HYBE, atık ücretlerinden kaçınmak için gelirini 1000 kat düşük gösterdi, bunu “raporlama hatası” olarak açıkladı

23

Ulusal Meclis Çevre ve Çalışma Komitesi tarafından yapılan denetim sırasında, HYBE’ın yıllık gelirini eksik bildirdiği ve sonuç olarak da plastik atık bertaraf ücretinde ödemesi gerekenin yarısını ödediği ortaya çıktı. HYBE bunun kasıtlı bir gelir azaltımı değil, bir raporlama hatası olduğunu açıkladı.

Ayın 24’ünde, Demokrat Parti milletvekili Park Jeong tarafından sağlanan Kore Çevre Kurumu verilerine göre, HYBE’ın atık bertaraf ücreti raporlama sürecinde gelirini gerçekte olduğundan 1.000 kat daha düşük olarak bildirdiği ve bunun sonucunda yaklaşık 125,12 milyon won ödeme yapmadığı ortaya çıktı.

HYBE 2023 yılında sanatçıları için albüm ve ürün üretiminden yaklaşık 1.397 ton plastik yaydı. HYBE’ın mali tablolarına göre, 2023 yılı geliri yaklaşık 2.1780882 trilyon won olarak gerçekleşti. Ama HYBE geçen yılki gelirini kurumun sistemine sadece 2,17809 milyar won olarak kaydetmiştir ki bu rakam gerçek rakamın 1.000 kat altındadır. Sonuç olarak, HYBE için belirlenen atık bertaraf ücreti sadece 149.64 milyon won olup, bu rakam HYBE’nin ödemesi gereken 275.83 milyon won’un yaklaşık yarısına tekabül etmektedir.

HYBE bertaraf ücretinin ödemesini 10 Mayıs’ta tamamladı. Nihayetinde, ücretin ödenmesinden beş ay sonra, 11 Ekim’de Çevre ve Çalışma Komitesi HYBE’a bir bildirim göndererek 125,12 milyon won tutarında ek ödeme talep etti.

HYBE cevaben şunları söyledi: “Mayıs 2024’teki ilk rapor sırasında, bazı verilerdeki birim hatası nedeniyle bir raporlama hatası oldu ve şirket ücreti buna göre hesapladı, biz de aynı ay içinde ödedik. Kurum hatayı tespit ettikten sonra 11 Ekim’de ek bir ödeme bildirimi yayınladı ve ödemeyi 22 Ekim’e kadar zamanında tamamladık.”

1. “1000x” daha az ve raporlama hatası diyorlar, utanmaları kalmamış ㅋㅋㅋ Arkalarında kimin olduğunu çok merak ediyorum

2. Nasıl 1000 kat azaltabilirsiniz ya? Çok sinir bozucular

3. Onları en dibine kadar açığa çıkaralım ve bitirelim

4. Bahse girerim bir 0’ı daha atlamışlardır.

5. Bir vergi denetimi yapalım~

6. Saçmalık ㅋ Vergi denetimi yapalım

7. Yaptıkları her şey bir “hata”

8. 1000x?????? Delirmişler ya

9. ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ Deli mi bunlar? ㅋㅋ

10. “1000 kat” daha düşük bir hataya gerçekten hata diyebilir misiniz?

 

K:Pannchoa

Önceki İçerikHYBE “Şirket içi belgelerimizi sızdıranlardan hesap soracağız” deyince Ulusal Meclis “Siz meclisi şaka mı sanıyorsunuz?” yanıtını verdi
Sonraki İçerikLE SSERAFIM ve ENHYPEN’in HYBE’ın albüm sahteciliği yaptığı gruplardan olduğu ortaya çıktı
Subscribe
Bildir
guest
23 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments