İdolden Dönme Aktris, Netflix Kore’nin Sosyal Medyası Tarafından Alenen “Saygısızlığa Uğradı”

9

JTBC‘nin K-Draması My Sweet Mobster‘ın Netflix‘te gösterime girmesini kutlamak amacıyla Netflix Kore’nin sosyal medya hesabı @netflixkr başrol oyuncuları Um Tae Goo ve SECRET üyesi aktris Han Sunhwa‘nın (ya da Han Seon Hwa) yer aldığı kısa bir klip paylaştı.

Klipte, kadın başrol karakteri Eun Ha, erkek başrol karakteri Ji Hwan’ı aegyo ile bombardıman ediyor. (Klip için tıklayın)

 

“Han Sunhwa, Um Tae Goo’ya şirinlikle saldırarak onu küplere bindirdi” şeklindeki gönderi zararsız görünse de, @netflixkr’ın belirli bir yorumu sabitleme ve yanıtlama kararı o zamandan beri ciddi tepkileri tetikledi.

Sabitlenen yorum, klipteki durumun gerçekçi olmadığını, Um Tae Goo’nun Han Sunhwa tarafından baştan çıkarılamayacak kadar büyük bir “kral” olduğunu ve ondan bir “ahjumma” olarak bahsettiğini söylüyor. Ahjumma, yaşlı ve/veya orta yaşlı kadınlara hitap etmek için kullanılan bir terim olduğundan, hitap edilen kişinin yaşça çok büyük olmadığı durumlarda, ahjumma olarak adlandırıldıklarında rahatsız olmaları kuvvetle muhtemeldir.

Sabitlenmiş Yorum: Pöff… King-Tae Goo’nun bir ahjumma tarafından korkutulması fikri hiç de gerçekçi değil, LMAO.

netflixkr “Böylesi daha şirin” yanıtını verince, Koreliler resmi bir sosyal medya hesabının “saygısız” bir yorumla etkileşime geçmesinden rahatsız oldu.

  1. Netflix aklını mı kaçırdı?
  2. Bekle, yorumda Han Sunhwa’ya ahjumma mı deniyor? Ne bunlar, çocuk mu? Çocuklar bile Han Sunhwa’yı unnie ya da noona olarak bilir. Kral Tae Goo’nun kim olduğu hakkında hiçbir fikrim yok ama Han Sunhwa’dan YEDİ yaş büyük olduğunu duydum… Han Sunhwa bir ahjumma ise bu onu ne yapar merak ediyorum.
  3. Belli ki K-Drama’yı izlememişler. İzlemiş olsalardı başroldeki kadına böyle saygısızlık etmezlerdi. Başrol oyuncuları birlikte gerçekten çok iyiydi ve oyunculukları da çok iyiydi. Böyle bir yorum yapmanın anlamı neydi? Han Sunhwa da dizide çok yaşlı görünmüyordu. Bir erkeği göklere çıkarmak için bir kadının üzerinde tepinmeye gerek yok.
  4. Delilik.
  5. Netflix Kore’nin arkasındaki insanların hepsi aptal. Eskiden harikaydı ama OG ekibinin artık orada olduğunu sanmıyorum.
  6. [Silinmiş Yorum]
  7. Kime ahjumma diyorlar?
  8. Resmi hesapla böyle bir yorumla etkileşime geçmek? Çılgınlık.
  9. Resmi hesapla mı?!
  10. Püüüü size

K: koreaboo

Önceki İçerikLe Sserafim ‘Crazy’ Ön Sürümü
Sonraki İçerikGrup Arkadaşına Zorbalık Yapmak ve Saldırı Düzenlemekle Suçlanan Eski Idol, Tartışmalı Bir Dönüş Yaptı
Subscribe
Bildir
guest
9 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments