April’in Saç Stilisti, Lee Naeun’u Savunuyor ve Hyunjoo’yu Tüm Gruba Zorbalık Yapmakla Suçluyor

22

April’in Saç Stilisti, Yakın Zamanda Verdiği Bir Röportajda Lee Naeun’u Savunuyor ve Hyunjoo’yu Tüm Gruba Zorbalık Yapmakla Suçluyor

 

 

S. April ile ilişkiniz nedir?

C. Üyelerin stajyer oldukları dönemden Kasım 2020’deki zorbalık ifşası olayından birkaç ay öncesine kadar saçlarından ben sorumluydum. Şirket yetkilileriyle konseptleri ve programları tartıştım ve saç şekillendirmesini yaptım. Sahada başka birçok personel de vardı, ancak aktif dönemlerde neredeyse her gün sabahın erken saatlerinde salonda buluşurduk.

 

S. Bu röportajı neden kabul ettiniz?

C. Şu anda kırsalda yaşıyorum ve bir ailem var. Çocuğumu büyüttüğüm için birkaç yıldır iletişim kuramıyordum. Çocuklar (April üyeleri) yanlış bir şey yapmadıkları için yanlış anlaşılmaların eninde sonunda çözüleceğini düşündüm. Ancak, son olay (KwakTube vekaleten bağışlama olayı) gerçekleştiğinde, Naeun için çok endişelendim.  Birinin haksız yere yanlış anlaşılması gerçekten zor ve acı verici bir durum. Böyle bir zamandan sonra iyi günlerin gelmesi gerekirdi, ancak bir kez daha, hatta daha da fazla, kötü durumlar ortaya çıkmış gibi görünüyordu. Genç bir insanın üstesinden gelmesinin ağır olacağını hissettim ve devreye girmem gerektiğini düşündüm. Görünüşe göre kamuoyu gerçeği bilmiyordu ve olumsuz bir yöne doğru itiliyordu.

 

S. April ne tür bir gruptu?

C. İyi huylu çocuklardı. Bana içtenlikle yaklaştılar ve aralarındaki önemli yaş farkına rağmen beni etkilediler ve çok güldürdüler. Stajyerlik günlerinden itibaren onlarla çalıştığım süre boyunca önemli bir sorun yaşamadım. Ancak, April’de ne zaman bir sorun olsa, Hyunjoo’nun adı hep gündeme geldi. Genellikle pratiklere katılmaması ya da şikâyette bulunmasıyla ilgiliydi. Hatta bir keresinde aynı şirketten bir erkek idolle gizlice çıktığı ortaya çıkmıştı. Kendi hatası yüzünden bir seyahat fotoğrafı sızdırıldı. Herkes biliyor. Acaba genç oldukları için mi böyle oldu, ama eğer öyleyse, idol olmamaları gerekirdi. Neden diğer üyelere sorun çıkarsınlar ve hep göz önünde olmak istesinler?

 

S. April grubunda zorbalık veya taciz var mıydı?

C. Hayır, yoktu. Hyunjoo’nun üyeler için bir zorluk kaynağı haline gelmesi talihsiz bir durum. Gözlemlediğim kadarıyla grup hayatına uyum sağlamakta zorlanan bir çocuktu. Kendini izole ettiğine dair bir his olsa da bu zorbalık gibi görünmüyordu, sadece yakın değillerdi. Hyunjoo sık sık kendini iyi hissetmiyordu. Hasta olmak anlaşılabilir bir şey ama başkalarına sorun çıkarmak yanlış değil mi? Müzik yayınlarını kaçırmak yeni gelenler için önemli bir risktir. Sanırım bu tür olaylar yüzünden bazı sorunlar yaşanmış olmalı.

 

S. Müzik yayınının ne zaman iptal edildiğini açıklayabilir misiniz?

C. İzlemesi çok yürek parçalayıcıydı. Hyunjoo kaybolduğunda ve müzik yayınının iptal edilmesine neden olduğunda, üyelere sarıldım ve onlarla birlikte ağladım. Bu çocuklar yıllarca çok çalıştılar, aileleri ve arkadaşlarıyla buluşmalarını o programa çıkmak için feda ettiler. Personel açısından bakıldığında bu çok acı vericiydi. Yine de çocuklar o kadar nazikti ki benim yanımda Hyunjoo hakkında asla kötü konuşmadılar. Menajere sorduğumda “Hyunjoo rahatsızdı” cevabını aldım.

 

S: Yani zorbalık söz konusu değildi?

C: Hyunjoo, herhangi bir personelin kendisi dışındaki üyelerle yakınlaşmasına tahammül edemeyen biriydi. Küçük bir örnek olarak, diğer üyelere nasıl olduğumu sorduğumda ya da onlarla konuştuğumda yanıma gelir ve konuşmayı keserek diğer çocukları taciz ederdi. Bu olayda fail ve mağdur kelimelerini kullanmak doğru mu bilmiyorum ama yıllardır izleyen biri olarak şunu söylemek isterim ki ‘fail ve mağdur değişti’. Üyeler hiç de fail konumunda değiller. Olay 5 kişinin 1 kişiye zorbalık yapması ve taciz etmesi değil, 1 kişinin 5 kişiye zorbalık yapması gibi absürt bir durumdu. Hyunjoo mağdur olduğunu düşünebilir ama göz zevkini bozan o değildi. Aksine, diğer arkadaşlarının zorbalığa uğradığını düşünüyorum.

 

S: Neden “Fail ve kurban değişti” diyorsunuz?

C. Okul günlerinize dönüp bir bakın. Eğer benimle anlaşamayan çocuklar olsaydı, onlarla oynamazdım. (Lee Hyunjoo) hareketleriyle tek başına çok fazla öne çıkıyor. Kimseyle anlaşamadığı için üyelerle yakın bir ilişki kuramadı. Kişiliği uyuşmayan bir arkadaşınızla yakın olmak için kendinizi zorlayamazsınız. Bir idol grubunda herkesin birlik olması ve birlikte çalışması gerekir, ancak bir bütün olarak hareket etmedikleri için, o kişiyle yakınlık eksikliği olmuş olmalı. Bu gerçekçi değil mi? 7/24 birlikte yaşarken, bir kişi aniden ortadan kaybolursa ya da pratiği ekerse, mücadele eden kalan beş kişi olur, o kişi değil. Eğer o kişi grupta zorbalığa uğradığını veya dışlandığını iddia ederse, gerçekten ‘Ah, harbiden acı çekiyor olmalı’ diye düşünürler mi? Bu yüzden sadece alay edebiliyorum.

 

S. Üyeler hiç zorlandıklarını ifade ettiler mi?

C. Çocuklar gençti ve ebeveynleriyle çok fazla iletişimleri yoktu, bu yüzden bana bir unnie ya da anne gibi güveniyorlardı. Programımız nedeniyle onları neredeyse her gün gördüğüm için, sadece yüzlerine bakarak iyi ya da kötü hissettiklerini anlayabiliyordum. Özellikle Naeun küçük yaşlardan beri derin düşünen biriydi. Üzgün göründüğü için bir sorun olup olmadığını sorduğumda ayrıntıya girmez, sadece “Gerçekten zorlanıyorum. Başkalarının neden olduğu acılarla baş etmek çok zor. Ne yapacağımı bilemiyorum.” derdi. Çocuklara kimin acı çektirdiği aptal olmayan herkes için çok açıktı. O zamanlar, çocuklarda bir sorun olduğunu fark ettiğimde, “Hyunjoo dün yine ne yaptı?” diye sorardım. Çocuklar henüz 17-18 yaşlarındaydı ama April’ı korumak istedikleri için konuşmaktan çekiniyorlardı. İçlerinden birinin sessizce ağlamaya başladığı zamanlar oluyordu, onları sabahın erken saatlerinde dükkanda buluyordum ve göz göze geldiğimiz anda gözyaşlarına boğuluyorlardı. Tek yapabildiğim onları dayanmaları için cesaretlendirmekti. Benim bakış açıma göre, çocuklar April’i korumak için ellerinden geleni yaptılar.

 

S. İdol gruplarında zorbalık ve dışlanma konusunda süregelen tartışmalar var gibi görünüyor. Sektörde bulunmuş biri olarak, bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz?

C: Bunu yalan olarak nitelendirmenin doğru olup olmadığını söylemek zor. Görünüşe göre birileri gerçek olmayan şeyler yüzünden uzun süredir büyük acı çekiyor. Ben de böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Umarım Naeun ve diğer üyeler geçmişteki yüklerinden kurtulur ve bunun üstesinden cesurca gelirler.

Kaynak

1. Neden insanlar hep T-ara’yı gündeme getiriyor? Bu tamamen farklı

2. Sonuna kadar ona zorbalık etmekte gerçekten ısrar ediyorlar. Ona ne kadar eziyet ettiklerini neden fark etmiyorlar?

3. İçinde bulunmak için ne kadar korkutucu bir ortam…

4. Bu durumda, hem üyelerin hem de personelin ona zorbalık yaptığı çok açık

5. Hyunjoo öğrenciyken, arkadaşları gelip onu destekledi ve The Unit’in çekimleri sırasında personelden çok sevgi gördü. UNI.T ile hala iyi anlaşıyor ve Hyunjoo’nun garip olduğunu iddia eden tek kişi April. Dayak yememiş olsa bile zorbalığa maruz kalmamalıydı.

6. Kendi b*kunuzda boğulun be

7. Saç stilistleri ne biliyor ki? Neden konuşuyor?

8. Ona toplam 7 kez dava açtılar ve her birini kaybettiler. Bu sizin için kanıt değil mi?

9. Bu noktada, Lee Naeun beni gittikçe daha fazla soğutuyor. Hyunjoo int*hara bile teşebbüs etti ve mağdur olan o, buna rağmen hala onu rahat bırakmıyorlar ve medya oyunları yapıyorlar. Bu iğrenç. Geri dönmeye çalışmaktan hiç utanmıyor.

10. Şu anda zorbaların birbirleriyle medya oyunu oynadıklarını gördüğüme inanamıyorum ㅋㅋ

K: pannchoa

Önceki İçerikJeon Jongseo’nun Fiziği Yuna’yı Hatırlattı
Sonraki İçerikFifty Fifty, ‘SBS Inkigayo’ya Katılmayarak Boykot Etti
Subscribe
Bildir
guest
22 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments