Attrakt’ın “Süper Zengin” Singapurlu Yatırımcısı Tutuklandı, Hayranlar Fifty Fifty İçin Endişeleniyor

9

37 yaşındaki Singapurlu iş adamı ve Evergreen Group Holdings‘in CEO’su David Yong tutuklandı ve vergi belgelerinde tahrifat yapmakla suçlandı.

 

Bazıları tam adı Yong Khung Lin olan Yong’u, Netflix’in Kore’deki ‘Super Rich’ dizisinden tanıyor. Lüks yaşamını sergilerken kendisini “Singapur’un En Zengin %1’i” olarak pazarlıyordu.

 

Ancak çoğu K-Pop hayranı için ilk kez, eski FIFTY FIFTY üyelerine karşı kazandığı yasal zaferin ardından K-Pop yönetimi ATTRAKT‘a yatırım yapmak için adım attığında ortaya çıktı.

Yabancı sermayenin sorunlu kız grubunu “kurtarmak” için yatırım yaptığı haberi Kore’den ve dünyanın dört bir yanından K-Pop hayranlarını heyecanlandırdı, çünkü “Cupid Conflict” herkesi şok etti ve FIFTY FIFTY’nin geleceği için endişelendirdi. Çok geçmeden, basın bülteninde de belirtildiği gibi, “ATTRAKT’ı yeniden canlandıran parlak zırhlı şövalye” olarak anılmaya başlandı.

Yong’un yatırımıyla ATTRAKT yeni bir kız grubu ya da “FIFTY FIFTY 2.0.” kurmayı hedefliyordu.

Ancak 1 Ağustos 2024 (Singapur Standart Saati) itibariyle Yong’un tutuklandığı bildirildi. 3 Ağustos 2024 itibariyle Yong “hesaplarda tahrifat yapmakla” suçlandı ve on yıla kadar hapis cezası (ve/veya para cezasına çarptırılmakla) karşı karşıya kaldı.

Singapur polisinin soruşturmasına göre Yong, 2021 yılında vergi dolandırıcılığı yapmak amacıyla Jolene Low Mong Han’a Evergreen Group Holdings’e ait belgelerde tahrifat yaptırmakla suçlanıyor. Buna ek olarak, Evergreen Group Holdings, fon toplamak için yıllık %10 faiz vaat eden sahte senetler düzenlemekle suçlanıyor. Söz konusu senetlerin ihracından elde edilen yatırım fonlarının kötüye kullanıldığı iddia ediliyor.

Soruşturma, 2023 itibariyle Evergreen Group Holdings’in “Singapur’daki tüketicileri şirketin finansal hizmetler sağlamak için düzenlenmediği veya lisanslı olmadığı konusunda uyarmak için Singapur Para Otoritesi Yatırımcı Uyarı Listesine yerleştirildiğini” ortaya koydu.

 

Bununla birlikte, Yong’un tutuklanmasıyla birlikte hayranlar FIFTY FIFTY ve/veya ATTRAKT’a ne olacağından emin değil.

 

Koreliler, Yong’un Kore televizyonlarındaki birkaç eğlence programına katıldığında akıllarından geçen şüpheleri dile getirerek, servetiyle övündüğü için onu “abartı” olarak nitelendirdiler. Tutuklanmasının FIFTY FIFTY’nin geri dönüşünü etkilemeyeceğini uman Koreliler, Yong’u Kore’nin en kötü şöhretli dolandırıcılarından biri olan Jeon Chung Jo ile kıyasladı.

  1. Demek FIFTY FIFTY’ye yatırım yapan adam bu.
  2. FIFTY FIFTY’ye ne olacak şimdi?
  3. Onda bir terslik olduğunu biliyordum. S*ktir.
  4. Onu ilk kez FIFTY FIFTY’ye yatırım yaptığını açıkladığında duydum ve… Bunun olacağını tahmin etmiştim.
  5. Çıktığı her televizyon programında onun bir dolandırıcı olduğunu anladım. Mesela… Gerçek zenginler asla programlara çıkıp paralarını nereye yatıracakları konusunda öneri istemezler.
  6. Bu SIGNIEL SEOUL’a bir ün kazandıracak…”
  7. Bütün dolandırıcılar SIGNIEL SEOUL’da mı yaşıyor?
  8. Bekle, bu adam FIFTY FIFTY’nin yönetimine yatırım yapmamış mıydı?
  9. Onun kadar ‘zengin’ birinin ‘Unpredictable Fortunetellers’ gibi bir programa çıkması garipti. Ve zenginliğini göstermekte bu kadar aşırıya kaçması da garipti. Eğer gerçekten bu kadar zengin olsaydı medyanın ilgi odağı olmaya ihtiyacı olmazdı. Kendi bağlantıları olurdu. Bununla birlikte… Umarım FIFTY FIFTY geri dönüşlerini gerçekleştirebilir ve başarıya ulaşabilir.

K: koreaboo, Theqoo

Önceki İçerikNetizenler İdolün İmajına Zarar Veren Hareketleri Sıralıyor
Sonraki İçerikLe Sserafim, İtibarını Geri Kazanabilecek Mi?
Subscribe
Bildir
guest
9 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments