K-Pop’un En Zor Koreografilerinden 8 Tanesi

28

K-pop performansları söz konusu olduğunda zorluk her şeyin başı olmasa da, sektördeki en zor koreolardan bazılarını yapabilen gruplar için söylenecek bir şey var. Bu sahneler tamamen hayranlık uyandırıcıdır – bu idollerin ne kadar iyi performans gösterebildikleri karşısında hayrete düşeceksiniz! Belirli bir sıralama olmaksızın, işte K-pop’taki en zorlu koreografilerden bazıları.

 

 

SEVENTEEN – “MAESTRO”

13 üyeyi senkronize etmek başlı başına bir başarıdır, ancak bu dance break K-pop’un şimdiye kadar gördüğü en karmaşık ayak hareketlerinden bazılarına sahip! Bu koreografinin iyi görünmesi için gereken detay seviyesi gerçekten başarılması zor bir başarı. SEVENTEEN harika koreografileriyle tanınıyor, ancak “MAESTRO” şimdiye kadarki en iyi koreografileri olabilir!

 

 

ITZY – “WANNABE”

Bu koreografinin en ikonik dördüncü nesil kız grubu koreografilerinden biri olmasının bir sebebi var! ITZY üyelerinin bu koreografiyi ne kadar kolay gösterdiğine aldanabilirsiniz, ancak deneyimli dansçıların bile ustalaşması saatler süren çok sayıda hızlı hareket eden ayrıntı var. Ayrıca, beş üyeli bir grupta odak noktası her zaman herkesin üzerindedir; hataya yer yoktur!

 

 

NCT U – “The 7th Sense”

İnanılmaz yetenekli üyelerden oluşan bir NCT U birimi, koreograf, bu koreografiyi oluştururken kesinlikle onların dans becerilerinden yararlandı. Neredeyse her hareketin bir parçası olan karmaşık zıplamalar ve dönüşlerle, bu kesinlikle kalbi zayıf olanlar için değil. NCT zorlu koreografileriyle tanınan bir başka grup, ancak “The 7th Sense” en zorlarından biri olabilir.

 

 

 Red Velvet’s Irene & Seulgi – “Naughty”

Bir dansı icra etmek için gereken enerji her zaman önemli değildir – bazen teknik her şeydir! Bu koreoda muazzam miktarda ayrıntı var ve profesyonel dansçılar bile bunu doğru yapmakta zorlanabiliyor. Tutting adı verilen bir dans türüne dayanan bu koreodaki her bir açıyı yakalamak için gereken pratik miktarı Irene ve Seulgi’ye büyük saygı kazandırdı.

 

 

TXT – “Can’t We Just Leave The Monster Alive?”

Enerjiden bahsetmişken, bunu yapmak istiyorsanız kardiyolarınızın (ve dizlerinizin) çok iyi durumda olduğunu umsanız iyi olur! Hızlı ayak hareketleri ve bir ton zıplama ile TXT’nin B-side parçası “Can’t We Just Leave The Monster Alive?” en zor koreografiye sahip B-side parçalarından biri olabilir. Üyelerin bu şarkıyı konserde seslendirebilmeleri ve devam edebilmeleri inanılmaz!

 

 

Kep1er – “We Fresh”

Sadece tempo açısından bile bu koreografide ustalaşmak inanılmaz derecede zor! Kep1er üyelerinin bu şarkıda yüksek hızlarda bile sergiledikleri senkronizasyon seviyesi, bu koreografiyi öne çıkaran sayısız formasyon değişikliği gibi dikkat çekici. Çoğu dansçı size yer çalışmasının en yorucu koreografilerden biri olduğunu söyleyecektir, ancak üyeler bunu kolaymış gibi gösteriyor!

 

 

SHINee’s Taemin – “MOVE”

Tüm sektörde tanınan Taemin’in hit şarkısı “MOVE” aldatıcı derecede zor bir koreo içeriyor. Bunun ana noktası vücudunuzun farklı bölümlerini izole etme yeteneğidir ve bu herkesin Taemin gibi yapabileceği bir şey değildir. Deneyen herkes size bu dansın iyi görünmesinin çok zor olduğunu söyleyebilir çünkü çok izolasyon odaklı.

 

 

BTS – “Run BTS”

Bu koreografi dünyayı kasıp kavurdu ve nedenini anlamak çok kolay! K-pop’un en enerjik ve karmaşık koreografilerinden biri olan bu koreografide bir sürü büyük hareket ve küçük detaylar var. Hatta bir gösteri ile başlıyor, bu da dansın geri kalanının havasını gerçekten belirliyor. Burada ciddi anlamda çılgın ayak hareketleri var, bu yüzden kardiyo yapmaya hazır olun!

 

Sizce K-pop’taki en zor koreolar hangileri?

K: soompi

Önceki İçerikBig Bang’in 70.000 Kişinin Katıldığı Sangam Stadyum Konseri
Sonraki İçerikChoi Yena Son Fotoğraflarıyla Knetizenleri Şaşırtıyor
28 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments