HYBE’ın Durumuna Dair 2021 Yılında Yapılmış İsabetli Tahmin

6


“HYBE’nin başarısız olmasının nedeni”

HYBE, BTS’in en parlak döneminden sonra bile büyük bir ajans olarak itibarını korumak istiyorsa şu anda yaptığı gibi küçük ve orta ölçekli şirketleri satın almamalı ve büyüklüğünü rastgele artırmamalıydı. Bu sadece Kakao gibi bilişim şirketlerinde işe yarayan bir yöntem ve eğlence sektöründe itibarı korumanın tek bir yolu var.
‘İnsanlar’ . İyi işe alım, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyük olmasının yoludur. Halk arasında popüler olan ‘yıldızları’ keşfetmek ve bu yıldızları yıldızlara dönüştürmek için iyi planlama becerilerine sahip çalışanları işe almak, küçük bir işletmenin büyük bir şirket haline gelmesinin yoludur. ㅋㅋ

SM YG, TVXQ ve Big Bang’in başarısı nedeniyle daha da büyümek için küçük ve orta ölçekli şirketleri rastgele birleştirmeye mi başlamıştı? Aksine, yeni yetenekler çıkarma konusunda çok temkinli davrandılar ve daha kaliteli şarkılar, daha iyi konseptler ve daha iyi eğitim sağlamaya çalıştılar ve bunlar sadece belirli örnekler.

Peki HYBE ne yaptı? BTS’e olan bağımlılıklarının çok yüksek olduğunu düşündükleri için Pledis Source ile birleştiler ve tüm konseptlerini istedikleri gibi değiştirdiler. Bağımsız olarak işletildiklerini iddia ettiler ancak hayranlar çocuklardan sorumlu çalışanların ve konsept direktörünün tamamen değiştiğini hissediyordu. En azından Seventeen dans koreografisine katılım sağladığı ve performansa düşkün olduğu için çok fazla değişmedi ancak bence HYBE bu grubu hiçbir zaman anlamadı. Örneğin aniden retro bir tarz eklediler.

Ayrıca GFRIEND’i de hiç anlayamadılar, bu yüzden de akıllarına estiği gibi davrandılar ve işler istedikleri gibi gitmeyince de canlarının istediği gibi grubu dağıttılar, değil mi? Şimdi, Fromis_9 HYBE’nin satın almasından önce çıkış yapan tek kız grubu ve eğer Fromis_9 istedikleri sonuçları alamazsa grubu dağıtacaklar.

Peki yeni gruplarına yatırım yapıyorlar mı?
Yok. Böyle bir durum da yok.

Her şeyden önce seviye ne kadar yüksek olursa olsun, tek bir seçme programı aracılığıyla bir çıkış grubu seçmek mantıklı değil. Tek bir küresel seçme yoluyla en iyileri seçmek imkansız, birkaç yıla yayılmış bir süreçte en iyi kadroyu oluşturmalı ve sadece en iyileri seçmeleri şart. Ancak COVID nedeniyle sokak seçmeleri yapamadılar ve büyük ihtimalle videolardan yüzleri göremediğimize göre çevrimiçi seçmeler de yapmadılar. Tek bir seçme düzenlemekle de memnun oldukları bir çıkış grubunu kuramayacaklarının farkındalar, bu yüzden de bu yatırımla risk almak istemiyorlar bunun yerine de piyasada itibar kazanmış ünlü çocukları getiriyorlar ve bu şekilde tanıtım yapıyorlar. Bu küçük bir şirketin yapacağı tarzdan bir şey.

Çok paraları var ama yetenekten yoksunlar ve bu yüzden de bu parayı nasıl doğru kullanacaklarını bilmiyorlar. Milyarlarca dolara şirket satın alıyorlar ama satın aldıkları sanatçıları etkin bir şekilde kullanmadan sadece büyüklüklerini şişiriyorlar. Yani paralarını israf etmekten başka bir şey yaptıkları yok. Büyük şirketler bile yeni sanatçıları piyasaya sürerken tepki ve kayıplarla karşılaşıyor ancak onlar bunu önlemek için hayran kitleleri oluşmuş, halihazırda ünlü sanatçıları getirerek uygun maliyetli bir yöntem seçiyorlar. Vizyonları çok dar. BTS askere gittiğinde ve sözleşmeleri sona erdiğinde HYBE sağlam bir pozisyon oluşturmadan sadece büyümeye devam edecek ve nihayetinde başarısız olacak.

1. Öngörü yetenekleri harika…

2. Üstesinden gelip gelemeyeceğini hesaba katmadan sadece büyümek bir anda başarısız eder.

3. NewJeans halkın ilgisini tek seferde çeken bir grup oldu ancak bu konuda da kendi kendilerini sabote etmeye ve mahvetmeye çalışıyorlar

4. NewJeans şu anda turne yapıyor ve onlara çok para kazandırıyor olmalı ama onlara uzun bir tatil vermekten falan bahsediyorlar, bir eğlence şirketini nasıl işleteceklerini bilmedikleri başından belli. Üstüne de bir oyun şirketleri var ve yapmamaları gereken her şey onlarda mevcut. Entertaintment (eğlence) konusunda ise hiçbir yatırım yapmıyorlar, e o zaman siz bu parayı neye kazanıyorsunuz? ㅋㅋ

5. Yani tüm bunları 3 yıl önce zaten biliyormuşuz.

6. Ancak HYBE’ın tüm sanatçılarının şu anda nispeten iyi durumda olduğunu görünce anlıyorum ki HYBE’ın “şirket hastalığını” bırakması ve bunun yerine başarılarını sürdürmeye odaklanması gerekiyor. Başardıkları her şey idolleri ve hayranları sayesinde oldu

7. Pardon, şey loto numarası da söyleyebilir misini?

8. Söyledikleri her şey doğru? ㅋㅋ

9. Bir eğlence şirketini bir oyun şirketi gibi yönetiyorlar

10. Lütfen BTS’in gitmesine izin verin.. ㅠㅠ..

11. Vay canına, bu derece tahmin yeteneği nasıl bir şeydir?

K:pannchoa
Ç:netizenturkey

Önceki İçerikKim Jaejoong’un Kız Grubundaki Tüm Üyeler Çok Güzel
Sonraki İçerikFifty Fifty ‘SOS’ Official MV Yayınlandı + Melon Sıralaması
Subscribe
Bildir
guest
6 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments