Sejong Hukuk Bürosunun, Min Heejin’i Temsil Eden Yasal Açıklamasının Tamamı

2

“Merhaba. Biz Sejong Hukuk Bürosu, ADOR CEO’su Min Hee Jin’i temsil ediyoruz.

22 Nisan 2024 tarihinde HYBE, CEO Min Hee Jin ve iç direktörün görevden alınma teklifini görüşmek üzere bir ara hissedarlar toplantısı talep etmiştir. Ara hissedarlar toplantısı yarın (31 Mayıs 2024, saat 9.00) için planlanmıştır. Ancak bu eylem Min Hee Jin ile HYBE arasındaki hissedarlık sözleşmesini ihlal etmektedir. Bu nedenle, 7 Mayıs 2024 tarihinde CEO Min Hee Jin, HYBE’ye karşı ‘CEO Min Hee Jin ve İç Direktörün Görevden Alınması Teklifi’ ile ilgili oy haklarının kullanılmasının yasaklanması için ihtiyati tedbir talebinde bulundu (Seul Merkez Bölge Mahkemesi Dava No. 2024KaHap20635).

30 Mayıs 2024 tarihinde Seul Merkez Bölge Mahkemesi 50. Hukuk Dairesi ihtiyati tedbir başvurusuna ilişkin bir karar vermiştir. Sonuç olarak, ADOR’un 31 Mayıs 2024 tarihinde yapılması planlanan ara hissedarlar toplantısında HYBE, ‘İç Direktör Min Hee Jin’in Görevden Alınması’ lehine oy kullanma hakkını kullanamayacaktır. HYBE ihtiyati tedbir kararını ihlal eder ve oy haklarını kullanırsa, CEO Min Hee Jin’e 20 milyar won (14.536.476 USD) dolaylı ceza ödemek zorunda kalacaktır.

İhtiyati tedbir başvurusunun yapıldığı 7 Mayıs 2024 tarihinden kararın hemen öncesine kadar HYBE’nin yasal temsilcisi toplam 11 kez kapsamlı yazılı materyal sunarken, Min Hee Jin’in tarafı dokuz kez yazılı materyalle karşılık vererek kapsamlı çürütmelerde bulundu. Bugün mahkeme, her iki tarafın argümanlarını dikkatle inceledikten sonra CEO Min’in ihtiyati tedbir başvurusuna atıfta bulundu. Mahkeme, HYBE’nin medyada geniş bir şekilde dolaşan cadı avı benzeri iddialarının tamamının asılsız olduğu sonucuna vardı.

Bu davadaki kilit konular şunlardı: 1) HYBE’nin, CEO Min Hee Jin ile HYBE arasındaki hissedar sözleşmesinde yer alan ve “HYBE’nin Min Hee Jin’i beş yıl boyunca ADOR’un CEO’su ve iç direktörü olarak tutmak için oy haklarını kullanması gerektiğini” belirten oy haklarını kısıtlama anlaşmasına uymaya zorlanıp zorlanamayacağı ve 2) CEO Min Hee Jin’in görevden alınması veya istifası için gerekçeler olup olmadığı.

Oy haklarını kısıtlama anlaşması taraflar arasında bir anlaşma olduğu için buna uyulması doğaldır. Ancak HYBE, taraflar arasındaki bu açık anlaşmayı dahi inkar etmiştir. Yine de mahkeme, hissedarlar sözleşmesinin dili açık olduğu için HYBE’nin argümanını kabul etmedi.

CEO Min Hee Jin’in görevden alınması veya istifası için gerekçe olup olmadığına ilişkin olarak, HYBE tarafından medya aracılığıyla sızdırılan tüm KakaoTalk konuşmalarının mahkemede sunulmasına rağmen, mahkeme HYBE’nin iddialarını reddetti. HYBE’nin CEO Min Hee Jin’in görevden alınması veya istifasına ilişkin gerekçeleri kanıtlayamaması, bu tedbir başvurusunun kabul edilmesinin en önemli nedenidir.

HYBE’nin yasadışı denetiminin başladığı 22 Nisan 2024 tarihinden bu yana, bu tür yasadışı denetimler yoluyla elde edilen veriler filtrelenmeden sızdırılmıştır. Bununla birlikte, CEO Min Hee Jin’i kötü niyetli bir cadı avının hedefi haline getirebilecek bazı KakaoTalk konuşmaları dışında, HYBE’nin iddialarını destekleyen hiçbir kanıt bulunmamaktadır.

Bu dava sırasında, üçüncü taraflar arasında kötü niyetle düzenlenmiş özel konuşmalar medyada gelişigüzel paylaşıldı. Şu anda bile bazı YouTuber’lar ve blog yazarları bu düzenlenmiş KakaoTalk konuşmalarını kendi isteklerine göre yorumlamakta, mahremiyeti ihlal etmekte ve CEO Min Hee Jin ile ADOR üyelerini karalamaktadır. Buna karşı yasal işlem başlatmayı planlıyoruz, bu nedenle yayınlanan tüm videoları vb. derhal kaldırmanızı rica ediyoruz.

Ayrıca, HYBE mahkemenin tedbir kararına saygı göstermelidir. HYBE, ihtiyati tedbir kararına rağmen CEO Min Hee Jin’i CEO ve iç yönetici pozisyonlarından çıkarmak için herhangi bir eylemde bulunursa, bu doğrudan hissedar sözleşmesini ihlal edecektir. Ayrıca, CEO Min Hee Jin’in görevden alınması için bir gerekçe olmadığı sürece, CEO Min Hee Jin’in iki dahili direktörünün görevden alınması için de herhangi bir gerekçe bulunmamaktadır. Dolayısıyla, HYBE’nin bu yöneticileri görevden alması, mahkemenin kararına saygısızlık ve haksız bir görevden alma anlamına gelecektir. Teşekkürler.”
CR: Allkpop

1. Baya cool

2. 👏

3. Kral Sejong!

4. Burası diğer yerden çok farklı. Bu çok temiz.

5. Kral Sejong işinde çok iyi!

6. Yani önümüzdeki 5 yıl boyunca Min Heejin için görevden alınma tehdidi yok mu?

7. Sejong iyi bir iş yaptı ve mahkeme bir kez olsun sağduyulu davrandı.

8. Yani NewJeans ve Min Heejin birlikte kalacaklar, değil mi? Ohh

9. Kral Sejong

10. Bu çok ferahlatıcı, cidden

K: pannchoa

Önceki İçerikHYBE’nin ABD Mahkemesinden Tespit Etmesini İstediği ‘Guiltyarchive’ Hesabı
Sonraki İçerikAespa ‘Armageddon’ MPD Fancam
2 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments