NewJeans’in J-Pop Grubu Olarak Sınıflandırılması Doğru Muydu?

8


Ten Asia’nın ayın 5’inde yayınladığı habere göre geçtiğimiz ayın 21’inde yayınlanan Japonca çıkış albümü ‘Supernatural’, Apple Music ve Vibe gibi büyük müzik sitelerinde ‘J-pop’ olarak sınıflandırıldı. Bu sınıflandırmanın NewJeans’in menajerlik şirketi ADOR’un talebi üzerine yapıldığı doğrulandı.

Bazı hayranlar, K-pop’un temsilci gruplarından biri olarak kabul edilen NewJeans’in yeni albümünün J-pop olarak sınıflandırılmasını tartışmaya devam ediyor.

Hayranlar, albümün Japonya’da piyasaya sürülme niyetiyle yayınlanmasına rağmen her şarkının yüksek bir yüzdesinin Korece olduğuna işaret ederek hayal kırıklıklarını dile getirdi. Aynı zamanda, şarkı sözlerinin tamamı İngilizce olan bir grup olan BTS’in ‘Dynamite’ albümünün K-pop olarak sınıflandırıldığı hatırlatıldı.

ADOR şunları söyledi “Japon müziğini tanıtmak için Japonca bir albüm olarak yayınlandı ve daha fazla hayranın kolayca erişebilmesini sağlamak için küresel dağıtımı seçtik. Farklı bir dağıtım ortamında ve medyanın gelişmesine bağlı olarak hızla yayılan içerikte, J-pop ve K-pop ‘türler arasında ayrım yapmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum.”

Ancak müzik endüstrisi de bu konuda hayal kırıklığı yaşadığını ifade ediyor. Bir yetkili, “Üyeler, müzik ve stil dahil olmak üzere her açıdan K-pop olarak sınıflandırılması gerektiğini düşünüyorum,” dedi. Yetkili şunları ekledi: “Hanni dışında NewJeans’in dört üyesi de Koreli ya da Kore kökenli. Müzik ve tarz açısından 90’lı yıllardan geliyorlar. “Kore müzik endüstrisinin 90’ların K-pop’uyla çok ilgisi olduğunu ve müzik yoluyla geliştiğini düşünüyorum. NewJeans’in tarzı ve müzik videoları güncel trendlerle uyumlu, ancak J-pop olarak etiketlenmesi utanç verici” dedi.

1. Koreliler neden Japon çıkış şarkılarında Korece sözlerin yer almasını eleştiriyor? Elbette J-Pop olarak sınıflandırılıyor ve bu onların Japonca çıkış şarkısıㅋㅋㅋㅋ

2. Bu onların Japonca ilk albümlerinin adı, ne yapıyorsun, muhabir?

3. Lütfen bir makale yazmadan önce Koreli idollerin Japonca albüm kataloğuna bakın

4. Sanki son birkaç gündür bu muhabir tartışma yaratmaya çalışıyor…

5. BTS’in paçasına yine yapıştılar

6. Japonca albüm orijinal olarak J-pop

7. Muhabirin dileği NewJeans’in bir şekilde eleştirilmesi

8. Wow daebak.. Japon şarkılarının J-pop olarak sınıflandırıldığını söyleyen bir makale vardı. Acaba NewJeans çok etkili olduğu için mi yoksa pis bir şaka mı?

9. Bunu yapmalarını Sihyuk mu söyledi?

10. BTS’in Japonca albümü J-pop olarak sınıflandırılıyor ama neden BTS’e dadandılar?

K:pannkpop
Ç:netizenturkey

Önceki İçerikCha Eunwoo’nun Waterbomb Performansından Önceki Ve Sonraki Hali
Sonraki İçerikNetflix Kore, Newjeans’in Resmi İnstagram Hesabını Takip Ediyor
8 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments