Min Heejin, “HYBE, aespa’nın ilk hafta satışlarını geçmek için NewJeans albümüne önceden satın alma yapmak istedi”

115

HYBE ile ADOR duruşmasında Min Hee Jin’in tarafı, Min Hee Jin tarafından Nisan ayı başında HYBE yöneticilerine gönderilen bir e-postanın tüm içeriğini açıkladı.

CEO Min Heejin, “HYBE ile ilgili sorun, sektörün kötü uygulamalarını takip ederken eleştirilere yanıt vermeden etik dışı davranışlarda bulunmaya devam etmeleridir. Önde gelen bir ünlü ajansı olarak HYBE sorumlu davranmıyor. Şeffaf değiller. Bu durum NewJeans’e hem doğrudan hem de dolaylı olarak sürekli zarar vermiştir.”

“HYBE 100.000 albümü ‘önceden satın alma’ taktiğini önerdi. Şirket, ‘Get Up’ın yayınlanmasının ardından NewJeans’in bu taktikle ilk hafta satışlarında aespa’yı geçebileceği konusunda ısrar etti. Ancak, bu ADOR’un iş felsefesini açıkça ihlal ediyor, bu yüzden öneriyi geri çevirdik.”

Min Heejin, NewJeans’in HYBE’ın önerisini reddettiğini çünkü üyelerin listelerin zirvesine çıkma konusundaki önceki gerçek başarılarının lekelenebileceğinden ve gelecekte çeşitli fırsatlara zarar verebileceğinden endişe ettiklerini belirtti. Ayrıca, “Gelecekte, bu yöntem daha fazla ilgi görürse, NewJeans bunu yapmayı kesin bir şekilde reddetmiş olsa bile, tüm başarılarının arkasında buna katılmış gibi yanlış anlaşılabilir.” dedi.

Ardından sözlerine şöyle devam etti: “Eğer HYBE, NewJeans gibi herhangi bir hile olmaksızın zaten yüksek albüm satışlarına sahip grupları, diğer grupların rekorlarını aşmaya ikna edecek kadar kendine güveniyorsa, peki ya diğer gruplara ne yapıyor? Bu, HYBE’ın etik olarak eksikliğini göstermektedir. Bu taktiğin HYBE bünyesindeki tüm ajanslarda yaygın olarak kullanıldığının farkındayım. Yine de, iade koşuluyla yapılan değişimler ve ‘önceden satın alma’ olarak görülebilecek diğer değişimler konusunda şeffaf bir soruşturma yürütülmesini ve uygun önlemlerin alınmasını talep ediyorum.”

(Bilgi: ‘Albümü Önceden Satın Alma’, ajansın grubun satışlarını artırmak için belirli sayıda albümü satın aldığı bir yöntemi ifade eder. Ajans daha sonra tüm albümler tükenene kadar bu albümleri satmak için hayran imza günü gibi etkinlikler düzenlerler. Bu yöntem sadece sanatçıları fiziksel olarak yormakla kalmıyor, aynı zamanda hayranları aynı albümleri tekrar tekrar satın almaları için duygusal olarak da baskı altına alıyor)

1. Aaaa…

2. Nasıl ya

3. Demek sajaegi yerine… ㅋㅋㅋ önceden albüm satın alma yapıyorlar ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

4. Bu çok büyük bir açıklama

5. Wow yok artık bu büyük olay

6. HYBE böyle bir şey yapmadığını iddia ediyorduㅋㅋㅋㅋㅋ Dijital listelerde sajaegi yapan bir ajans sizce albüm satışlarında bir şey yapmaz mıydı? ㅋㅋㅋㅋㅋ

7. Soğan gibiler, sürekli yeni bir şey çıkıyor

8. Min Heejin büyük bir şey açıklayacağım dedi, cidden büyükmüşㅋㅋㅋㅋㅋ

9. İnanılmaz bir aşağılık kompleksleri var

10. Bu ne ya, HYBE? Aespa’ya o kadar takmışlar ki, acınası.

11. Yine mi aespa…

12. Önceden satın alma, sajaegi ile aynı mı?

13. Yine mi aespa?ㅋㅋㅋㅋ Onları ezmeyi bu kadar çok mu istiyorsun, Sihyuk-ah?

14. Min Heejin çok cesurㅋㅋㅋㅋBunu ifşa edecek cesarete sahip olması inanılmaz.

15. Vay be… aespa’ya olan kıskançlıkları, öfkeleri ve takıntıları üst seviyedeㅋㅋㅋㅋ

16. NewJeans prensiplerine bağlı kalarak doğru şeyi yaptı

17. Wow resmen Aespa ile kafayı bozmuşlar

18.ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ HYBE aşırı acınası….

 

K:Pannchoa&Pannatic

Önceki İçerikHYBE mahkemede Min Heejin’in şamanla görüşmesinden bahsetti, hakim ‘Yasal terimlerle konuşun’ dedi
Sonraki İçerik2NE1’ın Şu Anda Trend Olmasının Nedeni
115 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments