BTS Suga’nın beklenmedik bağışı, yoğun tepkileri tetikledi

28

BTS SUGA, ASKERLIK TERHISINDEN SADECE İKI GÜN SONRA OTIZM MERKEZI İÇIN 5 MILYAR WON BAĞIŞLADI

BTS’den Suga, kamu hizmeti görevlisi olarak zorunlu hizmetini tamamladıktan sadece iki gün sonra, yaklaşık 36 milyon dolar (5 milyar KRW) tutarında bağışıyla gündeme oturdu.

23 Haziran’da Severance Hastanesi, Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) olan çocuklar için Suga’nın gerçek adıyla anılan Min Yoongi Tedavi Merkezi adında özel bir tedavi merkezinin açıldığını duyurdu. Bu bağış, OSB’li hastaların tedavi ve sosyal bağımsızlıklarını desteklemeyi amaçlıyor.

Bağışın büyüklüğünün yanı sıra zamanlaması da dikkat çekti—terhisinin üzerinden sadece iki gün geçmişti. Özellikle geçen yıl Suga’nın alkollü elektrikli scooter kullanırken yakalanması sonrası aldığı kamu tepkisi düşünüldüğünde bu bağış daha da şaşırtıcı oldu. Bu olaya rağmen, o zamandan beri samimi pişmanlığını dile getirmiş ve hizmeti sırasında bu anlamlı projeyi sessizce hazırlamıştı.

Severance Hastanesi’ne göre, Suga uzun süredir ruh sağlığı ve ergen depresyonu konularına ilgi duyuyor ve kariyeri boyunca hayırseverlik çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında, önde gelen çocuk psikiyatristlerinden Dr. Chun Geun Ah ile görüşmelere başlamış ve genç OSB hastaları için özel, uzun vadeli tedaviye duyulan ihtiyacı fark etti.

Birlikte, otizmli çocukları desteklemek için müzik temelli içerik içeren bir sosyal eğitim grubu olan MIND programını geliştirdiler. Suga bu yılın Mart ayından Haziran ayına kadar hafta sonu oturumlarına katılarak otizmli çocuklarla bizzat görüştü ve programın şekillenmesine yardımcı oldu.

Suga’nın yaptığı bağış, Severance Çocuk Hastanesi’ni de içeren Yonsei Üniversitesi Sağlık Sistemi’ne bir sanatçı tarafından yapılan en büyük bağış olma özelliğini taşıyor.

Suga, daha önce yaşadığı bir trafik kazasından kaynaklanan omuz sakatlığı nedeniyle kamu hizmetinde görev yapıyordu. Alternatif askerlik hizmetine Eylül 2023’te başladı, ancak geçen yılın Ağustos ayında alkollü araç kullanmaktan yargılandı ve daha sonra ₩15 milyon KRW (~10,800 USD) para cezasına çarptırıldı.

  1. Emeğin hakkını vermek lazım
  2. 5 milyar won gerçekten inanılmaz
  3. Bir tedavi programı bile geliştirmiş—muhteşem
  4. Bu, otizmli çocukları olan ailelere büyük destek olacak
  5. Harika biri! Miktar bir yana, yedi ay boyunca gönüllü bile oldu
  6. Zengin insanların affedilmek için para kullanmasının en kolay yolu bu. Bu kadar para bizim gibi insanlar için hayal bile edilemez. Tekrar tanıtım yapmaya başladığında daha da fazla para kazanacak
  7. Böyle bir bağış yapıp hemen aktivitelere başlamak zararlı bir davranış gibi görünüyor. Bağışta bulunduktan sonra düşünmek için zaman ayırsaydı böyle düşünmezdim ama zamanlama, düşünmek yerine para harcamış gibi görünmesine neden oluyor
  8. İyi yapmış… Kim bir kerede bu kadar bağış yapar ki? Alkollü araç kullanmaktan ceza almış birinin bu kadar bağış yaptığını görmemiştim
  9. Bağış iyiydi ama bu onun hatasının ortadan kalktığı anlamına gelmez. Bu bağışın sana tekrar tanıtım yapma hakkı verdiğini düşünme
  10. İyi bir şey yaptı… kaç kişiyi kurtarabileceğini düşünün
  11. İmajını düzeltmek için bağış yapan çok insan gördüm… ama paranın herkesi affedebileceğini görmek üzücü. Yaptığı bağış birileri için iyi haber olacak ama umarım düşünüp taşınır ve gruptan ayrılır
  12. Vay canına, 3 milyon mu? İnanılmaz. Grup gelecek yıla kadar geri dönmeyecek… İnsanlar onun bağışını sadece normal bir bağış olarak göremez mi? Otistik çocuklara müzik yoluyla yardım etmeye çalışıyor

K: kbizoom & koreaboo

Önceki İçerikCRAVITY’nin yönetmeni, kendi çalışması ile TXT’ninki arasındaki intihal iddialarına açıklık getirdi
Sonraki İçerikHearts2Hearts, müzik listelerinde pek de iyi olmayan sonuçlar almaya devam ediyor
Subscribe
Bildir
guest
28 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments