oluyor.SKZ gibi fandomunun yarısını armylerin oluşturduğu bir grup ister istemez kendini belli ediyor yok kardeşim hangi stayle tartışsam army çıkıyor.Tartışmalar da öyle büyük şeyler değil müzik tarzları üzerineydi saygı çerçevesinde eleştiri yapıyorum hemen hakaret ediyorlar,grubun başarılarını sıralıyorlar zaten çok dinleyenleri var şu kadar başarıları var sen beğenmesen ne olura geliyor laf sonra profile bakıyorum boom hem army hem stay çıkıyor.Bir kere olmadı bu pek çok kere oldu.Neyse grubu da biraz eleştirmek istiyorum öncellikle grubun sahne hakimiyetini beğeniyorum eğlenceli konseptlerini de seviyorum ama dansları,şarkıları ve sahne kıyafetleri çok tekrara düştü.Son dönüşlerinde bir tek 143 farklı ve güzeldi la la la mesela ilk başta sevmiştim ama sonra nakaratın sıkıcı ve basit olduğunu düşünmeye başladım.God's menu,thunderous,back door,miroh,ı am you hepsi biribirinen farklı şarkılar ama maniac sonrası tüm şarkıları aynı şarkının farklı versiyonu gibi.Özellikle altyapıda kullandıkları bir edm bası var maniac da başladı bu ondan beri her şarkı da bu var ben artık skz şarkısı dinlerken şaşırmak istiyorum.Artık üyeler eşit part alsın istiyorum rapçiler çok ön planda ve lee know artık doğru düzgün vokal yapsın istiyorum eskisi gibi.Kesinlikle IN'den daha yetenekli ama vokal partı vermiyorlar artık arada bir nakaratta bir iki cümle rap desen değil bir iki kelimeyi agresifçe tekrar ediyor sonra dansçı oluyor.Bunların harici bazı üyelerin davranışları hoşuma gitmemeye başladı fan servis işini biraz azaltsalar iyi olur

• Beğen
Reactions: Abc
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 645

Ksksmsmsms ortada bir gerçek var bu arada fandomun ARMY 'ler ve Blinkler gibi toksik(büyük çoğunluğu). Tabii her stay için değil iyi olanlar var bak forumda var mesela (@Haney 🍯 , @gnabnahc ) toksiklik yok mesela ama büyük çoğunluğu bu şekilde. Tıpkı her ARMY ve Blink'in de toksik olmadığı gibi. Eğer yorumlarda fandomdan bahsediliyorsa o büyük çoğunluğudur hepsi için değil. Ki her şeyi geçtim buradaki staylerle ne gibi sorunumuz var (biri hariç ama onun ne yaptığını görmüşsündür umarım.) ?
Çok haklısın. Ve teşekkür ederim^^