Kore’deki lüks markalar, genç K-pop idollerini marka elçisi olarak atadıktan sonra genç tüketicilerde bir artış görüyor

25

Global lüks markalar son zamanlarda genç K-pop idollerini elçi ve reklam modeli olarak kullanıyor. Geçmişte BLACKPINK Jennie ve Jisoo gibi 20’li yaşlardaki idolleri seçiyorlardı, ancak son zamanlarda yaş aralığı ergenlik çağına indirildi. NEWJEANS’ın tüm üyeleri Chanel, Dior, Gucci, Burberry, Saint Laurent vb. markaların elçisi olarak seçildi. Bu hamle, lüks tüketim yaşının düşmesine ve MZ tüketicilerin oranının artmasının beklenmesine bağlanıyor.

Dior kısa bir süre önce K-pop kız grubu NEWJEANS üyesi Haerin’i (17) mücevher, moda ve güzellik elçisi olarak atadı. Daha önce NEWJEANS Hani Gucci ve Giorgio Armani Beauty, Hyein Louis Vuitton, Danielle Burberry ve Saint Laurent Beauty, Minji ise Chanel Beauty, Fashion, Watches & Jewelry elçisi olarak atanmıştı.

Daha ergenlik çağındaki idollerin art arda lüks markaların elçisi olarak atanması, muhtemelen MZ kuşağının lüks markaların ana tüketicileri haline geleceği beklentisinden kaynaklanıyor. CNBC’de kısa süre önce yayınlanan bir habere göre, danışmanlık firması Bain & Company yakın tarihli bir raporunda “2030 yılına kadar Alfa Kuşağı (2010’dan sonra doğanlar) ve MZ Kuşağının (Y Kuşağı + Z Kuşağı) dünya çapında üst düzey moda markalarının satışlarının %80’ini oluşturacağını” ve “lüks tüketimin temel dayanağı haline geleceklerini” bildirdi. Bain & Company özellikle sosyal ağ hizmetlerinin (SNS) etkisiyle lüks tüketim yaşının düştüğünü analiz etmiştir. Bain & Company ayrıca Z kuşağının (1990’ların ortasından 2010’ların başına kadar doğanlar) ve ardından gelen “Alfa” kuşağının (şu anda 13 yaşında veya daha genç olanlar) 2030 yılına kadar lüks harcamaların üçte birinden fazlasını oluşturacağını tespit etmiştir.

Rapora göre, Z kuşağı ilk lüks alışverişini 15 yaş civarında, yani Y kuşağından üç ila beş yıl önce yapacak. Bunun nedeni artan refah düzeyi, sosyal medyanın yaygınlaşması ve online satış kanallarının yaygınlaşmasının lüks ürünlere ulaşmayı kolaylaştırmasıdır.

Bain & Company’ye göre, yükselen enflasyona, ardından gelen faiz artışlarına ve ekonomik gerilemeye rağmen, lüks moda markalarının satışları geçen yıl etkilenmedi ve küresel satışlar bir önceki yıla göre %22 artarak 353 milyar Avro’ya ulaştı. Bu yılki satışların, “sıfır Covid” sonrasında Çin’deki ekonomik faaliyetlerin yeniden başlamasına ve ABD ile Avrupa’daki ekonomik duruma bağlı olmasına rağmen, yaklaşık yüzde 3 ila 8 oranında artması bekleniyor.

1. Bunun gerçekten bir sorun olduğunu düşünüyorum… Keşke ergenlik çağındaki idoller yetişkin olana kadar marka elçisi olmasalar..

2. 20-30’lu yaşlardaki insanlar lüks ürünleri kendileri satın alıyor, ama gençlerin çoğu sadece ebeveynlerinin parasını harcıyor… Çocuklar kendilerine lüks ürünler almaları için ebeveynlerinin başının etini yemeye devam ederse, elbette sonunda tıpkı bir zamanlar herkeste olan North Face montlar gibi, aileleri lüks markaları satın alacaklar

3. Gencecik idollerin lüks marka elçisi olmasının sorunlu olduğunu düşünüyorum

4. Artık hiç kimse elçilerin ürün satışına etkisi olmadığını iddia edemez. Bu şirketler bunun farkında ve bu yüzden bu idolleri seçiyorlar

5. Bunu böyle görünce neden idollerin elçi olduğunu anladım. Bu çok kötü.

6. Burada söylenen her şey doğru

7. Burada NewJeans değil, toplum suçlanmalıdır

8. Ama amaçları bu… Aileler zor zamanlar geçiriyor olmalı.

9. Bu doğru ve tüm bu marka elçilerinin amacı da bu.

10. Bu gerçekten bir sorun… gençleri lüks eşyalar almaya teşvik etmek gibi

K: Pannchoa

Önceki İçerikSon zamanlardaki Instagram fotoğraflarıyla beğeni toplayan Rose
Sonraki İçerikP1Harmony grubundan Intak, kız arkadaşını grup programına getirdi
25 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments