NCT Renjun, sasaeng olduğunu düşünerek sıradan birinin telefon numarasını ifşaladı

42

“Beni aramayı bırak, numaranı yayınlayacağım
Öğle yemeğinde şeftali yedim~”

Renjun sıradan birini sasaeng sandı ve telefon numarasını ifşa etti

NCTzenler onun telefon numarasını terörize etti

Fakat telefon numarasının sahibi internette bir açıklama yayınlayarak bir sasaeng olmadığını ve Renjun’u aramak gibi bir niyeti olmadığını açıkladı.

“Merhaba, NCT’den Renjun’un internette ifşa ettiği telefon numarasının sahibiyim. Öncelikle, ben kesinlikle bir NCT sasaeng’i değilim. İdollere ya da ünlülere karşı hiçbir ilgim yok.

Sizi durum hakkında bilgilendirmek için buradayım.

Arkadaşlarım A, B ve ben Laftel’i paylaşacak insanlar bulmaya çalışırken birini buldum ve Arkadaşım B’ye aşağıdaki resimdeki gibi bir mesaj gönderdim.

Yazar: Sadece üçümüz mü bölüşsek?
Arkadaş B: TikTok izliyordum. Evet, benim için sorun yok.
Yazar: TikTok’a yenildim.
Arkadaş B: Arkadaş A bu konuda ne düşünüyor?
Yazar: Arkadaş A’ya sor.
Arkadaş B: Arkadaş A uyuyor.
Yazar: Ücreti yaklaşık 4,900 KRW.

Sohbet ederken, Arkadaş A’nın uyuduğunu öğrendim, bu yüzden Arkadaş B’den Arkadaş A’yı uyandırmasını istedim. Ancak Arkadaş A hala kalkmamıştı. Ders bittikten sonra Arkadaş A’yı aradım.

Arkadaşlarımın numarasını genellikle soyadlarıyla birlikte kaydederim, bu yüzden Arkadaş A rehberimde kayıtlı numara olduğu için fazla düşünmeden onu aradım.

Ama telefonu açtığında karşımda arkadaşım değil, bir erkek vardı. Arama şöyle oldu:

Yazar: Alo?
Renjun: Alo?
Yazar: Bu ** telefon numarası değil mi?
Renjun: (sessizlik)
Yazar: Telefon numarası değişti mi?
Renjun: Bu numarayı şikayet edeceğim.

Ve bununla birlikte telefonu kapattı. Şok olmuştum ama “Sanırım numarasını değiştirdi?” diye düşündüm ve arkadaşımın numarasını tekrar bulmaya çalıştım. İşte o zaman fark ettim ki, Arkadaş A’nın numarasını soyadıyla birlikte değil, ilk adıyla kaydetmişim.

Saat 3:45’te yapılan arama Renjun’a, 3:46’da yapılan arama ise Arkadaş A’ya yaptığım aramaya aitti.

Arkadaş A ile görüşmeyi kapattıktan sonra bilinmeyen numaralardan gelen aramalar devam etti. “Bu da ne?” diye merak ettim ve daha önce yanlış aradığım numaranın dolandırıcı olduğunu düşündüm. Telefonu her kapattığımda başka bir arama geliyordu. Hatta yurt dışından bile aramalar geliyor ve aşırı miktarda kısa mesaj geliyordu. Kendimi bir çetenin başına bela olmuş gibi hissediyordum.

Bir yığın aramayı atlattıktan sonra 200 mesajın biriktiğini gördüm. “Dolandırıcılar bugünlerde mesajlarla mı terör estiriyor?” diye düşündüm ve mesajlara bir göz attım.

Bana gelen mesajlar burada yazamayacağım kadar çok sözlü tacizle doluydu. ‘Hey seni sürtük’, ‘Renjun’u rahat bırak seni deli sürtük’, ‘Neden böyle yaşıyorsun’ gibi mesajlar aldım.

Mesajları gördüğümde kendi kendime “Yanlışlıkla bir idolü mü aradım?” diye düşündüm ve idollerin canlı yayın yaparken sasaeng’lerden telefon aldığı YouTube kısa filmlerini gördüğümü hatırladım.

X’i (eski adıyla Twitter) sadece KakakoTalk sunucularının kapalı olup olmadığını kontrol etmek için kullanıyorum, o kadar. Her ihtimale karşı Twitter’da ‘sasaeng’ kelimesini arattım ve Renjun’un Bubble aracılığıyla bir telefon numarasını ifşa ettiğini gördüm. Benim bir sasaeng olduğumu düşünmüştü.

Bunu görür görmez hemen telefon numaramı değiştirmeye gittim. Mağazaya gittiğimde, mağaza bana durum buysa polise gitmem gerektiğini söyledi, ben de numaramı değiştirmedim ve doğrudan karakola gittim.

Polis onlara hikayemi anlattıktan sonra SM’e ulaşmaya çalıştı ama telefonu açmadılar.

Sonra polis bana tek yolun Renjun’un numarasını tekrar aramak olduğunu söyledi ve ben de onlara telefonumu verdim.

+ Bu noktada polis memuru onu sürekli arayıp aramadığımı sordu ve ben de telefonumu vermeden önce sadece bir kez yanlışlıkla aradığımı söyledim.

Renjun, memur aradıktan sonra bile telefonu açmadı, bu yüzden polis bir kısa mesaj bıraktı. Bundan sonra iletişime geçebildiler.

Polis telefonda menajerle konuştu ve aşağıdaki içerik telefon görüşmesiyle ilgili tekliften duyduklarımdır.

Menajer Renjun adına çok özür dileklerini söyledi ama Bubble’da bir şey yayınlandıktan sonra onu silemiyorlar. Şu andan itibaren, ifşa olan telefon numaralarını engellemeye çalışacaklar. Ayrıca benim bir sasaeng olabileceğimi de belirttiler.

Onlardan aldığım cevap bu. Numaram çoktan ifşa oldu ve bir saatten fazla bir süre boyunca uluslararası aramalar da dahil olmak üzere çok sayıda arama aldım. Numaram X’te bile ifşa edildi ve tanıdıklarım bana neler olduğunu soruyor.

Yanlışlıkla bir numarayı aramak yanlış, ama gerçekleri kontrol etmeden normal bir kişinin numarasını herkese açık bir şekilde ifşa etmek doğru mu?

Telefon numaramı değiştirdiğim için memura ailemin telefon numarasını verdim. Birkaç saat sonra memurlardan bir telefon aldım ve SM’in hukuk ekibinin bu konuda gerçekten üzgün olduğunu söylediler. Henüz bir özür telefonu almadım.

Büyük miktarda sözlü tacize uğradım ve telefon numaramı değiştirmek zorunda kaldım çünkü yanlış numarayı arayarak bir hata yaptım. SM’den düzgün bir açıklama talep ediyorum.”

Mağdur bir açıklama yükledi

SM ve Renjun henüz özür dilemedi

[+301][-2]

1. [+171, 0]
Renjun’un bir sasaeng ile sorunu varsa, Bubble’da “gidin bu kişiye saldırın” der gibi ifşa etmek yerine ona sessizce dava açması gerekirdi~ Bu gerçekten yanlış

2. [+164, 0]
Menajer özür diledi ama Renjun dilemedi ㄷ~…

3. [+151, 0]
Numarayı Bubble’a koyması kötü bir hareketti, hayranlardan resmen o kişiye saldırmalarını istemiş oldu, çok yanlış bu, özellikle de o kişi yanlış bir şey yapmamış sıradan biriyken

4. [+146, -1]
Bu kişi kesinlikle dava açmalı. Bir gecede bir sürü nefret aldı ve hala yabancı hamam böceklerinden nefret alıyorㅠㅠㅠ

5. [+137, 0]
Renjun’un ruh sağlığı sorunları yaşıyor olması mağdurun suçu değil, telefon numarasını paylaşmak çok çirkin. Bu, binlerce hayranına gidip sıradan bir insanı öldüresiye taciz etmelerini söylemek gibi bir şey.

6. [+66, 0]
Diğer idoller de sasaengler tarafından aranıyor ama numaraları ifşa etmiyorlar, bu aptal oldukları için değil… Starbucks boykotu olayı da ne düşündüğünü merak etmeme neden oldu.

 

K:Pannchoa

Önceki İçerikRIIZE’ın ilk mini albümü ‘RIIZING’ ilk hafta satışlarında 1 milyonu aşmayı başardı
Sonraki İçerikKullanıcılar, PUBG’deki NewJeans karakterleriyle uygunsuz gönderiler atıyor
42 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments