Güney Korede T*cav*z Olarak Değerlendirilen Durumlar

23
Ç/N: Yazıda quasi-r*p* olarak geçiyor araştırmalarımız sonucunda bu terimin sadece Güney Kore’de kullanıldığı bulduk, bizim anayasamızda böyle bir terim ve ayrım olmadığını ve t*cav*z olarak geçtiğini unutmayınız okurken.
Özetle
  1. Bir silaha sahip olmak, iki veya daha fazla kişinin birlikte çalışması.
  2. Zihinsel veya bedensel engelli birinin veya bir kişinin karşı koyamama durumundan yararlanmak.
  3. P*n*s Yerleştirme.

 

Özel nitelikli t*c*vüz, C*nsel Suçların Cezalandırılması vb. Özel Kanunun 4. maddesinin 3. ve 1. fıkralarında öngörülen, t*cav*z benzeri suçun silahla veya tehlikeli bir cisimle veya iki/daha fazla kişiyle işlendiği bir suçtur. T*c*v*zde bulunmak yapmak için bir araya geliyorlar.
Bu durumda suç sabitlenmiş oluyor.

Başka bir deyişle, 1. tehlikeli bir silah veya diğer tehlikeli bir nesne bulundurulursa veya iki veya daha fazla kişi birlikte hareket ederse, 2. mağdurun zihinsel/bedensel yetersizliğinden veya direnme gücünden yoksun olmasından yararlanılırsa, 3. ve c*ns*l ilişki meydana gelirse, özel olarak ağırlaştırılmış t*cav*z suçu oluşur.

 

Tehlikeli bir silah taşımak veya iki veya daha fazla kişiyle birlikte hareket etmek, özel ağırlaştırılmış tec*v*z suçunun oluştuğu anlamına gelir. Bu terim, korkutma amacıyla kullanılabilecek nesneleri, diğer tehlikeli nesneler ise doğası gereği kişinin fiziksel güvenliğini riske atabilecek nesneleri ifade etmektedir. Kanıtları veya tehlikeli nesneleri fiilen kullanmak gerekli değildir; o süreçte sadece bunlara sahip olmak yeterlidir.

‘Birlikte hareket etme’ terimi, iki veya daha fazla bireyin zamansal ve mekansal bir ilişki içinde olduğu ve suçu birlikte işlediği durumları ifade eder. Örneğin, bir kişi t*c*v*zü gerçekleştirirken diğeri gözetleme yaparsa veya bir kişi kurbana t*c*v*z eder ve ardından başka biri daha t*c*v*z ederse veya bir kişi kurbanı tehdit ederken başka biri ona t*cav*z ederse, bu durumlar özel ağırlaştırılmış t*c*v*z olarak sınıflandırılır.”

 

Kurbanın zihinsel veya fiziksel yetersizliğinden faydalanmak, kurbanın zihinsel veya fiziksel engeli nedeniyle karşı koyamayacağı bir durumda olması anlamına gelir. Burada zihinsel yetersizlik, kurbanın normal yargılarda bulunma veya ayırt etme yeteneğinden yoksun olduğu bir durumu ifade ederken, ‘yetersizlik’ dış etkenler nedeniyle çaresizlik halinde olmak anlamına gelir.

Örnekler şunları içerir: 1. Normal kararlar alamayacak kadar sarhoş olmak, 2. Uyuşturucu etkisi nedeniyle tepki verememek ve 3. Uyuşmuş olmak.

C*nsel ilişki, kurbanın yetersizlik durumunu kullanmadan, örneğin saldırı veya tehdit yoluyla gerçekleşirse, özel ağırlaştırılmış t*c*v*z olarak değil, genel t*c*v*z olarak sınıflandırılır.

 

Özel ağırlaştırılmış t*c*v*z suçunun tespit edilebilmesi için, diğer tarafla c*nsel ilişki olması gerekir. C*nsel ilişki, özellikle bir erkeğin c*nsel organının bir kadının c*nsel organına sokulması anlamına gelir. Sokma gerçekleştiğinde, ilişkinin süresi veya boş*lmanın gerçekleşip gerçekleşmediği sorgulanmaz.

 

  1. Bu gerçekten iğrenç
  2. Delice, kusuyorum
  3. Canavarlar bile bunu yapmaz
  4. Vay canına, yani üçünden de yeterlilik almış, ne okuyorum ben
  5. Ah bu çok iğrenç vay canına…
  6. Korkutucu derece iğrenç, p*n*sini kesmemiz gerek
  7. Yani bu sadece “normal t*c*v*z” bile değildi.. Bunu nasıl yaptı…
  8. Aklını kaçırmış
  9. *ld*rün onu
  10. “Deli” kelimesi yetersiz kalır ㅋㅋㅋ… İnsan çöpü

 

 

K: Pannchoa

Önceki İçerikBang Sihyuk, The New Yorker Dergisi için KATSEYE ile Fotoğraf Çekiminde Görüldü
Sonraki İçerikG-Dragon, Babymonster’ın Geri Dönüş Parçası ‘Drip’in Yapımına Katıldı
Subscribe
Bildir
guest
23 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments