Belift Lab, ILLIT Yöneticisinin Hanni’yi Görmezden Geldiği İddialarını Yalanlayan Bir Açıklama Yayınladı

10

Newjeans Üyelerinin Anneleri, Hanni’nin Yok Sayıldığı Video ve Dahası Hakkında Konuştu

 

Belift Lab, ILLIT Yöneticisinin Hanni’yi Görmezden Geldiğini Reddediyor, Min Hee Jin’i CCTV’yi İnceledikten Sonra Tutumunu Değiştirmekle Suçluyor

 

Merhaba,

Biz Belift Lab.

Ilgan Sports tarafından 7 Ekim tarihinde yayınlanan makaleye değinmek istiyoruz.

Yeni sanatçılarımızı asılsız intihal iddiaları ve personel meseleleriyle ilgili temelsiz tartışmalar yoluyla karalama girişimlerinin derhal durdurulmasını şiddetle talep ediyoruz.

ILLIT’in protokolünden sorumlu üye (menajer), NewJeans üyelerine kimseyi “görmezden gelmelerini” söyleyen bir açıklama yapmamıştır.

ILLIT üyeleri hiçbir zaman NewJeans üyelerine selam vermeden yanlarından geçmemiştir.

Bu gerçek, NewJeans üyelerinin ebeveynlerinin konuyu gündeme getirdiği 13 Haziran tarihinde Belift Lab’ın talebi üzerine gerçekleştirilen CCTV kontrolleri ve protokol personeli ile sanatçıların dahil olduğu soruşturmalarla teyit edilmiştir.

İki grubun tek karşılaşması 27 Mayıs’ta, HYBE genel merkezinde aynı alanda yaklaşık beş dakika geçirdikleri zaman oldu. Videoda ILLIT üyelerinin NewJeans üyesi Hanni’yi asansörden çıkarken 90 derecelik bir eğimle selamladıkları görülüyor.

O zamanki temsilci Min Hee-jin ile 14 Ağustos’ta bu videoyu incelediğimizde, ekibi selamlaşmanın bu andan sonra gerçekleşmediğini iddia etti ve başka bir video olabileceğini öne sürdü. Ancak güvenlik şirketine göre bu olay, görüntülerin 30 günlük saklama süresinden sonra gerçekleştiğinden başka bir görüntü alınması mümkün değildi. Eski temsilcinin ekibi, HYBE’ın videoyu kasıtlı olarak sildiğini savunmuştur.

Protokol personelimiz sanatçılarla onurlandırıcı ve saygılı bir dil kullanmaktadır, bu nedenle birinin “görmezden gel” diyeceği fikri nesnel gerçeklerle uyuşmamaktadır.

Birinin sözde ‘onları görmezden gelin’ dediği videonun silindiğini iddia ediyorlar, ancak CCTV ses kaydı yapmadığı için bu iddia geçerli olamaz.

Bu konunun gündeme geldiği andan itibaren, farklı markalara mensup sanatçılar arasında nazik davranmanın önemini sürekli olarak vurguladık ve soruşturmaya samimiyetle yaklaştık. Ancak, talep edilen tüm açıklamaları yapmamıza rağmen, doğrulanması mümkün olmayan yeni iddialar ortaya atılmış ve bu durum hiç yaşanmamış bir olayın Meclis denetiminde tartışılmasına yol açmıştır. Bu durum, art niyete ilişkin şüpheleri arttırmaktadır.

Tanınmış sanatçılara kıyasla daha zayıf bir konumda olabilecek çalışanlarımızı korumak için bu konuda yorum yapmaktan kaçındık. Bununla birlikte, yanlış anlatıları sağlamlaştırma girişimleri devam ederken, etkilenen personel aşırı hayal kırıklığı ve ruhsal sıkıntı ifade etmektedir. Genellikle şirketler arasında bir iyi niyet meselesi olan personel sorunlarını kamusal alana taşıyarak ve doğru olmayan iddiaları tekrar tekrar ortaya atarak, asıl acı çeken güçsüz protokol personelidir.

Konunun gündeme gelmesinden bu yana, Ağustos ve Eylül aylarında Ador’a bu konuyla ilgili iki resmi yanıt ve pozisyon gönderdik. Bir NewJeans üyesinin canlı bir etkinlik sırasında bu konuyu dile getirmesinin ardından, tekrarlanmasını önlemek için önlem taleplerinin ardından, söz konusu üyeden ve Ador şirketi düzeyinde bir özür talep ettik. Ancak bu konuda herhangi bir yanıt alamadık.

Bu konunun şirketimizin, sanatçılarımızın ve personelimizin onurunu zedelemeye devam etmesi halinde, elimizdeki tüm gerekli önlemleri alacağımızı açıkça belirtmek isteriz.

Kaynak

1. CCTV’yi neden sildiniz? Gerçekten bu şirketten nefret ediyorum…

2. CCTV’yi neden sildiniz ki ㅋㅋㅋ Bu problemi o anda ve oracıkta çözebilirdiniz ㅋ

3. Kamera görüntülerini adli tıpa gönderin~

4. Yani Hanni’nin yalan söylediğini mi söylüyorsunuz?

5. Lütfen gerçekten NewJeans ve MHJ’nin bağımsız olmasını umuyorum. Ben de biasım yüzünden HYBE’dan nefret ediyorum ama NewJeans olayına sürüklendikleri için onlara da acıyorum

6. İntihal yapmakta ve zarar vermekte sorun yok ama “onları görmezden gelin” diye şirket toplantısı yapıyorlar

7. Kamera kayıtlarını neden sildiniz?

8. Onlar ve şu “30 günlük” silme işlemi ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ Ve neden sadece o belirli kısmı saklamayıp geri kalan her şeyin kaydını tutsunlar ki? Adli tıpa göndersinler o zaman~ Haklı olduklarını biliyorlarsa, neden yapmasınlar ki?

9. Bu s*kikler Jeobdaes’e davet edildiler

10. Kamera kayıtlarının 30 gün sonra otomatik olarak silindiğini kendileri söylediler, peki nasıl oluyor da birbirlerini selamladıkları kamera kayıtlarının geri kalanı ellerinde oluyor…?

11. İyi de Min Hee Jin’in bu konuyla ne alakası var?

12. Yani Hanni yalan mı söyledi?? Kanıtları yok ettiler ve mağduru yalancılıkla suçladılar demek

13. Şimdi de üyelere yalan söyletiyorlar, vicdanınız nerede be sizin?

14. Bu lanet şirket ne zaman iflas edecek??????

15. Sanırım videoyu sırf bu yüzden sildiler

16. Makalenin başlığına neden Min Hee Jin’i koydunuz?

17. ILLIT için ben de üzülüyorum

18. Peki kamera kayıtları neden silindi?

19. HYBE ve Belift Lab ölene kadar Min Hee Jin için ağlayacak.

20. ILLIT ve NewJeans’i taciz etmeyi bırakın. HYBE denen şirket, sanatçıları gerçekten insan olarak görüyor mu?

K: pannchoa & pannkpop

Önceki İçerikEski Güney Kore Başkanı’nın Kızı Moon Dahye, DUI Skandalına Karıştı
Subscribe
Bildir
guest
10 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments