Spekülatif makale NewJeans’in HYBE’a sözleşme feshi davası açabileceğini söylüyor

28

Spekülatif Makaleler New Jeans’in HYBE’ye Karşı Sözleşme Feshi Davası Açabileceğini İleri Sürüyor, Netizenler Bunun HYBE’ın Olumsuz Reklam Hamlesi Olduğundan Şüpheleniyor?

NewJeans’in, tıpkı TVXQ’nun SM Entertainment ile olan sözleşmesini sona erdirmek için izlediği yaklaşım gibi, sözleşmesini feshetmek için HYBE’a karşı dava açabileceği yönünde spekülasyonlar var.

Yasal kaynakların 1 Mayıs’ta verdiği bilgiye göre, ADOR bu ay içinde bir yönetim kurulu ve hissedarlar toplantısı düzenlemeyi planlıyor. Önceki gün, ADOR’u temsil eden avukat Lee Sokyun, Seul Batı Bölge Mahkemesi’nde hissedarlar toplantısı izin başvurusu için yapılan duruşmanın ardından gazetecilerle bir araya geldi. Lee, “Yönetim kurulu toplantısı 10 Mayıs’a kadar, hissedarlar toplantısı ise Mayıs ayı sonuna kadar gerçekleştirilecek” açıklamasında bulundu.

Daha önce HYBE, Min Heejin’in ADOR CEO’luğundan azledilmesi için bir hissedarlar toplantısı düzenlemeyi planladığını duyurmuştu. HYBE ve Min Heejin, yoğun yasal mücadelelere hazırlanmak üzere birleşme ve devralmalar konusunda uzman avukatlar atadı. Bu davanın yüz milyarlarca won tutarında olabileceğine dair spekülasyonlar var.

Sektörde insanlar NewJeans üyelerinin ne gibi seçimler yapacağını görmek için izliyor. Eğer HYBE ve Min Heejin bir anlaşmaya varır ve sözleşmelerini sürdürürlerse, New Jeans’in HYBE ile olan sözleşmesini iptal etmesi pek olası değil. Ancak, HYBE üstünlüğü ele geçirir ve Min Heejin’i başarılı bir şekilde ajanstan çıkarırsa, tüm durum değişecektir. Min Heejin’e göre, New Jeans üyeleri ona gerçekten çok yakın. Hatta işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya olduğunu duyduklarında ağlayıp onu aramışlar, hatta hayran iletişim uygulamaları aracılığıyla doğrudan açıklama yapmayı teklif etmişler. “Durum göz önüne alındığında, New Jeans’in Min Heejin’in yanında yer alarak HYBE ile olan sözleşmesini feshetmek için ihtiyati tedbir davası açması mümkün.”

Daha önce TVXQ 2009 yılında SM Entertainment’a karşı bir ihtiyati tedbir davası açmıştı. O zaman, TVXQ’nun üç üyesi (Xiah Junsu, Hero Jaejoong ve Mickey Yoochun) “13 yıllık bir sözleşme aslında ömür boyu bir sözleşmedir” diyerek adaletsizliği vurgulamıştı. Mahkeme bu talebi kısmen kabul etti. İlginçtir ki, bu dava da HYBE-ADOR anlaşmazlığı ile ilgilenen aynı hukuk firması tarafından ele alındı.

New Jeans’in TVXQ ile benzer bir karar vermesi halinde, asıl mesele Min Heejin’in iddia ettiği gibi HYBE’ın onlara haksız davranıp davranmadığı olacaktır. Sözleşmenin iptalini gerektirecek kadar dezavantajlı olduğunun kanıtlanıp kanıtlanamayacağının belirlenmesi de önemlidir.

Bununla birlikte, TVXQ örneğinde olduğu gibi, bir tedbir kararı alınsa bile, grubun bazı üyeleri tedbir kararını kabul etmezse, en kötü senaryoda durum grubun dağılması noktasına kadar tırmanabilir.

-Hayır, NewJeans’in ayrılmak için bir sebebi yok. Ayrıca, neden TVXQ’yu bu işe karıştırıp sorun çıkarıyorsunuz

-Üyeler ne hata yaptı?ㅠㅠ

-TVXQ ne alaka?

-TVXQ tam anlamıyla bir köle sözleşmesi altındaydı… bununla hiçbir ilgisi yok

-HYBE’ın olumsuz reklamı iğrenç. New Jeans muhtemelen şu anda promosyonlarına hazırlanmakla meşguldür!

-Yetişkinlerin böyle kavga etmesi gerçekten acınası. Çocukları bu olumsuz reklamın içine sürüklemekten bahsetmiyorum bile. Ne yapıyorlar böyle?

-Bu gibi makaleleri okumak New Jeans’i daha fazla desteklememe neden oluyor

-Çılgın p*çler, kızlar gelecek ay geri dönüyor ve siz onlara bu saçmalığı dinletiyorsunuz

-HYBE onlara çıkış yaptırmak bile istemedi ve onlara iyi davranmadı, ama yine de onlardan yararlanmak mı istiyor?

-Bu HYBE’ın New Jeans için olumsuz reklam yapma girişimi olmalı.

-Bu onların New Jeans için olumsuz reklam yapma girişimi mi? Kızları kötü göstermeye mi çalışıyorlar?

-HYBE benimle dalga mı geçiyorsun? Olumsuz reklamı böyle mi yapıyorsunuz?

-Bu sadece spekülasyon

-Hybe, iğrençsin

-Sihyuk, sen aşağılıksın

-Bu saçmalık.

-Hikaye yazıyorlar. Spekülasyonları habere dönüştürüyorlar.

-NewJeans, ayrılmak istiyorsanız ayrılın, vereceğiniz her karara saygı duyarım.

K:Pannatic

Önceki İçerikHYBE iki ay içinde Min Hee Jin’in yerine başkasını koymak istiyor, ama sonunda kim galip gelecek?
Sonraki İçerikSeventeen’in Albümleri Japonya’da Yerlere Döküldü
28 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments