Müzik Eleştiri Platformu IZM, Fifty Fifty’nin ‘Love Tune’ Albümüne 5 Üzerinden 4.5 Puan Verdi

6

Kamuoyu, Fifty Fifty’nin 1 yıl 7 ay sonra çıkardığı albümü bazı alanlarda yetersiz kalsa da desteklemeye hazırdı. Ancak grup ve ajansları Attrakt, mükemmele yakın bir albümle beklentileri aştı. Sonuçta, zorlukların üstesinden gelme hikayesi, ajans temsilcisinin özverili çabaları ve Jeon Hong-jun ile Keena’ya duyulan sempati geri planda kalıyor. Ana odak noktası, üyelerin mükemmel vokalleri ve harika şarkılar oluyor.

Albümün adı radyo frekanslarına atıfta bulunan “Tune” kelimesini içeriyor ve Jeon Hong-jun’un “radyo dostu” müziği hedefleme inancını somutlaştırıyor. “Push Your Love,” ‘SOS,’ ‘Starry Night,’ ve ‘Gravity’ gibi parçalar dinlemesi kolay ve herkes için, her yerde erişilebilir. Bu şarkılar, çıkış albümleri The Fifty ve single’ları Cupid ile bağlantılı olsa da, vokal hatları gelişmiş durumda. Üye sayısının dörtten beşe çıkmasıyla birlikte, armonileri daha zengin hale gelmiş ve Keena’nın şarkı söyleme ve rap-vokal katkıları artmış. Bu değişim, onun geçen yılın sonunda Sia’nın Snowman şarkısına yaptığı cover ile başlamış ve Ağustos ayında yayınlanan özel canlı video ile devam etmiştir.

Tüm parçaların girişlerini üstlenen Athena, en genç üye olarak beklenmedik derecede derin bir vokal aralığı sergiliyor, Chanel ve Hana ise yüksek notalarıyla parlıyor. Bu durum, güncel K-pop’ta bulunması zor bir EDM rock şarkısı olan “Gravity” ile Camila Cabello ve Shawn Mendes’in “Señorita” şarkısını anımsatan rahat bir Latin pop havası taşıyan “SOS ”in ortaya çıkmasını sağladı. Vokallerin başarısı ve düzenlemenin kusursuzluğu öne çıkıyor.

Parlak ve hafif bubblegum tarzındaki “Push Your Love,” Cupid‘in havasını sürdürürken, JYP kız grubu şarkısını anımsatan “Starry Night” ise daha bağlantılı heceler kullanımı nedeniyle İngilizce versiyonunda daha doğal akıyor. 1970’lerin groovy ritmini akustik gitar tıngırtıları ile birleştiren “SOS” daha yaşlı dinleyicilere bile hitap ediyor. Basit ve anlaşılır düzenlemesiyle bu şarkı, son zamanların gösterişli K-pop trendlerine tam bir zıtlık oluşturuyor ve Fifty Fifty’nin kimliğini yansıtıyor.

Tıpkı çıkış albümlerinde müzikal yelpazelerini genişletmek için “Log In”e yer verdikleri gibi, Love Tune da “Gravity” ile potansiyellerini genişletiyor. Resmi albüm yayınlanmadan önce, Attrakt çalışanları arasında yapılan bir ankette en iyi tepkiyi alan “Gravity” şarkısı, Chanel ve Hana’nın muhteşem bir havai fişek gösterisini andıran geniş vokalleri aracılığıyla her şeyi özetliyor. Şarkı, iki üyenin sağlam sesleri aracılığıyla insanın umut ve umutsuzluk, çaba ve teslimiyet, sevinç ve üzüntü, özlem ve kayıtsızlık gibi duygularını ifade ediyor. Athena’nın derin tonlarından Chanelle’in yüksek notalarına geçiş yapan köprü, EDM ve hyperpop’un patlayıcılığını rock’ın gücü ve bir senfoninin ihtişamı ile birleştirerek heyecan verici bir deneyim sunuyor ve K-pop’ta yeni bir dönüm noktası oluşturuyor. Ann Wilson ve Pat Benatar’ı andıran Chanelle ve Hana’nın güçlü vokalleri, Athena, Keena ve Yewon’un derin armonileriyle desteklenerek dinleyiciyi kusursuz bir ağırlıksızlık ortamına çekiyor. 20 Eylül’deki showcase sırasında “Gravity,” yoğun enerjiyle patlayarak en büyük reaksiyonu topladı.

İki dil bilen iki üyeye sahip olmalarına rağmen, şarkı sözlerinin netliği bu kısa süre zarfında gösterdikleri yoğun çabayı ortaya koyuyor. Güçlü bir lirik sunumla “SOS,” Keena’nın duygularını aktarırken, diğer parçalar üyelerin dostluklarını, güvenlerini, sevgilerini, bekleyişe duydukları minnettarlığı ve çıkışlarının getirdiği sevinci ifade ediyor. Love Tune, onların samimi duygularını ve deneyimlerini güzel bir şekilde müziğe döken bir albüm. Fifty Fifty’nin olağanüstü öyküsü yeniden yazılmayı hak ediyor.

1. Rüzgarlı bir günde yürüyüş yaparken dinlemek için mükemmel

2. Umarım başarılı olurlar

3. SOS çok iyi

4. Şarkı ve b-side’ların ikisi de çok iyi

5. Starry Night çok iyi, artık her gün dinliyorum

6. İngilizce versiyonu daha da iyi

7. Starry Night’ın Korece versiyonu dışındaki tüm şarkıları tavsiye ederim ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ Tabii ki ben de İngilizce versiyonunu daha çok dinliyorum ㅠ ㅋㅋㅋㅋㅋ

8. Şarkılar çok iyi ve dinlemesi kolay

9. Hayır ama neden şarkılarını bu kadar çok seviyorum…? Genelde dinlediğim şarkılar bile değil, ama her zaman onlarınkini dinliyorum

10. Cidden şarkıları dinlemeden duramıyorum ㅠㅠㅠㅠㅠ Artık halkın takdirini kazandıklarına göre, haydi tam albüm çıkaralım

K: pannchoa

Önceki İçerikHakkında NewJeans’in Yeni Şarkısı Olduğu Hakkında Söylentiler Dolaşan Şarkı
Sonraki İçerikJang Wonyoung’un Bir Muhabirin Kendisine ‘Wonyoung-ssi~’ Diye Seslenmesine Verdiği Yanıt
Subscribe
Bildir
guest
6 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments