Baek Yerin’in Temsilcisi, İntihal Konusuyla İlgili Resmi Bir Açıklama Yaptı

6

“Merhaba. Biz Peoplelikepeople.

Baek Yerin’in “0310” (2019) ve Love Next Door’un OST’si “What are we” (2024) arasındaki benzerlik konusundaki duruşumuzu açıklığa kavuşturmak istiyoruz.

Başlamadan önce, sanatçımızın hayranlarından ve Ha Sungwoon ile şarkıcının adının dahil edilmesinden rahatsız olmuş olabilecek hayranlarından özür dilemek istiyoruz.

Sanatçımız o sırada “What are we” şarkısını duymuş, benzerliklerin farkına varmış ve rahatsızlığını şarkının yazım ve aranjman kredilerinin listelendiği YouTube bağlantısını işaret ederek dile getirmiştir.

‘0310’ ve ‘What are we’nin melodi çizgisi dışında, şarkı formu, akor ilerleyişi, gelişimdeki senkop, nakarattaki anahtar imza, enstrümanların giriş ve çıkış zamanlamaları, fill-in’ler, bridge kısımları vb. tesadüf olamayacak kadar benzerdi.

Ancak, melodi ve akorlar gibi şarkının sadece bazı bölümlerine odaklanan ve bunları nota ile açıklayan bestecinin açıklaması ikna edici değildi. Bestecinin aynı akor ilerlemesini kullanan şarkı örnekleri, referans olarak tanınabilecek bir aralıkta yer alıyor; ancak diğer müzikal unsurlar benzerlik gösteriyor ve bestecinin yaygın bir akor ilerlemesini ödünç aldığını düşünmek makul değil.

İntihal standardı ve eşiği değişiklik gösterse de, bize göre iki şarkı intihal olarak değerlendirilemeyecek kadar benzerdir ve iki şarkıyı uzmanlarla yakından analiz etmek için zamanımız oldukça bu makaleyi daha fazla bilgi ile güncelleyeceğiz. Bu, tanınmayı hak eden yaratıcı bir çalışmadır ve biz de bunu hak ettiği özen ve önemle ele alıyoruz.

Ayrıca, bunun şarkıcı hakkında değil, şarkının bestesi ve düzenlemesi hakkında bir yorum olduğunu yinelemek isteriz. Her iki sanatçıyı da hedef alan bir dizi mesaj ve yorum olduğu için, her iki sanatçının hayranlarından, daha fazla duygusal tartışmayı önlemek amacıyla diğer sanatçılardan bahsetmekten kaçınmalarını rica ediyoruz.

Besteci ile bir diyalog, bir kabul ve bir özür görmek istiyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı tekrar özür diliyor ve bu sorunu en kısa sürede çözmeyi umuyoruz.

Teşekkür ederiz.”

1. Instagram’da bu şekilde paylaşmak gerçekten alçakçaydı… En başından resmi olarak cevap verilmeliydi

2. Yani bir uzman analizi bile yapmadan mı yayınladılar? Ve şimdi aniden özür mü talep ediyorlar? Ayrıca, etrafımdaki hiç kimse Baek Yerin’in şarkısını bilmiyor bile.

3. Vay be, Baek Yerin’in hayranları çıldırmış… “Ha Sungwoon şarkıyı söylerken fark etmediyse sanatçı olmayı hak ediyor mu?” diyorlar. Bu çizgiyi aşmaktır. Ha Sungwoon’un hayranları azizdir.

4. Ha Sungwoon haksız bir şekilde Baek Yerin’in hayranlarıyla bu karmaşanın içinde kaldı ve tüm nefreti üzerine çekiyor. Zavallı adam. Ajansı da tuhaf görünüyor.

5. Artık resmi bir açıklama olduğuna göre, umarız kendi aralarında çözerler. Ama ayrı olarak, orijinal sanatçının hayranları aşırıya kaçıyor. Bu noktada öz-bilinç değil, başka bir şey… Her neyse, bu çok aşırı. Dışarıda bir sürü harika albüm var ve herkesin bunu bilmesi gerektiğini çünkü onlar için önemli olduğunu düşünmek biraz abartılı…

6. Henüz bir sonuç yok ama tanınma ve özür mü talep ediyorlar? Ajans da tuhaf… “0310 “u ilk kez duydum ve kulağa çok sıradan geliyor.

7. “0310” da ne? Ulusal hit falan mı? Bazı insanlar gerçekten değişmiyor, başımı sallıyorum, o kadar hassaslar.

8. Uzman sonuçları çıkmadan önce önceden saldırarak insanların diğer tarafı eleştireceğini mi düşündüler? İntihal meselesini neden bu kadar hafife alıyorlar?

9. İntihal olsun ya da olmasın, sorun daha çok tutumları ve bunu ele alış biçimleriyle ilgili gibi görünüyor… Çaylak ya da bağımsız bir sanatçı değiller ki. Tepki neden bu kadar zayıftı?

10. “0310” artık sıradan bir şarkı haline geldi, ancak bundan önce oldukça benzersiz bir tarzdı.  Bu şarkıcıyı sevmiyor olsam da, bunu kabul etmeliyim ㅇㅇ

K: pannchoa

Önceki İçerikFromis_9’ın ‘Supersonic’ Şarkısı Melon’un TOP 100’ünde 7. Sırada
Sonraki İçerikNingning Bugün Efsane Derecede Güzeldi (ft. Aespa)
Subscribe
Bildir
guest
6 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments