NJZ (NewJeans)’in Bir Yıllık Arası Hararetli Tepkilere Neden Oldu

3

NJZ’in (NewJeans) uzun süren arasıyla ilgili yakın tarihli bir haber makalesi, çevrim içi topluluk forumlarında gündem oldu; 60.000’den fazla görüntülenme ve 600’ün üzerinde yorum aldı.

Haberde, NJZ’nin arasının giderek uzadığı bildirildi. Grubun son resmi etkinliği, 21 Haziran 2024’te yayımlanan Japonca çıkış albümü Supernatural idi. Kore’deki faaliyetlere gelince, 24 Mayıs’ta yayımlanan How Sweet adlı single, grubun son resmi çalışmasıydı.

 

 

Ardından, beş üye Kasım 2024’te bir basın toplantısı düzenleyerek ADOR ile olan yasal mücadelelerine devam etti. NJZ olarak yeniden çıkış yapma planları da sonuçsuz kaldı.

Daha önce, Seul Yüksek Mahkemesi NJZ’nin bağımsız faaliyet yasağına karşı açtığı temyiz davasını reddetmişti.

 

 

NJZ’nin K-Pop endüstrisine getirdiği sembolizm hâlâ geçerliliğini koruyor. Popüler müzik eleştirmeni Kim Doheon’a göre, onların tarzını aşan kimse olmadı.

NJZ sadece iyi hazırlanmış bir grup değil, aynı zamanda planlayıcının vizyonunu organik bir şekilde yansıtan bir topluluk. Bu düzeyde bir organiklik ve bütünlüğü geçen kimse olmadı.
— Kim Doheon

 

Ancak zaman geçtikçe, reklamcılık sektörü “ara”yı bir risk olarak görmeye başlıyor. Yakın zamanda Aespa, NJZ’nin “ETA” müzik videosunu çektiği yöntemle, Apple iPhone 16 Pro kullanarak bir performans videosu çekti.

NMIXX‘ten Haewon bireysel bir Coca-Cola reklamı çekerken; Stray Kids, NJZ’nin iki yıl üst üste elçisi olduğu Pepero‘nun küresel modeli pozisyonunu aldı.

Lüks marka sektöründe de değişim sinyalleri görüldü; Minji, Chanel elçileri listesinden çıkarıldı.

Ancak ADOR sözleşmesi kapsamındaki elçilik faaliyetleri hâlâ devam ediyor. Danielle, kısa süre önce İsviçreli saat markası Omega’nın lansman etkinliğine katıldı. Diğer üyeler de elçilik sözleşmelerinin kalan süresi boyunca ADOR aracılığıyla faaliyetlerine devam edebiliyor.

K-Pop çok hızlı ilerleyen bir endüstri. Yüzlerce yeni grubun çıkış yaptığı bu ortamda, bir yıllık bir ara en başarılı gruplar için bile ölümcül olabilir.
— Eleştirmen Im Heeyoon

Bu arada, ADOR hâlâ NJZ ile yeniden bir araya gelmeyi bekliyor.

“Üyelerin NewJeans olarak eski konumlarına dönüp tanıtımlarına devam etmelerini umuyoruz. Önümüzdeki ay, üçüncü çıkış yıl dönümlerini kutlayacaklar ve şirket, onların daha da büyümeleri için elinden gelenin en iyisini yapmayı planlıyor.”

1. Ünlüler için imaj her şeydir.

2. Reklamcıların NJZ’yi desteklediği günler sanki dün gibiydi… şimdi hepsi sadece bir hayal.

3. Fandomun ve halkın desteğine sahip bir gruptular… şu an bulundukları yere inanamıyorum.

4. Artık konuşulan isim değilsen, gerisi çöküş.

5. Son şarkıları için hiç bir beklentim yok.

 

 

K: Koreaboo

Önceki İçerikKoreli Netizenlerin, Ezra Miller’ın son kırmızı halı çıkışına tepkileri
Sonraki İçerikİran, Katar’daki ABD üssüne saldırdı
Subscribe
Bildir
guest
3 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments