Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Tunusun Mülteci Politikası

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552
Az önce şöyle bir şey gördüm

Mülteci karşıtıyım ama bu muamele berbat. Ülkene alırken sorunsuz aldınız ama kendi hatanı insanları çölde ölmeye terk ederek mi çözüyorsunuz? Ölenler arasında cocuklar bile var insanlık suçu bu

Yorumlar beni daha da şoke etti. Türk milletinin çoğunluğunun mantıklı dusunmedigini biliyordum ama her yüzüme çarptığı zaman daha da üzülüyorum

Valin

Rookie Idol
Tepki
1,080
Mülteci konusu hepimiz için çok büyük sıkıntı neden olduğunu uzun uzun açıklamaya gerek yok bence hepimiz az çok biliyoruz. Eskiden çok daha ılımlı yaklaşıyordum ama maalesef son zamanlarda benim de tahammülüm kalmadı. Ama bu demek değilki insanlar acı çeksin, sefil hallere düşüp zorbalık görsünler ve ölmeleri istensin. Bunların hiçbirini başka bir insanın yaşamasını istemem (tec*vüzcü,katil,t*rorist vb değilse) Halktaki bıkkınlığı da anlıyorum ama bu tarz yorumlar görmek insanlığa olan inancımı da yaralıyor. Bizim yarın öbür gün ne olacağımız belli değilken bir başkası için bu kadar kötü şeyler dilemek bir yerde zalimlik geliyor bana.

Tepki
297
Haberin devamını okumak lazım ya böylece bırakmazlar diye düşünüyorum. Mesela biz onca mülteci barındırmamıza onlara iş verilmesi yardım parası verilmesi ülkemizin ekonomisini berbat hale getirmelerine hatta bayramlarda suriyeye dönebilecek kadar yüzsüz olmalarına rağmen avrupa hergün bizi suçlu görüyor. Daha yeni yunanistana giden mülteci gemileri batırıldı onca insan öldü kim konuştu? Hanginizin haberi oldu? Ama bizim ülkemiz sürekli yurtdışında manşetlerde… halbuki bu araplar savaş halindeyken başladı sevişmeye hala kedi gibi doğruyorlar bunlar yüzünden ülkenin her türlü seviyesi düştü ama dış basında kim suçlu? Biz tabiki. Bu canilikten bağımsız söylüyorum yani sırf tunusu kötü göstermek için farklı bir olay yansıtılmış olabilir diyorum.

Falondia

Trainee
Tepki
91
Elbette bu şekilde çölde ölüme mahkum etmek yanlış ama kontrollü ve fazla insancıl şekilde ülkeden gönderilmeleri biraz gerçek dışı geliyor bana. Ülke resmen işgale uğruyor şuan; kimliğimiz, kültürümüz bozulmaya başladı ve bu daha başlangıç. Artık gerçekten bir “orta doğu” ülkesi olduk. Buraya gelenlerin çoğu da masum falan değil. Adam kendi ağzıyla söylüyor suriyede hapishaneden kaçıp buraya geldim geri dönemem diye. Bu insanlar inanılmaz hızlı ürüyor, gerçekten mağdur olsalar biraz utanmaları olurdu ülkeyi babalarının malı gibi görüyorlar üzgünüm bu ırkçılıksa ırkçılık ama hep bizden hoşgörü bekleniyor diğer ülkelerden değil bıktım artık