Seventeen Fan Hesapları, Newjeans-Hybe Durumu Hakkında Endişelerini Paylaştı

10

“Bunu sadece bir kez söyleyeceğim…

Nereden başlayacağımı veya ne kadar söyleyeceğimi bile bilmiyorum. Geçtiğimiz yıl boyunca Pledis ve HYBE’ı kaç kez eleştirdiğimi sayamadım…

Kendi sanatçılarına karşı aldıkları eylemler, baştan sona, düzgün bir şirketten bekleyeceğiniz türden değil. Hem sanatçılarına hem de hayranlarına karşı apaçık bir saygısızlıkları o kadar belirgin ki inanılmaz derecede sinir bozucu.

Sanatçılarını koruması gereken ajansın, onları ön saflara koyup arkalarına saklanması gerçekten doğru mu? NewJeans’in (üzgünüm, onlardan sadece bir kez bahsedeceğim) nasıl muamele gördüğünden her geçen gün ciddi şekilde hayal kırıklığına uğruyorum. Gerçekten kendi sanatçılarınıza böyle mi davranmalısınız? Üzücü ve korkarım ki bir gün kendi üyelerimizin de başına aynı şey gelebilir.

Başlangıçta her iki şirketin de hayranı değildim ama bu yıl ikisi de büyük bir hayal kırıklığı oldu. Bir şirketin temel görevi eğlence işine odaklanmak ve sanatçıların gelişebileceği, onları koruyup destekleyebileceği bir ortam yaratmaktır. Bu en azından ve bunda başarısız olmaları hem sinir bozucu hem de cesaret kırıcı.

Bütün bunları söyleyecek kimim ki ben? Ama bugün orada olanların yarın bizim başımıza da gelebileceğini düşünmeden edemiyorum. Bu yüzden, hala konuşabiliyorken konuşmam gerektiğini hissettim. Endişelerimi dile getirmek daha iyi görünüyor, hala bir şans varken.

HYBE’ın sanatçılarına uygun desteği ve korumayı hızla sağlamaya başlamasını ve eğlence sektörü için doğru yönü göstermesini gerçekten umuyorum. Ağır bir konu ama lütfen bu seferlik bana katlanın. Teşekkür ederim.”

 

“Merhaba, ben PERFORMER.

Biraz ağır bir şey hakkında konuşmak için buradayım. Bu yıl Pledis’in ve dolayısıyla HYBE’ın gidişatından çok hayal kırıklığına uğradım.

Özellikle NewJeans’i çevreleyen mevcut ortamın (diğer gruplara atıfta bulunduğum için özür dilerim) çok yanlış olduğunu düşünüyorum ve HYBE’ın diğer sanatçılara uyguladığı baskının kendi üyelerine yönlendirilebileceğinden endişelendim.

Umarım HYBE, NewJeans için eski ortamını geri getirebilir ve onları başlangıçta olduğu kadar rahat hissettirebilir ve lütfen bu hayal kırıklığı yaratan davranışı durdurun. Lütfen eğlence sektörüne odaklanın ve tekrar doğru yola girin.

Bu gönderinin sizi rahatsız hissettirebileceğini biliyorum, ancak sesimizi duyurmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.”

Bu görüşler hayranları temsil etmiyor, ancak bunlar oldukça büyük hesaplar.
Sanatçılarını korumak için baskı yapıyorlar ve bunun en sevdikleri sanatçıların başına da gelebileceğini söylüyorlar.

 

  1. Elbette tüm HYBE sanatçılarının hayranları NewJeans’in durumunun başkasını ilgilendirmediğini düşünmeli
  2. Dürüst olmak gerekirse, herhangi aklı başında bir fan hesabının tepkisi bu olmalı. Kendi şirketlerinin sanatçılarını engellemeye çalışıyorlar ve bunun bundan sonra kimi etkileyeceğini düşünüyorlar?
  3. Bu kadar büyük hesapların aklı başında insanlar tarafından yönetilmesi rahatlatıcı
  4. Bu yapılması gereken en doğru şey… SEV hayranları harika
  5. Kendi sanatçılarını önemsiyorlarsa, bu yapılması gereken doğru şey. Özellikle HYBE bünyesindelerse, çünkü olan şey geçmişte karşılaştıkları, şu anda uğraştıkları veya gelecekte deneyimleyebilecekleri bir şey olabilir.
  6. Eğer bir HYBE sanatçısı hayranıysanız, biasınız konusunda ne kadar takıntılı olursanız olun artık endişelenmeye başlamalısınız
  7. Haklılar. Bangtan ve TXT dışında, diğer tüm gruplar satın alınmış şirketlerden. Dürüst olmak gerekirse, “ikinci bir NewJeans” vakasının olmayacağını kim söyleyebilir? Şimdilik her şey yolunda çünkü onlar da oyun oynuyorlar, ancak ana şirketle araları bozulunca, başarılı olsunlar ya da olmasınlar, bastırılacaklar. Bunu gördükten sonra kim kaygılanmaz ki? Eğer albüm konseptleri ya da grubun gelecekteki yönü söz konusuysa, herhangi bir hayran bunu nasıl görmezden gelip bunun başkasının sorunu olduğunu düşünebilir?
  8. Seventeen, lütfen HYBE’den ayrıl ve güvenli bir şekilde vedalaş
  9. Diğer hayran kitlesinden çok farklı
  10. NewJeans hayranıyım ve bunun için çok minnettarımㅠㅠㅠ

 

 

 

K: Pannchoa

Önceki İçerik40’lı Yaşlarında Bir Adam Gizlice HYBE Binasında Kaldığı İçin Tutuklandı
Sonraki İçerikEkim Geri Dönüşü, G-Dragon “Yoo Quiz”e Çıkıyor, 12 Yılın Ardından Yoo Jaesuk İle Talk Show
Subscribe
Bildir
guest
10 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments