Kore hükümeti düşük doğum oranlarıyla böyle mi başa çıkacak?

66

Ayın 19’unda, hükümet ‘ulusal nüfus acil durumu’ ilan etti ve düşük doğum oranlarıyla mücadeleye yönelik tedbirleri tartıştı. Tartışılan politikalar arasında doğum izni ücreti, doğum izninin genişletilmesi ve kredi standartlarının gevşetilmesi gibi önlemler yer aldı.

Bunlar arasında ilkokul öğrencilerine gece ders çalışma uygulaması konulması ve asgari ücretin kaldırılması da dikkat çekiyor. Hükümetin tartışığı iddiaya göre, ilkokul öğrencilerini geç saatlere kadar ayakta tutmak (Ç/N: Yani evden dışarda olmalarını sağlamak), evli çiftlerde ikinci bir çocuk yapma olasılığını artırıyor.

[+284][-3]

1. [+152, -1]
Anca 50 yaş üstü insanlara siyaseti yasakladığımızda bu ülke düzelir..

2. [+117, -2]
Bu gerçekten efsanevi, kadınların çocuk yapmamasının sebebinin erkeklerden nefret etmeleri olduğu gerçeğiyle yüzleşemiyorlar

3. [+113, -0]
Demek daha fazla çocuk yapılsın diye ilkokul öğrencilerine işkence çektirecekler ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

4. [+80 ,-0]
En büyük sorun, tepedeki pisliklerin, insanları tek boyutlu, tek hücreli sanmaları ve onları çok boyutlu, geniş perspektifli, farklı düşünemeyen canavarlar olarak görmeleridir. Şu anda alınan tedbirlere bakıldığında tek düşündükleri kadın ve erkeği üremeye itmek. Kızlar erkeklerden bir yıl daha geç okula gitsin diyorlar, şimdi çocuklara gece yarısı dershaneleri koymak istiyorlar.. uyanın artık. İnsanlar, çocuk doğurmanın aileye vereceği zararı, gelecekteki gelirlerini, evlilikten dolayı katlanmak zorunda kalacağı zararı düşünmeden, hayvani dürtülerle çocuk doğuran yaratıklar değildir.

5. [+49, -0]
Bu yalan haber olsa gerek değil mi? Bir ülkenin böyle olabileceğine inanamıyorum

 

K:Pannchoa

Önceki İçerikRed Velvet’in ‘Cosmic’ klibi, ‘Midsommar’ filmine sadece ‘esinlenildi’ denemeyecek kadar çok mu benziyor?
Sonraki İçerikNewJeans’in Debutundan İtibaren Marka İtibar Değerleri
66 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments