- Tepki
- 2,850
Evet sizinle birazcık bu manipüle türünü konuşmak istiyorum en etkili yöntemlerden biridir genelde bunu yapan kişi ya sinirden ya da kendini savunmak için yapar ama karşıdaki kişiyi de manipüle eder. Örneğin sınıf öğrencilerine öğretmen konuşun konuşun deyince susmaları gibi ya da birisi bir iş için emek göstermediğinde ve siz de hiç emek göstermedin ki dediğiniz de evet hiç emek göstermedim he demesi gibidir burada sizden geri adım atmanızı pişman olmanızı bekliyor aslında. Peki ya bu manipülasyon etkisiz hale gelir mi ya da nasıl manipüle edilmeyiz şöyle söyleyeyim örneklerden yola çıkarak öğretmen konuşun dediğin de konuşun zor da olsa ya da disiplin olamam şimdi diyorsanız diyor örneğe geçeyim evet emek harcamadın ters psikoloji yapma bana deyin anında patlayacaktır bu yöntem çok etkili olabilir ama bir balon gibi anında patlar manipüle eden kişi ancak karşıdaki kişiye göre uzatabilir anlatabilmişimdir umarım; Peki ya nasıl oluyor da herkesin en az bir kez olsun karşılaştığı bu manipüle yöntemi bu kadar etkili oluyor? Zihni ele geçiriyor çünkü, evet konuşma yetiniz var ama beyniniz izin vermiyor aynı şey gibi koskoca atın çocuk taburesine bağlanıp hiç bir yere gidememesi gibi halbuki o at sadece yürüse bile o küçücük tabureden kurtulur ama zihnine kurtulamam diye geçtiği için fiziksel bir faaliyet gösteremiyor ne yazık ki, işte aynen böyle her şey zihinde bitiyor